Kinematic Taping® Concept (KT 2 advanced) ’19 – ΑΘΗΝΑΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 20

| Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” προτίθεται να διοργανώσει προχωρημένο (KT 2 advanced) σεμινάριο Kinematic Taping® Concept με καθηγητή τον John Langendoen.

Το σεμινάριο διαρκεί 2 μέρες και θα διεξαχθεί:

στην Αθήνα στις 26 – 27 Οκτωβρίου 2019

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 280 ευρώ.

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 130 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (130€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ (150€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ (280€)

 

 

 

το αργότερο μέχρι τις: 26 Σεπτεμβρίου 2019

Το υπόλοιπο ποσό των 150 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.

 

logo (1)Τόπος Διεξαγωγής Αθήνα:
Ξενοδοχείο OSCAR
Φιλαδέλφειας 25 & Σάμου, έναντι κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού Λαρίσης
Τηλ.: +30 210 8834215 – 19
Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 20 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 20 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής αναγνωρισμένη από την ΙΚΤΑ και παρέχεται έντυπo υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει ένα 2 μερο βασικό σεμινάριο ελαστικού Taping (Medical ή Kinesio taping) ή έχουν βασικές γνώσεις manual therapy.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Αγγλική και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Γενικές Πληροφορίες

009567934

Αντικείμενο του σεμιναρίου Kinematic Taping® ((KT 2 advanced)

Εφαρμογές Tape για Επιλεγμένα Σύνδρομα του ανώτερου τμήματος του σώματος

(KT 2): Λίγα λόγια για την ιστορία του Taping

McConnell Την δεκαετία του ’80 η Αυστραλή manual φυσικοθεραπεύτρια Jenny McConnell εισήγαγε το σταθερό taping στην ορθοπεδική χειροπρακτική φυσικοθεραπεία. Η εφαρμογές του tape της McConnell συνδυάζονται με την αξιολόγηση και τις αρχές διαχείρισης της νευρο-μυοσκελετικής φυσικοθεραπείας και υποστηρίζονται από ερευνητικά δεδομένα.

Kase Επίσης τη δεκαετία του ’80, ο Ιάπωνας χειροπράκτης και εφαρμοστικός κινησιολόγος Kenzo Kase ανέπτυξε χρωματιστούς ελαστικούς αυτοκόλλητους επιδέσμους για άμεση εφαρμογή στο δέρμα. Το tape μιμείται τα χαρακτηριστικά του δέρματος προστατεύοντας την ροή κάτω από τον επίδεσμο.

Η εφαρμογή ελαστικού tape σύμφωνα με τον εφαρμοσμένο κινησιολόγο Kase έγινε γνωστή ως Kinesio Taping. Χαρακτηριστική ήταν η εμφάνιση σε γεγονότα όπως η Ολυμπιακοί Αγώνες του Σύδνεϋ το 2000 καθώς και το Παγκόσμιο κύπελλο της FIFA το 2002 σε Κορέα & Ιαπωνία.

Στο μεταξύ έγχρωμο tape αναγνωρίζεται σχεδόν καθημερινά στα αθλητικά προγράμματα της τηλεόρασης διεθνώς και ζωντανά στα αθλητικά γήπεδα καθώς το ελαστικό tape μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία μεγάλη ποικιλία ενδείξεων.

Ο Ολλανδός ορθοπεδικός χειροπρακτικός φυσικοθεραπευτής John Langendoen, εισήχθη στο ελαστικό tape ενώ εργαζόταν στην Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της Κορέας στο Παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου της Κορέας / Ιαπωνίας το 2002 και ο οποίος εφάρμοζε σταθερό μη ελαστικό tape κατά τη Jenny McConnell για χρόνια.

Ωστόσο δεν ήταν παρά στο Παγκόσμιο κύπελλο της FIFA το 2006 όπου μαζί με μία ομάδα συναδέλφων και γιατρών ανέπτυξαν μία θεωρία εφαρμογής ελαστικού tape – Kinematic Taping, ή απλά KT, σύμφωνα με τις αρχές της νευρομυοσκελετικής / ορθοπεδικής χειροπρακτικής φυσικοθεραπείας.

