Pilates Fisios® – Εφαρμογές στη Σπονδυλική Στήλη ’19 – ΑΘΗΝΑΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 25

| Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” προτίθεται να διοργανώσει σεμινάριο κλινικής εφαρμογής της μεθόδου ‘’Pilates Fisios metodo Silvia Raneri ®” με θέμα “SPINE REHAB Αρχές της μεθόδου και εφαρμογές της στη λειτουργική επανεκπαίδευση της σπονδυλικής στήλης’’ με καθηγήτρια την Dr. Ft. Silvia Maria Raneri.

Το σεμινάριο διαρκεί 2 μέρες και θα διεξαχθεί:

στην Αθήνα στις 09 – 10 Νοεμβρίου 2019

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 280 ευρώ.

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 130 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ(130€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ(150€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ(280€)

 

 

 

το αργότερο μέχρι τις: 09 Οκτωβρίου 2019

Το υπόλοιπο ποσό των 150 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.

epimorfosis_logoΤόπος Διεξαγωγής Αθήνα:

Αίθουσα σεμιναρίων «epimorfosis»
Καραολή & Δημητρίου (πρώην Ελευθερίας) 105, 183 45 – Μοσχάτο
Τηλ.: +30 210 4829303

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 25 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 25 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και παρέχεται έντυπo υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φυσικοθεραπευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ιταλική και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Γενικές πληροφορίες

Pilates_Fisios4

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ Σ.Σ. ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ Pilates Fisios® metodo Silvia Raneri ®

H λειτουργική επανεκπαίδευση της σπονδυλικής στήλης μπορεί να χωριστεί σε τρεις φάσεις:

  1. Αποκατάσταση της λειτουργικής κίνησης
  2. Σταθεροποίηση με αυξανόμενα φορτία
  3. Επανεκπαίδευση σε συγκεκριμένη λειτουργία

Γενικά, η αντίσταση που καθορίζεται από την τάση των ελατηρίων ή από μικρό εξοπλισμό και/ή τον προσανατολισμό του σώματος σε σχέση με την βαρύτητα χρησιμοποιείται ως εργαλείο για να επιτρέψει στους ασθενείς να εκτελέσουν ασκήσεις με επιτυχία και χωρίς πόνο και να αναπτύξουν βαθμιαία μια αποδοτική λειτουργική κίνηση.

Αυτές οι διευκολύνσεις όντως μειώνουν την ανάγκη για έλεγχο από το νευρικό σύστημα. Η κίνηση χωρίζεται σε μικρότερα τμήματα ώστε να γίνει πιο εύκολη η κατανόηση και η κατάργηση των αντισταθμίσεων. Όταν κάθε τμήμα έχει τελειοποιηθεί και ολοκληρωθεί, ο ασθενής μπορεί να προχωρήσει μειώνοντας τη βοήθεια ή αλλάζοντας τον προσανατολισμό του σώματος σε σχέση με τη βαρύτητα.

1η φάση : Αποκατάσταση της λειτουργικής κίνησης

Σε αυτή τη φάση ζητείται από τον ασθενή να προσπαθήσει και να αναπαράγει τη σωστή λειτουργικά κίνηση με τη βοήθεια του φυσικοθεραπευτή, τη χρήση ελατηρίων ή του μικρού εξοπλισμού. Αυτό επιτρέπει την εκτέλεση των ασκήσεων σε περίπτωση αδυναμίας και αναστέλλει την εμφάνιση των αντισταθμίσεων ή του πόνου.

Βασικές αρχές αυτής της φάσης είναι : ο διαχωρισμόςεν τω βάθει σταθεροποίηση και η κινητοποίηση.

