Μαργαρίτα Οικονομάκου - EPIMORFOSIS
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης πιστοποιημένο από τον
EL | EN
14
αποτελέσματα βρέθηκαν
Μαργαρίτα Οικονομάκου
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Ονομάζομαι Οικονομάκου Μαργαρίτα, γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Πειραιά, όπου και εργάζομαι.
Σπούδασα στην Ιταλία ψυχολογία, και έπειτα από έξι χρόνια διαμονής στο εξωτερικό επέστρεψα στην Ελλάδα. Συνέχισα με το μεταπτυχιακό στη συνθετική ψυχοθεραπεία και συμβουλευτική, εκπονώντας τη διπλωματική μου εργασία στην επιστήμη της προσωπικότητας με βάση την επιλογή του επαγγέλματος του ψυχολόγου.


Στη συνέχεια Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στον τομέα της αναπτυξιακής ψυχολογίας εκπονώντας τη διπλωματική μου εργασία με θέμα τον εθισμό των εφήβων στο διαδίκτυο και πως επηρεάζει την ποιότητα ζωής. Το τρίτο μεταπτυχιακό είναι στην κλινική και δυναμική ψυχολογία και η διπλωματική μου εργασία είχε θέμα τη δια βίου μάθηση στην τρίτη ηλικία ως παράγοντα προστασίας. Επίσης, έχω εκπαιδευτεί στην κλινική ύπνωση.


Το πεδίο στο οποίο εργάζομαι είναι κατα κύριο λόγο η κλινική διάγνωση, η συμβουλευτική και η ατομική θεραπεία.
Οι σπουδές μου στον τομέα της ψυχολογίας είναι κατα βάση ψυχοδυναμικής κατεύθυνσης. Επίσης η εκπαίδευση αφορά τα προβολικά τέστ Τ.Α.Τ. και Rorschach, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ψυχοδυναμικής διάγνωσης. Έχω εκπαιδευτεί στο νεύρογλωσσικό προγραμματισμο (NPL) καθώς και στην εφαρμογή ψυχομετρικών εργαλείων.


Έχω εργαστεί με παιδιά με ατυπική ανάπτυξη (σύνδρομα, αυτισμό, Δ.Ε.Π.Υ.,  νοητική υστέρηση) και με τη συμβουλευτική γονέων. Ασχολούμαι επίσης με την αρθρογραφία, και την ενημέρωση για τις διαταραχές μέσω σεμιναρίων και ομιλιών με στόχο την ευαισθητοποίηση για τα ψυχικά νοσήματα και τα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και με την εξάλειψη του στίγματος των ασθενών που φέρουν ψυχικά νοσήματα.


Από το 2017 είμαι επιστημονικός συνεργάτης του σάιτ ψυχολογίας psychologynow  και τα άρθρα μου μπορείτε να τα βρείτε στον σύνδεσμο:


https://www.psychologynow.gr/scientific-associates/78:margarita-oikonomakou.html


 

ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