Γενικά οι εφαρμογές του KT δεν υποκαθιστούν τις παθητικές τεχνικές ή την ενεργητική εκπαίδευση, ωστόσο χρησιμοποιούνται επιπρόσθετα για να ενισχύσουν τα αποτέλεσμα της αποτελεσματικής θεραπείας. Το ΚΤ είναι ένα ακέραιο τμήμα της συνολικής διαχείρισης και συνεπώς η θετική επίδραση της εφαρμογής μπορεί να προβλεφθεί: «η επιτυχία είναι στον προγραμματισμό»

Από το 2006 η εφαρμογή ελαστικών αυτοκόλλητων επιδέσμων, σε εναρμόνιση με της αρχές της δυτικής αθλητικής ιατρικής/φυσικοθεραπείας και της ορθοπεδικής χειροπρακτικής φυσικοθεραπείας / ιατρικής, εξελίχτηκε σε μία εννοιολογική προσέγγιση λειτουργικού taping με ελαστικό tape, γνωστό ως Kinematic Taping Concept του οποίου ηγείται ο John Langendoen.

Οι εισηγητές του Kinematic Taping είναι κλινικοί με ακαδημαϊκό υπόβαθρο : σε όλα τα σεμινάρια όλες σας οι ερωτήσεις θα απαντηθούν.

Untitled-1 Χαρακτηριστικά της θεωρίας του Kinematic Taping: -βασισμένο στην αξιολόγηση -με νευρομυοσκελετικό περιεχόμενο -συγκεκριμένο σε κάθε δυσλειτουργία -ασθενοκεντρικό -υποστηρίζεται από επιστημονικά στοιχεία -υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο

Ορισμός: Το Kinematic Taping είναι μία συμπληρωματική θεραπευτική θεωρία που εφαρμόζει υψηλής ποιότητας ελαστικούς αυτοκόλλητους επιδέσμους μέσα σε μία συνολική διαχείριση σωματικών συμπτωμάτων και διαταραχών κίνησης, βασισμένη στην αξιολόγηση, με κέντρο τον ασθενή και βάση ερευνητικών δεδομένων και εντός του πεδίου πραγματικών υποδειγμάτων της αθλητιατρικής και της ορθοπεδικής χειροπρακτικής φυσικοθεραπείας.

Θεωρία του Kinematic Taping Concept :

Kinematic Taping: H διάσταση στο λειτουργικό ελαστικό Taping.

Σε σύγκριση με την αξιολόγηση και διαχείριση του νευρικού ιστού τη δεκαετία του ’80 και την εξέλιξη μοντέλων σταθεροποίησης και κινητικού ελέγχου με βάση επιστημονικά δεδομένα τη δεκαετία του ’90, αυτή την 1η δεκαετία της 3ης χιλιετίας η νευρο-μυοσκελετική φυσικοθεραπεία αυξανόμενα κυριαρχείται από το θέμα του ελαστικού taping. Κλινικές εξελίξεις και πρώιμα επιστημονικά στοιχεία όλο και περισσότερο υποστηρίζουν το ρόλο του taping στο πεδίο εφαρμογής του φάσματος της παραϊατρικής διαχείρισης.

Το λεμφικό tape, το taping των μεσημβρινών, το σταυρωτό taping είναι παραδείγματα αυτής της εξέλιξης, ειδικά στην Ολλανδία και τη Γερμανία. Η θεραπεία με τα χέρια / Ορθοπεδική χειροπρακτική Θεραπεία (OMT) επωφελείται σε μεγάλο βαθμό από τις εφαρμογές του tape : ταχύτερα, καλύτερα και με μεγαλύτερη διάρκεια αποτελέσματα.

Το πόσο το ειδικό ελαστικό taping έχει εξελιχθεί και μπορεί να ενσωματωθεί στο OMT δείχνει το Kinematic Taping, ένα τεράστιο άλμα στο λειτουργικό ελαστικό. Untitled-12Οι νευρομυοσκελετικές δυσλειτουργίες συνήθως δείχνουν αρνητικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ αρθρώσεων, μυών, νευρικών δομών και συσχετιζόμενων σπονδυλικών τμημάτων.

Αρχικές θέσεις για συγκεκριμένη δομή και σχετικές με την αξιολόγηση και στόχοι για τις κυρίαρχα εμπλεκόμενες δομές είναι, σε αναλογία με τις τεχνικές αξιολόγησης και θεραπείας στο ΟΜΤ, το κύρια χαρακτηριστικά του Kinematic Taping.

