Αικατερίνη Συμεωνίδου - EPIMORFOSIS
Κέντρο Δια Βίου Μάθησης πιστοποιημένο από τον
EL | EN
14
αποτελέσματα βρέθηκαν
Αικατερίνη Συμεωνίδου
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Όταν αποφοίτησα από το τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθηνών, είχα ήδη ολοκληρώσει τέσσερεις βραχυπρόθεσμους κύκλους κλινικής και πρακτικής.
Στο Παιδιατρικό Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, έμαθα πώς να εφαρμόζω παρεμβάσεις συμπεριφορικής εκπαίδευσης σε παιδιά στο αυτιστικό φάσμα όπως PECS, TEACCH, Discrete Trial Instruction καθώς και Αισθητηριακής Ολοκλήρωσης.
Διδάχθηκα επίσης πώς να χρησιμοποιώ κλινικές αξιολογήσεις για να θέσω στόχους παρέμβασης.
Κατά τη διάρκεια της πρακτικής άσκησής μου στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών του Δρομοκαΐτειου, μου δόθηκε η ευκαιρία να ηγηθώ του εργαστηρίου τεχνών και χειροτεχνίας που αποτελείται από 10 συμμετέχοντες και μου δόθηκε μια πρώτη εμπειρία σχετικά με τον αντίκτυπο των εργασιακών/ προ-επαγγελματικών δεξιοτήτων στη θεραπευτική διαδικασία. Στο Εθνικό Ίδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων απέκτησα επίσης εμπειρία σε κινησιολογικές ασκήσεις για τον οπτικοκινητικό συντινισμό, τη χρήση στατικού νάρθηκα χεριών και τροποποιήσεις στο σπίτι για την προώθηση της ανεξάρτητης διαβίωσης.
Επιπλέον, στο Κέντρο Προληπτικής Ιατρικής και Κοινωνικής Πρόνοιας μου δόθηκε η ευκαιρία να συμμετάσχω στη δημιουργία εξατομικευμένων προγραμμάτων σε ασθενείς με επίκτητη κινητική αναπηρία και να μάθω πώς να δημιουργώ ένα θεραπευτικό πρωτόκολλο, καθώς και πότε να κάνω τις κατάλληλες παραπομπές σε άλλους ειδικούς.


Ως ανεξάρτητος επαγγελματία σε διάφορους χώρους, όπως το Κέντρο Αποκατάστασης «Λόγος και Κίνηση» στον Πειραιά, στο κέντρο προσχολικής αγωγής «Οι μικροί Κύκνοι», στη ΜΚΟ «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην Αθήνα, και πολλά άλλα, διενεργώ αναπτυξιακές εκτιμήσεις χρησιμοποιώντας αξιολογητικά εργαλεία και υποστηρίζω και επιβλέπω τους ασκούμενους εργοθεραπείας και την εκπαίδευσή τους.
Επιπλέον, σχεδιάζω και εφαρμόζω εξατομικευμένα προγράμματα παρέμβασης για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού με σκοπό να βελτιώσω τις δεξιότητες κοινωνικής αλληλεπίδρασης, καθώς και τη γνωστική και μαθησιακή ικανότητα. Ως μέρος των τρεχόντων καθηκόντων μου, θα δημιουργήσω επίσης μεμονωμένα προγράμματα για παιδιά με ΔΕΠ-Υ, αισθητηριακές διαταραχές, δυσπραξία και ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή με στόχο την αναδιοργάνωση του αισθητηριακού συστήματος του παιδιού, τη μείωση της υπερκινητικότητας, τη βελτίωση της συγκέντρωσης και τη διδασκαλία του τρόπου καθορισμού ορίων και ελέγχου.
Επιπλέον, συντονίζω ομαδικά εργαστήρια για να ενισχύσω τις δεξιότητες σε άτομα με σύνδρομο Down και μικτές μαθησιακές δυσκολίες διδάσκοντας το ΔΚΖ (Δραστηριότητες καθημερινής ζωής) και βοήθεια στην πρόσβαση σε κοινοτικά προγράμματα που στοχεύουν στην πλήρη ή μερική ένταξη της κοινότητας. Εκτός από την επαγγελματική μου εμπειρία, είχα συμμετοχή ως εξωτερικός συνεργάτης του Γενικού Νοσοκομείου Ασκληπιείου Βούλας, όπου υπό την επίβλεψη του κ. Γιώργου Σαββόπουλου, στην ανάπτυξη θεραπευτικώς πρωτόκολλων για ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα και την εφαρμογή τους σε έρευνα και εκπαιδευτικούς σκοπούς.
Εκτός από μια 13χρονη επαγγελματική εμπειρία, είχα πλήρη παρουσία σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές για την προώθηση της εργοθεραπείας, συμμετοχή σε σεμινάρια ως ομιλητής για θέματα όπως ανεξάρτητη διαβίωση, μαθησιακές δυσκολίες και παρέμβαση, παρουσίαση λογισμικών για εναλλακτική επικοινωνία σε smartphone ή tablet, ημιπληγία και ούτω καθεξής.

ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