Maitland Concept® Level 3 ’18 – ΑΘΗΝΑΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 10

Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” προτίθεται να διοργανώσει σεμινάριο Level 3 της μεθόδου Maitland – Concept (Orthopaedic Manipulative Therapy) υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ένωσης Καθηγητών της μεθόδου (Ι.Μ.Τ.Α.).

Το σεμινάριο είναι αναγνωρισμένο από την I.F.O.M.T (International Federation of Orthopaedic Manipulative Therapists.

Το σεμινάριο διαρκεί 15 μέρες και θα διεξαχθεί:

στην Αθήνα σε 4 μέρη τις ακόλουθες ημερομηνίες:

Part 1: 24 – 27 Μαρτίου 2018 (ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ)

Part 2: 17 – 20 Μαΐου 2018

Part 3: 25 – 27 Αυγούστου 2018

Part 4: .. – .. ……………………… 2018

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 1.940 ευρώ.

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 500 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (500€) money-coin1η/2η/3η/4η ΔΟΣΗ (360€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ (1.940€)

 

 

το αργότερο μέχρι τις: 24 Φεβρουαρίου 2018

Το υπόλοιπο ποσό των 1.440 ευρώ (360 + 360 + 360 + 360 ευρώ) θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του κάθε μέρους του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.

 


epimorfosis_logoΤόπος Διεξαγωγής Αθήνα:

Αίθουσα σεμιναρίων «epimorfosis»
Καραολή & Δημητρίου (πρώην Ελευθερίας) 105, 183 45 – Μοσχάτο
Τηλ.: +30 210 4829303

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 18 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 18 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής αναγνωρισμένη από την ΙΜΤΑ η οποία ισχύει διεθνώς και παρέχεται έντυπo υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Στο σεμινάριο προβλέπεται κλινική άσκηση σε πραγματικούς ασθενείς (ένας ασθενής ανά 2 συμμετέχοντες).Οι συμμετέχοντες (ιδιαίτερα οι εκ των Αθηνών) θα πρέπει να εξασφαλίσουν αυτούς τους ασθενείς.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το σεμινάριο Level 2b.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Αγγλική και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Γενικές πληροφορίες

130_2Επίπεδο 3 (15 ημέρες)

 

Καθηγητές των σεμιναρίων:

Part 1: Elly Hengeveld, Senior Teacher

Part 2: John Langendoen, Teacher

Part 3: Rolf Walter, Senior Teacher

Part 4: Di Addison, Senior Teacher

Τα περιεχόμενα των σεμιναρίων:

Part 1 – 4 μέρες: pain management & revision manips (& qualitative research), including patient sessions

Part 2 – 4 μέρες: T.M.J., taping and manipulative therapy

Part 3 – 3 μέρες: shoulder & revision manips (& quantitative research), including patient sessions

Part 4 – 4 μέρες: muscle control, including patient sessions

Όροι συμμετοχής:

IMTA Πτυχίο επάρκειας από το Επίπεδο 2b.

Διάστημα μεταξύ Επιπέδου 2b και Επιπέδου 3, 6 μήνες.

maitland_03Η ύλη περιλαμβάνει:

Αξιολόγηση και αντιμετώπιση συγκεκριμένων κλινικών συνδρόμων συμπεριλαμβανομένων των: αστάθεια του ώμου, πρόσκρουση ώμου, οσφυϊκή στένωση καθώς και την περαιτέρω αντιμετώπισή της επανεξέτασης της αυχενικής αστάθειας.

Προωθημένες απόψεις στην διαχείριση του πόνου και ClinicalReasoning συμπεριλαμβανομένης της δευτερογενούς πρόληψης.

Ψυχολογική αξιολόγηση και συγκεκριμένοι παθο – βιολογικοί παράγοντες επικινδυνότητας.

Αρχές, αξιολόγηση και θεραπεία του δυναμικού ελέγχου των παθήσεων της λεκάνης, του ισχίου και του γόνατος.

Αξιολόγηση και αντιμετώπιση της κρανίο – προσωπικής δυσλειτουργίας σχετιζόμενης με σύνδρομα πόνου.

Περαιτέρω κατανόηση της ύλης του Επιπέδου 2a και Επιπέδου 2b.

Προωθημένες απόψεις στην διαχείριση του πόνου και ClinicalReasoning συμπεριλαμβανομένης της δευτερογενούς πρόληψης.

Ψυχολογική αξιολόγηση και συγκεκριμένοι παθο – βιολογικοί παράγοντες επικινδυνότητας.

Αρχές, αξιολόγηση και θεραπεία του δυναμικού ελέγχου των παθήσεων της λεκάνης, του ισχίου και του γόνατος.

maitland_01Αξιολόγηση και αντιμετώπιση της κρανίο – προσωπικής δυσλειτουργίας σχετιζόμενης με σύνδρομα πόνου.