Η θεωρία προσφέρει λογικό σκεπτικό και ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές για την επιπρόσθετη διαχείριση νευρομυοσκελετικών δυσλειτουργιών που συμμορφώνονται με όλα τα ιατρικά υποδείγματα: – Διεθνής Κατηγοριοποίηση της Λειτουργίας, Ανικανότητας και Υγείας (International Classification of Function, Disability and Health-ICF για τον WHO 2001: www.who.org), – Βιοψυχοκοινωνικά μοντέλα της υγείας και της παθολογίας -

Κατευθυντήριες γραμμές για την εκπαίδευση της Διεθνούς Ομοσπονδίας της Δια χειρός Ορθοπεδικής Φυσικής Θεραπείας (IFOMPT) όπως περιγράφεται στο έγγραφο των Κανόνων (IFOMPT 2008: www.ifompt.org)

Τα κύρια πρότυπα του Kinematic Taping είναι ένα προχωρημένο επίπεδο Κλινικού Συλλογισμού στην ανάλυση των κινητικών δυσλειτουργιών και στην απόφαση για την επιλογή και εκτέλεση των στρατηγικών διαχείρισης.

Εκτός από την εφαρμογή tape για την τοπική συμπτωματολογία, ένα βασικά χαρακτηριστικό του Kinematic Taping είναι η ενίσχυση της επίδρασης των παθητικών τεχνικών και ή της θεραπευτικής εκπαίδευσης με τις εφαρμογές taping που απευθύνονται στην άμεση αιτία του προβλήματος. Επιπλέον χαρακτηριστικά είναι η συνεπής επαναξιολόγηση των πιο σχετικών και συγκεκριμένων λειτουργικών τεστ, συμπερίληψη ερευνητικών δεδομένων για εφαρμογές tape, καθώς και για λογικά σκεπτικά για θεραπευτικές και νευροφυσιολογικές και ή βιομηχανικές επεξηγήσεις.

Το Kinematic Taping χρησιμοποιεί τις Αρχές της Εφαρμοσμένης Κινησιολογίας, κατά συνέπεια εφαρμόζει τις αρχές της εξέτασης και θεραπείας της ορθοπεδικής χειροπρακτικής φυσικοθεραπείας με ένα προχωρημένο επίπεδο κλινικού συλλογισμού:

Αρχή των 5′T

- Εκτενή περιεχόμενα μάθησης Σκέψου (Think)

- Επιτυχία των προγραμμάτων κλινικού συλλογισμού Εξέτασε (Test)

- Τα τεστ που σχετίζονται με το πιο σχετικό πρόβλημα Θεράπευσε (Treat)

- Συγκεκριμένες τεχνικές και ασκήσεις Εφαρμογή (Tape)

- Εφαρμογές σε αναλογία με τη θεραπεία Εκπαίδευσε (Train)

- Ασκήσεις σύμφωνα με τις εφαρμογές

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.kinematic-taping.com

Καθηγητές

157_3John Langendoen-Sertel MSc, Grad.OMT, B.PT, Sportphysiotherapist, Teacher Manual Therapy (IMTA), Member Standards Committee (IFOMPT) and MT Teachers-Examiner Ο John ολοκλήρωσε το Bachelor Φυσικοθεραπείας στο Rotterdam το 1976. Εργάζεται σε ιδιωτική κλινική στο Kempten της Γερμανίας από το 1988. Ο John έλαβε την πιστοποίηση OMT μέσω ενός μεταπτυχιακού προγράμματος του Πανεπιστημίου Curtin, στο Περθ της Δυτικής Αυστραλίας το 1994, ενώ αποφοίτησε το 2003 με ένα Masters of Science στη διαχείριση του πόνου από το πανεπιστήμιο της Ουαλίας, που εδρεύει στο Κάρντιφ του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι ο ιδρυτής και ο φορέας μίας μεθόδου ελέγχου και διαχείρισης επαγγελματιών αθλητών (ατομικά και ομαδικά) κατά την προαγωνιστική περίοδο (Pre-Season Screening & Management Concept – PSC). Εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο (π.χ. Εθνική Κορέας, στα Παγκόσμια Κύπελλα της FIFA το 2002 και το 2006, αυτή την εποχή επικεφαλής φυσικοθεραπευτής της εθνικής ομάδας του Ιράν) και στο χόκεϋ επί πάγου (Δυναμό Μόσχας και εθνική ομάδα της Ρωσίας μεταξύ 2004 και 2008). Ο John πιστοποιήθηκε ως καθηγητής της International Maitland Teachers Association (IMTA) το 1996. Αυτή την εποχή ο John συνεχίζει να εργάζεται στην ιδιωτική κλινική του Kempten, ενώ διδάσκει σε μεταπτυχιακό επίπεδο manipulative therapy, λειτουργικό ελαστικό taping και διαχείριση του πόνου σε διάφορες χώρες. Είναι πρώην μέλος και πρόεδρος της εκπαιδευτικής επιτροπής του Deutsche Verband fur Manuelle Therapie (Maitland® Konzept) (DVMT) (1994 – 2007), ενώ διατελεί πρόεδρος της εκπαιδευτικής επιτροπής του διεπιστημονικού Forum για τα κρανιοπροσωπικά σύνδρομα (Interdisciplinary Forum for Cranio-Facial Syndromes – IFCFS). Το 2005, ο John προσελήφθη από τη διεθνή συμβουλευτική ομάδα του περιοδικού Manual Therapy και έγινε μέλος της επιτροπής κριτηρίων (Standards Committee) της IFOMPT.

