Ευαγγελία Μαντά - EPIMORFOSIS
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης πιστοποιημένο από τον
EL | EN
14
αποτελέσματα βρέθηκαν
Ευαγγελία Μαντά
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Δεν υπάρχουν τρέχοντα σεμινάρια

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2005. Η κλινική της εμπειρία ξεκίνησε από πολύ νωρίς, αφού εργάστηκε σε πρότυπο ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο και παράλληλα αναλάμβανε ασθενείς σε θεραπείες κατ’ οίκον. Το ενδιαφέρον της για τις νευρολογικές παθήσεις, καθώς και οι τρόποι διαχείρισης τέτοιου είδους περιστατικών, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την μετέπειτα επαγγελματική της πορεία.


Το 2007 ολοκλήρωσε το πρώτο βασικό σεμινάριο πάνω στη μέθοδο ΒΟΒΑΤΗ για τον ενήλικο νευρολογικό ασθενή, και από τότε ακολούθησε μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων στον τομέα της νευρολογίας, του manual therapy και της θεραπευτικής άσκησης.


Το 2013 έγινε επίσημο μέλος και υποψήφια καθηγήτρια της ΙΒΙΤΑ- INTERNATIONAL BOBATH INSTRUCTORS TRAINING ASSOCIATION. Η ΙΒΙΤΑ είναι ένας διεθνής οργανισμός καθηγητών, οι οποίοι διδάσκουν την προσέγγιση Bobath που εφαρμόζεται σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις σε όλο τον κόσμο.


Από το 2018 είναι πιστοποιημένη καθηγήτρια σεμιναρίων Bobath από την IBITA.


Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια της μεθόδου στο Αμβούργο, τη Φλωρεντία και τη Λισαβόνα. Έχει συμβάλλει στην προώθηση της προσέγγισης σε νέους φυσικοθεραπευτές διδάσκοντας σε θεματικά εργαστήρια.


Συγχρόνως, αποτελεί και εκπαιδευτικό μέλος της ΙΚΤΑ (International Kinematic Taping Academy) που αφορά τη χρήση ελαστικής ταινίας με μυοσκελετικές, λεμφικές και νευρολογικές εφαρμογές. Στην προσέγγιση έχει συμβάλει στην εξέλιξη των εφαρμογών για τις νευρολογικές διαταραχές.


Παράλληλα για την πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων του Maitland Concept ακολουθώντας ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τίτλο του ΟΜΤ (αναγνωρισμένη παγκοσμίως διάκριση από την IFOMPT πάνω στο manual therapy).


Η μεταπτυχιακή της εξειδίκευση περιλαμβάνει επίσης τα σεμινάρια:


 – Assessment and treatment of patients with Parkinson and Multiple sclerosis. Καθηγητής Jos Kurvers


 – Mobilization of the nervous system. Καθηγήτρια Gerti Bucher-Dollenz


 – Primary headaches. Καθηγητής Dean Watson


 – Manual Lymph Drainage– CDT. Καθηγητής Hans Pritscow


 – The problem-solving approach to respiratory care. Καθηγήτρια Alexandra Hough


 – Muscle energy techniques. Καθηγητής Fred Mitchell


 – Explain Pain and Biologising Pain. Καθηγητής Lorimer Moseley


 – Shoulder impingement and instability. Καθηγητής Mark Jones


 – Michael Shacklock’s Neurodynamic Solutions (NDS) με προχωρημένες τεχνικές αποκατάστασης νευροδυναμικών προβλημάτων από τον ίδιο τον Michael Shacklock


 – Myofasziale Triggerpunkt Therapie (IMTT® concept) Modul 1/Modul 2 για την αποκατάσταση μυοπεριτοναικών προβλημάτων με καθηγήτρια την Heidi Tanno


 – Trigger Points, Pain and Muscle Tone. Καθηγητής Ed Wilson


 – Lumbar-pelvic control (Οσφυο-πυελικός έλεγχος) με τον ερευνητή Paul Hodges


 – Kinematic Taping® Concept. Καθηγητής John Langedoen


 – Fascial manipulation. Καθηγητής Dr Antonio Stecco MD


 – Clinical Pilates – Reformer. Καθηγήτρια Shari Rosenberg


 – Gyrokinesis. Καθηγήτρια Shari Rosenberg


Παρουσιάσεις – Συνέδρια


Παρουσίαση Διάλεξης στο 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας, στην Θεσσαλονίκη 2015, με θέμα: «Μηχανισμοί στασικής σταθερότητας και θεραπευτικές εφαρμογές μέσα από τη μέθοδο ΒΟΒΑΤΗ».


Παρουσίαση Διάλεξης στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας, στην Αθήνα 2015, με θέμα: «Αξιολόγηση και αποκατάσταση ενηλίκων νευρολογικών ασθενών σε επίπεδο βλαβών»


Παρουσίαση διάλεξης στο 26ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας, στην Αθήνα 2016, με θέμα: «Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση του επώδυνου ώμου σε ασθενείς μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο: Πρακτικές εφαρμογές από την προσέγγιση Bobath».


Εργαστηριακή παρουσίαση (Μαντά Ε., Κυπριώτης Κ.) στο 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο φυσικοθεραπείας, στη Θεσσαλονίκη 2015, με θέμα: «Η επιλεκτική κίνηση της πυέλου ως μέρος του στασικού ελέγχου και της λειτουργικής δραστηριοποίησης στον ενήλικα».


Εργαστηριακή παρουσίαση (Μαντά Ε., Κυπριώτης Κ.) στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπείας, στην Αθήνα 2015, με θέμα: «H δυναμική σταθεροποίηση της ωμοπλάτης πάνω στον θωρακικό κλωβό, για την κίνηση του χεριού μακριά από το σώμα (προσέγγιση) σε νευρολογικούς ασθενείς».

ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