Αξιολόγηση και αντιμετώπιση συγκεκριμένων κλινικών συνδρόμων συμπεριλαμβανομένων των: αστάθεια του ώμου, πρόσκρουση ώμου, οσφυϊκή στένωση καθώς και την περαιτέρω αντιμετώπισή της επανεξέτασης της αυχενικής αστάθειας.

Βελτίωση, ενημέρωση και επανεξέταση των σπονδυλικών χειρισμών (highvelocitythrustsGradeV)

Προηγμένη κλινική σκέψη «ClinicalReasoning» και στρατηγικές λύσης προβλημάτων στην αξιολόγηση και διαχείριση ασθενών.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.imta.ch

Καθηγητές

walterRolf Walter B.PT, PT OMTsvomp&reg IMTA Senior Teacher

O Rolf ολοκλήρωσετο Bachelor στηΦυσικοθεραπείατο 1984 στο Twentse Academy of Physiotherapie, Enschede, Ολλανδία. Σύντομα μετακόμισε στην Ελβετία, όπου και εργάστηκε σε νοσοκομεία και κλινικές πριν ιδρύσει τη δική του κλινική στο Morbio Inferiore, Ελβετία. Το 2001 ολοκλήρωσε επιτυχώς το πρόγραμμα OMT στην Ελβετία και πιστοποιήθηκε ως καθηγητής της International Maitland Teachers Association (IMTA). Στην ιδιωτική του κλινική ο Rolf διαχειρίζεται γενικά νευρομυοσκελετικά προβλήματα,με ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα προβλήματα νευρικών ριζών, τους πονοκεφάλους, τις εμβοές, τη ναυτία, καθώς και τις ειδικές αθλητικές κακώσεις. Αυτή την περίοδο ο Rolf συνεχίζει να εργάζεται στην κλινική του στο Morbio Inferiore και διδάσκει Manipulative Therapy σε Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία.

                                                           

157_3John Langendoen MSc, Grad.OMT, B.PT Sportsphysiotherapist IMTA Teacher

Ο John ολοκλήρωσε το Bachelor Φυσικοθεραπείας στο Rotterdam το 1976. Εργάζεται σε ιδιωτική κλινική στο Kempten της Γερμανίας από το 1988. Ο John έλαβε την πιστοποίηση OMT μέσω ενός μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Curtin, στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας το 1994, ενώ αποφοίτησε το 2003 με ένα Masters of Science στη διαχείριση του πόνου από το πανεπιστήμιο της Ουαλίας, που εδρεύει στο Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ο ιδρυτής και ο φορέας μίας μεθόδου ελέγχου και διαχείρισης επαγγελματιών αθλητών (ατομικά και ομαδικά) κατά την προαγωνιστική περίοδο (Pre-Season Screening & Management Concept – PSC). Εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο (π.χ. Εθνική Κορέας, στα Παγκόσμια Κύπελλα της FIFA το 2002 και το 2006, αυτή την εποχή επικεφαλής φυσικοθεραπευτής της εθνικής ομάδας του Ιράν) και στο χόκεϋ επί πάγου (Δυναμό Μόσχας και εθνική ομάδα της Ρωσίας μεταξύ 2004 και 2008).

Ο John πιστοποιήθηκεωςκαθηγητήςτης International Maitland Teachers Association (IMTA) το 1996. Αυτή την εποχή ο John συνεχίζει να εργάζεται στην ιδιωτική κλινική του Kempten, ενώ διδάσκει σε μεταπτυχιακό επίπεδο manipulative therapy, λειτουργικό ελαστικό taping και διαχείριση του πόνου σε διάφορες χώρες. Είναι πρώην μέλος και πρόεδρος της εκπαιδευτικής επιτροπής του Deutsche Verband fur Manuelle Therapie (Maitland&reg Konzept) (DVMT) (1994 – 2007), ενώ διατελεί πρόεδρος της εκπαιδευτικής επιτροπής του διεπιστημονικού Forum για τα κρανιοπροσωπικά σύνδρομα   (Interdisciplinary Forum for Cranio-Facial Syndromes – IFCFS).   Το 2005, ο John προσελήφθη από τη διεθνή συμβουλευτική ομάδα του περιοδικού Manual Therapy και έγινε μέλος της επιτροπής κριτηρίων (Standards Committee) της IFOMPT.