 

EVRIPIDIS_NEWΕυριπίδης Τριανταφύλλου Bsc, Msc, IKTA Instructor & MLD/CDT Instructor

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή από το 2004. Αφού εργάστηκε σε διάφορα κέντρα φυσικοθεραπείας και σε θεραπείες κατ’ οίκον διαμορφώνοντας την θεραπευτική του προσέγγιση, ανακάλυψε την κλίση του για μία ιδιαίτερη κατηγορία θεραπείας, αυτή της αποκατάστασης των παθήσεων του λεμφικού συστήματος.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του πάνω στην αναγνωρισμένη μέθοδο Vodder για την ολοκληρωμένη διαχείριση των οιδημάτων. Απέκτησε μεγάλη εμπειρία τα τελευταία χρόνια, βλέποντας πάνω από 1.000 ασθενείς σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη Γερμανία, κοντά σε αναγνωρισμένους επιστήμονες όπως ο Hans Pritschow, ο Christian Schuchardt (τ. πρόεδρος της Γερμανικής Λεμφολογικής Εταιρείας) και άλλους. Πρωτογενή λεμφοιδήματα άνω και κάτω άκρων, κορμού και γεννητικών οργάνων, δευτερογενή λεμφοιδήματα μετά από επεμβάσεις για αφαίρεση όγκου, πρησμένα άκρα από φλεβική ή καρδιακή ανεπάρκεια, εκτεταμένα λιποιδήματα αποτελούν μερικά από τα οιδήματα που έχει αντιμετωπίσει.

Αποτελεί εκπαιδευτικό μέλος της ομάδας ZML Pritschow που διδάσκει σεμινάρια στη Γερμανία και την Ελλάδα σε συνεργασία με την “epimorfosis” βάση του Γερμανικού μοντέλου και είναι πλέον ο μόνος πιστοποιημένος καθηγητής στην Ελλάδα πάνω στην μέθοδο. Από το 2010 επισκέπτεται τη Γερμανία συστηματικά παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της αποκατάστασης του λεμφοιδήματος συμμετέχοντας σε κλινικά σεμινάρια και εργαζόμενος με ασθενείς σε διάφορα εξειδικευμένα κέντρα στο Μέλανα Δρυμό. Από το 2013 είναι μέλος της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας και από το 2014 μέλος της Γερμανικής Λεμφολογικής Εταιρείας (DGL).

Το 2016 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Ομάδας για το Λεμφοίδημα του ΠΣΦ, την οποία πλέον υπηρετεί ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής.

Επιπρόσθετα έχει ασχοληθεί με τα συμπιεστικά ενδύματα, απαραίτητο στοιχείο στη διαχείριση των λεμφοιδημάτων, όπου είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα πιστοποιημένος στην μέτρηση και αξιολόγησή τους από τη Juzo Academy.

Παράλληλα για την πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων του Maitland Concept (2008-2013) ακολουθώντας ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τίτλο του ΟΜΤ (η πλέον αναγνωρισμένη παγκοσμίως διάκριση από την IFOMPT πάνω στο manual therapy). Από το 2014 είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας της ΙΜΤΑ (International Maitland Teachers Association).