2η φάση: Σταθεροποίηση με αυξανόμενα φορτία

Σε αυτή τη φάση, βελτιώνονται οι νέες κινητικές ικανότητες που έχουν αποκτηθεί (κινητικότητα, εν τω βάθει σταθεροποίηση, διαχωρισμός) αυξάνοντας την δυσκολία εκτέλεσης:

-          μειώνοντας τη βοήθεια και τη βάση στήριξης

-          αυξάνοντας το μήκος των μοχλών

3η φάση: Επανεκπαίδευση σε συγκεκριμένη λειτουργία

Στην τελευταία φάση ο ασθενής καθοδηγείται στην ανάκτηση της σωστής καθημερινής ειδικής  κίνησης αναζητώντας την ανάπτυξη μιας προσαρμοσμένης φυσικής αντίστασης σε σχέση με τη δραστηριότητα του ασθενή (καθιστική ζωή ή αθλητισμός).

Ο εξοπλισμός επιτρέπει την ακριβή αναπαραγωγή του τύπου της κίνησης που αποφασίζεται για την αποκατάσταση του ασθενή,είτε αυτό είναι να πηδά ,να στρίβει , να κάθεται ή να περπατά αλλά με το σωστό επίπεδο φόρτισης. Αυτό το ”πέρασμα” μπορεί να προταθεί στο αρχικό στάδιο με ασφάλεια γιατί μπορεί να πειραματιστεί σε ένα πλαίσιο διευκόλυνσης (π.χ. από την ύπτια θέση, παρέχοντας περισσότερες απτικές πληροφορίες με τέτοιο τρόπο ώστε να μην απαιτείται αυξημένη ιδιοδεκτικότητα).

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pilatesfisios.it/

Καθηγήτρια

Dott. Silvia RanieriDr. Ft. Silvia Maria Raneri

Η Silvia Raneri είναι φυσικοθεραπεύτρια από το 1995.

Εργάστηκε στο νευρολογικό τμήμα του ιδρύματος Don Gnocchi και ήταν μέλος της ομάδας της καθηγήτριας Cecilia Morosini του συλλόγου αποκατάστασης κωματώδους κατάστασης ARICO. Έπειτα εμβάθυνε τη μελέτη διαφόρων τεχνικών αποκατάστασης μεταξύ των οποίων η περιτοναϊκή κινητοποίηση, η μέθοδος Mckenzie για τη διάγνωση και τη θεραπεία της σπονδυλικής στήλης, η μέθοδος Mézières και η μέθοδος Pilates στην οποία εξειδικεύτηκε μετά την παρακολούθηση σεμιναρίων τελειοποίησης στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Το 2006 αναθεώρησε τις αρχές της μεθόδου Pilates ενσωματώνοντάς τη στη θεραπευτική αποκατάσταση και ταυτοποιώντας αυτή την προσωπική της προσέγγιση ως Pilates Fisios μέθοδος Silvia Raneri®. Από το 2007 διατηρεί εκπαιδευτικά σεμινάρια της μεθόδου της που απευθύνονται σε φυσικοθεραπευτές και γιατρούς στο εξωτερικό και στο εσωτερικό σε συνεργασία με την Ιταλική Ένωση Φυσικοθεραπευτών AIFI, με διαφόρους παρόχους ECM και με δημόσιες ή ιδιωτικές δομές υγείας για την εσωτερική επιμόρφωση του προσωπικού της αποκατάστασης. Είναι επιστημονική διευθύντρια της GIS Ρευματολογίας AIFI. Από το 2011 συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Μιλάνου ως αποκλειστική καθηγήτρια του μαθήματος “Εισαγωγή στη μέθοδο Pilates Fisios”που απευθύνεται στους φοιτητές του τμήματος της φυσικοθεραπείας.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Ημέρα 1η
08.30 Εγγραφές
09.00 Προέλευση της μεθόδου Pilates και παρουσίαση του μεγάλου εξοπλισμού (Reformer,Cadillac,Chair,Step και Ladder  Barrel), του matwork και του μικρού εξοπλισμού, Οι βασικές Αρχές της μεθόδου Pilates Fisios ® και οι διαφορές με την αυθεντική μέθοδο Pilates, Γενικοί στόχοι της μεθόδου Pilates Fisios ® και τα οφέλη της
10.45 Διάλειμμα
11.00 Οι τρεις φάσεις της λειτουργικής επανεκπαίδευσης της σπονδυλικής στήλης με την μέθοδο Pilates Fisios ®, Η εξατομικευμένη αξιολόγηση: ιστορικό,στατική αξιολόγηση,δυναμική αξιολόγηση και διαμόρφωση θεραπείας
13.00 Διάλειμμα
13.45 Η οσφυαλγία μηχανικής προέλευσης – Παρουσίαση κάποιων ειδικών ασκήσεων με τα κρεβάτια Pilates, χωρίς και με μικρό εξοπλισμό (σωστή εκτέλεση,διαχείριση από   τον φυσικοθεραπευτή ,στόχοι κάθε άσκησης, παρατήρηση,αντενδείξεις, προφυλάξεις).Πρακτική άσκηση των μαθητών με ανταλλαγή ρόλων, Εκφυλιστικές παθολογίες -Στένωση – Παρουσίαση κάποιων ειδικών ασκήσεων με τα κρεβάτια Pilates, χωρίς και με μικρό εξοπλισμό (σωστή εκτέλεση,διαχείριση από τον φυσικοθεραπευτή ,στόχοι κάθε άσκησης, παρατήρηση,αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική άσκηση των μαθητών με ανταλλαγή ρόλων.
17.30 Τέλος 1η μέρας