 

 Dianne addison Di Addison B.Phty (Hons.), Grad. Adv Manip Phty, MMPAA, Senior IMTA Teacher

H Di ολοκλήρωσε το Bachelor Φυσικοθεραπείας το 1975. Μεταξύ 1978 και 1979 πραγματοποίησε ένα ερευνητικό πτυχίο στο πανεπιστήμιο του Queensland, στην Αυστραλία, από όπου και αποφοίτησε με first class honours. Το 1980 ολοκλήρωσε ένα μεταπτυχιακό δίπλωμα με τίτλο advanced Manipulative Physiotherapy, στο πανεπιστήμιο της Αδελαΐδας, υπό την διεύθυνση του Geoff Maitland. Ακολούθησε το ΜΒΕ το 1980.

Μεταξύ 1975 και 1981 η Di εργάστηκε σε διάφορα νοσοκομεία σε Αγγλία και Αυστραλία, προτού μετακομίσει στην Ελβετία το 1981. Διετέλεσε κλινική εκπαιδεύτρια στο πανεπιστήμιο του Queensland από το 1978 έως το 1979 και επικουρική ερευνήτρια στο ίδιο πανεπιστήμιο το 1981. Μετά την μετακόμιση στην Ελβετία εργάστηκε σε κέντρα αποκατάστασης και κέντρα φυσικοθεραπείας, ενώ ολοκλήρωσε τις εξετάσεις της προκειμένου να γίνει καθηγήτρια της International Maitland Teachers Association (IMTA) το 1988. Εκπαιδεύτηκε επίσης από την Kinetic Control Company (1998 – 2001) και ανέπτυξε τη δική της μέθοδο για την ομαλοποίηση των μυϊκών ανισορροπιών: Muscle balance – fine tuning muscle. Το 2008 έλαβε την πιστοποίηση διδασκαλίας SEVB1.

Αυτή την εποχή η Di εργάζεται σε ιδιωτική κλινική στην Ελβετία. Είναι Senior καθηγήτρια της IMTA και από το 2002 διδάσκει σεμινάρια μυϊκής ισορροπίας διεθνώς.

 

Elly hengeveldElly Hengeveld MSc, B.PT, PT OMTsvomp® Ausb. BKS, Senior IMTA Teacher

Η Elly ολοκλήρωσετο Bachelor στηΦυσικοθεραπείαστο Akademie voor Fysiotherapie τουΡότερνταμτηςΟλλανδίαςτο 1980. Αφού εργάστηκε για ένα σύντομο διάστημα σε μία ιδιωτική κλινική στην Ολλανδία, μετακόμισε στην Ελβετία όπου και εργάστηκε σε διάφορα νοσοκομεία και σε ιδιωτική κλινική. Το 1990 έλαβε την πιστοποίηση OMT από τη Schweizer Verband fur Orthopadische Manuelle Therapie (SVOMP), ενώ το 1992 έλαβε τη διδακτική επάρκεια από τη Ausbildnerin Berner Kaderschule. Το 2000 αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του East London, UK με τον τίτλο Masters of Science. Η Elly έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και έχει συμβάλλει στη συγγραφή βιβλίων. Αποτελεί ένα από τους συγγραφείς της 6ης έκδοσης του Maitland’s Vertebral Manipulation, ενώ δημοσίευσε μαζί με τον Kevin Banks την τελευταία έκδοση του Maitland Peripheral Manipulation (2005), καθώς και το Maitland Clinical Companion (2009). Αφού πιστοποιήθηκε ως καθηγήτρια από την International Maitland Teachers Association (IMTA) το 1992, προβιβάστηκε σε Senior καθηγήτρια το 2003. Διετέλεσε γραμματέας της IMTA από το 1992 μέχρι το 1994 και πρόεδρος από το 1995 έως το 2001. Η Elly είναι τέως μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της SVMP (Schweizerischer Verband Manipulativer Physiotherapie). Σήμερα η Elly είναι μέλος της εκπαιδευτικής επιτροπής της Schweizerischer Verband Orthopaedischer Manipulativer Physiotherapie (SVOMP). Εργάζεται σε ιδιωτική κλινική και διδάσκει σε προπτυχιακά και σε μεταπτυχιακά προγράμματα. Τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα της περιλαμβάνουν τους ασθενείς με χρόνιο πόνο, παραδείγματα κίνησης ως τη βάση της γνώσης των φυσικοθεραπευτών, παραδείγματα βιώματος της πάθησης και οπτικές γωνίες που βασίζονται στη salutogenetic θεώρηση, διαδικασίες κλινικού συλλογισμού, ειδικά του αφηγηματικού συλλογισμού στην κλινική πρακτική, τις ψυχοκοινωνικές διαστάσεις της φυσικοθεραπείας και του manual therapy, καθώς και το ρόλο της ποιοτικής έρευνας στην φυσιοθεραπευτική έρευνα.

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία Διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΑΘΗΝΑ

Hotel Delfini** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 210 9415364 & 9415373

 

 

Related Items