Από το 2013 αποτελεί επίσης εκπαιδευτικό μέλος της ΙΚΤΑ (International Kinematic Taping Academy) που αφορά τη χρήση ελαστικής ταινίας με μυοσκελετικές και λεμφικές εφαρμογές, διδάσκοντας σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Εκτός από το να διδάσκει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρακολουθεί συστηματικά επιστημονικά, μεταπτυχιακά σεμινάρια για να διατηρείται πάντα σε κορυφαίο επιστημονικό επίπεδο. Ενδεικτικά έχει παρακολουθήσει τις παρακάτω μεθόδους:

Myofascial Trigger Point Therapy. IMTT recognized Μodule I, II και Dry needle I. Καθηγήτρια: Heidi Tanno – Rast, Heinz Hofer, Senior IMTT instructors. Αθήνα 2010, 2011.
Neurodevelopmental Treatment – Bobath, for the Adult Patient. I.B.I.TA. Recognized Basic I, II, ΙΙΙ. Καθηγητής: Jos Kurvers IBITA instructor. Αθήνα – Θεσσαλονίκη 2012.
Neurodynamic Solutions. Καθηγητής Michael Shacklock. Αθήνα 2010
Lumbopelvic Motor Control. Καθηγητής Paul Hodges DSs PhD MedDr BPhty FACP. Athens 2012
Clinical Pilates – Clinical Reformer. Καθηγήτρια Shari Rosenberg (UCT)- Stott trained Pilates instructor. Αθήνα 2009-2013
Fascial Manipulation course. Καθηγητής Dr Antonio Stecco MD. Αθήνα 2013
Mobilization of the nervous system. Καθηγήτρια Gerti Bucher-Dollenz. Αθήνα 2012
Manual Concepts. Καθηγητής Tobi Hall. Αμβούργο, Δρέσδη (Γερμανία) 2008,2009

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Για την υποστήριξη της ανάπτυξης του λεμφοιδήματος στην Ελλάδα το 2014 εξέδωσε στα Ελληνικά και συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Λεμφοίδημα – Διαχείριση και θεραπεία» των Hans Pritschow και Christian Schuchardt.
Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο της Γερμανικής Λεμφολογικής Εταιρείας DGL, στην Titisee (Γερμανία) 2015, του θέματος:
“Case Study: Conservative treatment of a patient with chylaskos and chylous pleural effusions”
Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο της DGL, στο Hof (Γερμανία) 2016, του θέματος:
“CDT in Greece – Patient Examples”
Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), στην Αθήνα 2016, του θέματος:
“Λεμφοίδημα μετά από μαστεκτομή – αυτοδιαχείριση και εφαρμογή αυτο-περίδεσης”

 

eva new photoΕυαγγελία Μαντά PT, ΜΤ, Instructor IKTA

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2005. Η κλινική της εμπειρία ξεκίνησε από πολύ νωρίς, αφού εργάστηκε σε πρότυπο ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο και παράλληλα αναλάμβανε ασθενείς σε θεραπείες κατ’ οίκον. Το ενδιαφέρον της για τις νευρολογικές παθήσεις, καθώς και οι τρόποι διαχείρισης τέτοιου είδους περιστατικών, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την μετέπειτα επαγγελματική της πορεία.

Το 2007 ολοκλήρωσε το πρώτο βασικό σεμινάριο πάνω στη μέθοδο ΒΟΒΑΤΗ για τον ενήλικο νευρολογικό ασθενή, και από τότε ακολούθησε μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων στον τομέα της νευρολογίας, του manual therapy και της θεραπευτικής άσκησης.

Από το 2013 έγινε επίσημο μέλος και υποψήφια καθηγήτρια της ΙΒΙΤΑ- INTERNATIONAL BOBATH INSTRUCTORS TRAINING ASSOCIATION. Είναι ένας διεθνής οργανισμός καθηγητών, οι οποίοι διδάσκουν την προσέγγιση Bobath που εφαρμόζεται σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις σε όλο τον κόσμο. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια της μεθόδου στο Αμβούργο, τη Φλωρεντία και τη Λισαβόνα. Έχει συμβάλλει στην προώθηση της προσέγγισης σε νέους φυσικοθεραπευτές διδάσκοντας σε θεματικά εργαστήρια.

Συγχρόνως, αποτελεί και εκπαιδευτικό μέλος της ΙΚΤΑ (International Kinematic Taping Academy) που αφορά τη χρήση ελαστικής ταινίας με μυοσκελετικές, λεμφικές και νευρολογικές εφαρμογές. Στην προσέγγιση έχει συμβάλει στην εξέλιξη των εφαρμογών για τις νευρολογικές διαταραχές.

Παράλληλα για την πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων του Maitland Concept ακολουθώντας ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τίτλο του ΟΜΤ (αναγνωρισμένη παγκοσμίως διάκριση από την IFOMPT πάνω στο manual therapy).