Ημέρα 2η
09.00 Εκφυλιστικές παθολογίες – Σπονδυλολίσθηση. Παρουσίαση κάποιων ειδικών ασκήσεων με τα κρεβάτια Pilates, χωρίς και με μικρό εξοπλισμό (σωστή εκτέλεση,διαχείριση από τον φυσικοθεραπευτή ,στόχοι κάθε άσκησης, παρατήρηση,αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική άσκηση των μαθητών με ανταλλαγή ρόλων.
11.15 Διάλειμμα
11.30 Εκφυλιστικές παθολογίες -Αρθρίτιδα. Παρουσίαση κάποιων ειδικών ασκήσεων με τα κρεβάτια Pilates, χωρίς και με μικρό εξοπλισμό (σωστή εκτέλεση,διαχείριση από τον φυσικοθεραπευτή ,στόχοι κάθε άσκησης, παρατήρηση,αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική άσκηση των μαθητών με ανταλλαγή ρόλων.
13.00 Διάλειμμα
13.30 Εκφυλιστικές παθολογίες-Οστεοπόρωση. Παρουσίαση κάποιων ειδικών ασκήσεων με τα κρεβάτια Pilates ,χωρίς και με μικρό εξοπλισμό (σωστή εκτέλεση,διαχείριση από τον φυσικοθεραπευτή ,στόχοι κάθε άσκησης, παρατήρηση,αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική άσκηση των μαθητών με ανταλλαγή ρόλων. Προ- και μετεγχειρητικά – Μικρο-δισκεκτομή, πεταλεκτομή, σπονδυλοδεσία. Παρουσίαση κάποιων ειδικών ασκήσεων με τα κρεβάτια Pilates ,χωρίς και με μικρό εξοπλισμό (σωστή εκτέλεση,διαχείριση από τον φυσικοθεραπευτή, στόχοι κάθε άσκησης, παρατήρηση,αντενδείξεις, προφυλάξεις).Πρακτική άσκηση των μαθητών με ανταλλαγή ρόλων.
15.45 Διάλειμμα
16.00 Κλινικές περιπτώσεις. Συμπεράσματα , απονομή βεβαίωσης παρακολούθησης
17.30 Τέλος σεμιναρίου

Προτεινόμενα ξενοδοχεία διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΑΘΗΝΑ

Hotel Delfini** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 210 9415364 & 9415373