Αρσινόη Τσακαλογιάννη - EPIMORFOSIS
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης πιστοποιημένο από τον
EL | EN
14
αποτελέσματα βρέθηκαν
Αρσινόη Τσακαλογιάννη
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Δεν υπάρχουν τρέχοντα σεμινάρια

Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίο Αθηνών, ενώ έχει, επίσης, σπουδάσει θέατρο και χορό. Αργότερα στράφηκε προς το PILATES, Ξεκίνησε εκπαίδευση στην Ελλάδα, και ήταν από τους πρώτους που δούλεψαν με το Pilates και ομαδοποίησαν την μέθοδο στα μηχανήματα.  Το  2004 παρακολούθησε την εκπαίδευση του Stott Pilates στην Αγγλία.  Από τότε -με ένα μικρό διάλλειμα-  κάνει εκπαιδευτικά προγράμματα -στην αρχή μόνη της και κατόπιν μαζί με τον συζυγό της Γκενε΄Βασίλειο _ για  εκπαιδευτές Pilates στην Ελλάδα.


Στη YOGA, εκπαιδεύτηκε στο Pantanjali Yoga Foundation(Rishikesh, Iνδία).


Σημείο-σταθμός στην καριέρα της αποτέλεσε το GYROTONIC®/GYROKINESIS®, από το οποία μαγεύτηκε. Γνώρισε τον Juliu Horvath, δημιουργό της μεθόδου, και τον ακολούθησε σε όλο τον κόσμο, επί 17  χρόνια  όπου κι αν δίδασκε, απολαμβάνοντας το ταξίδι. Είναι Master Trainer σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα της  μεθόδου και σε όλα τα level  καθώς και στα Special equipment. Επίσης έχει αναλάβει να διδάσκει σε εκπαιδευτές του Gyrotonic τα θεραπευτικά  προγράμματα  της μεθόδου. Έχει ταξιδέψει σε πολλά μέρη του κόσμου -Αυστραλία, Ιαπωνία, Ινδία, Ταϊλάνδη, Κορέα, Ταϊβάν, Βραζιλία, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ιταλία, Γερμανία, Δανία, Κύπρο- όχι μόνο ως μαθήτρια αλλά και ως εκπαιδεύτρια, αναζητώντας συνεχώς την ομορφιά της κίνησης και τον εαυτό της.


Στην διάρκεια των ταξιδιών της έγραψε ένα όμορφο φιλοσοφικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους που συνδυάζει την κίνηση και την θεραπεία με την μαγεία του παραμυθιού.
Είναι δημιουργός και εκπαιδεύτρια του NAREI SWING, μίας μεθόδου εναέριας γυμναστικής με πανιά, η οποία συνδυάζει τον χορό, τη yoga, τα GYROTONIC-GYROKINESIS καθώς επίσης το PILATES.


Η Αρσινόη αυτόν τον καιρό, -σαν ένα δεύτερο σταθμό στην πορεία της- παρακολουθεί την εκπαίδευση της Οστεοπαθητικής σχολής OSD,  προσπαθώντας πρωτοποριακά να εντάξει τη φιλοσοφία της Οστεοπαθητικής στην θεραπευτική άσκηση και γενικότερα στην κίνηση.
Από το 2019  ξεκίνησε το Dynamic Dance Meditation για όσους θέλουν να εκφραστούν και να χαλαρώσουν μέσα από τον χορό, κάνοντας  ένα φανταστικό ταξίδι με τους ήχους των τραγουδιών, τα λόγια της Αρσινόης  και το χτύπημα του τυμπάνου.


Η Αρσινόη είναι η δημιουργός του χώρου Narei στην Αθήνα που ασχολείται με το πως η μπορεί η κίνηση να είναι το καλύτερο εργαλείο για δυναμική άσκηση και για θεραπεία. Επίσης χρησιμοποιεί την  κίνηση ,σαν τρόπο έκφρασης, σαν τρόπο ψυχοσωματικής απελευθέρωσης και φιλοσοφικής προσέγγισης της καθημερινότητας, σε ένα ταξίδι που δεν έχει τέλος.

ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