Η μεταπτυχιακή της εξειδίκευση περιλαμβάνει επίσης τα σεμινάρια:

Assessment and treatment of patients with Parkinson and Multiple sclerosis. Καθηγητής Jos Kurvers

Mobilization of the nervous system. Καθηγήτρια Gerti Bucher-Dollenz

Primary headaches. Καθηγητής Dean Watson

Manual Lymph Drainage– CDT. Καθηγητής Hans Pritscow

The problem-solving approach to respiratory care. Καθηγήτρια Alexandra Hough

Muscle energy techniques. Καθηγητής Fred Mitchell

Explain Pain and Biologising Pain. Καθηγητής Lorimer Moseley

Shoulder impingement and instability. Καθηγητής Mark Jones

Michael Shacklock’s Neurodynamic Solutions (NDS) με προχωρημένες τεχνικές αποκατάστασης νευροδυναμικών προβλημάτων από τον ίδιο τον Michael Shacklock

Myofasziale Triggerpunkt Therapie (IMTT® concept) Modul 1/Modul 2 για την αποκατάσταση μυοπεριτοναικών προβλημάτων με καθηγήτρια την Heidi Tanno

Trigger Points, Pain and Muscle Tone. Καθηγητής Ed Wilson

Lumbar-pelvic control (Οσφυο-πυελικός έλεγχος) με τον ερευνητή Paul Hodges

Kinematic Taping® Concept. Καθηγητής John Langedoen

Fascial manipulation. Καθηγητής Dr Antonio Stecco MD

Clinical Pilates – Reformer. Καθηγήτρια Shari Rosenberg

Gyrokinesis. Καθηγήτρια Shari Rosenberg

Παρουσιάσεις – Συνέδρια

Παρουσίαση Διάλεξης στο 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας, στην Θεσσαλονίκη 2015, με θέμα: «Μηχανισμοί στασικής σταθερότητας και θεραπευτικές εφαρμογές μέσα από τη μέθοδο ΒΟΒΑΤΗ».

Παρουσίαση Διάλεξης στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας, στην Αθήνα 2015, με θέμα: «Αξιολόγηση και αποκατάσταση ενηλίκων νευρολογικών ασθενών σε επίπεδο βλαβών»

Παρουσίαση διάλεξης στο 26ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας, στην Αθήνα 2016, με θέμα: «Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση του επώδυνου ώμου σε ασθενείς μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο: Πρακτικές εφαρμογές από την προσέγγιση Bobath».

Εργαστηριακή παρουσίαση (Μαντά Ε., Κυπριώτης Κ.) στο 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο φυσικοθεραπείας, στη Θεσσαλονίκη 2015, με θέμα: «Η επιλεκτική κίνηση της πυέλου ως μέρος του στασικού ελέγχου και της λειτουργικής δραστηριοποίησης στον ενήλικα».

Εργαστηριακή παρουσίαση (Μαντά Ε., Κυπριώτης Κ.) στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπείας, στην Αθήνα 2015, με θέμα: «H δυναμική σταθεροποίηση της ωμοπλάτης πάνω στον θωρακικό κλωβό, για την κίνηση του χεριού μακριά από το σώμα (προσέγγιση) σε νευρολογικούς ασθενείς».

 

Πρόγραμμα

Ημέρα 1η
09.00 Διάφραγμα 10.30 Διάλειμμα
10.50 Θωρακικά σύνδρομα 1
14.30 Διάλειμμα
13.30 Κακώσεις πλευρών – σύνδρομοTietze & Τ4
15.00 Διάλειμμα 1
17.20 Σύνδρομα ΑΜΣΣ συμπεριλαμβανομένων των ριζοπαθειών – TOS, incl Tossy lesions
17.30 Τέλος της 1ης μέρας

Ημέρα 2η
09.00 Έλεγχος ωμοπλατο-θωρακικής
10.30 Διάλειμμα
10.50 Δυσλειτουργίες του ώμου συμπεριλαμβανομένης της αστάθειας και του συνδρόμου υπακρωμιακής προστριβής
12.30 Διάλειμμα
13.30 Tennis arm & Golf arm 15.00 Διάλειμμα
15.20 Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα – αποκατάσταση αντίχειρα & δακτύλων – M. Dupuytren – συνολική αξιολόγηση
17.00 Τέλος σεμιναρίου.

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία Διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΑΘΗΝΑ

Hotel Delfini** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλ.: +30 210 9415364 & 9415373

Related Items