Fascial Distortion Model Module 1 – FDM1 (Typaldos Method) ’19 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 19

Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 «epimorfosis» προτίθεται να διοργανώσει το 1ο σεμινάριο της μεθόδου Τυπάλδου (Typaldos Method), “Μοντέλο Περιτονιακής Παραμόρφωσης – Fascial Distortion Model (FDM)”, υπό την αιγίδα της EFDMA (European Fascial Distortion Model Association).

Το σεμινάριο διαρκεί 3 μέρες και θα διεξαχθεί:

στη Θεσσαλονίκη στις .. – .. …………………………. 2019

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 450 ευρώ

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 200 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (200€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ (250€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ (450€)

 

 

 

το αργότερο μέχρι τις: .. …………………………. 2019

Το υπόλοιπο ποσό των 250 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της «epimorfosis» η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.

 

Τόπος Διεξαγωγής Θεσσαλονίκη:

logo

Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΑΡΩΓΗ EUROMEDICA»
Τέρμα 17ης Νοέμβρη, Ελαιώνες – Πυλαία, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 986000

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 24 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 24 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής αναγνωρισμένη απο την EFDMA και παρέχεται έντυπo υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Αγγλική και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Γενικές Πληροφορίες

FDM_INSTITUTΤο Μοντέλο Περιτονιακής παραμόρφωσης (FDM)

Το μοντέλο περιτονιακής παραμόρφωσης (FDM) είναι μια ειδική ιατρική προσέγγιση η οποία αποδίδει τα αίτια των σωματικών βλαβών και της μειωμένης κινητικής λειτουργίας σε μία ή περισσότερες εκ των 6 τυπικών μορφών περιτονιακής παραμόρφωσης στον ανθρώπινο οργανισμό. Μόλις η παραμόρφωση διορθωθεί, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί μια αποτελεσματική και μετρήσιμη θεραπεία του πόνου και της περιορισμένης κινητικότητας.

Στην FDM, η διαδικασία της διάγνωσης είναι βασισμένη σε 3 πυλώνες ανάλυσης. Ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στη γλώσσα του σώματος ενός ασθενή όταν περιγράφει τον πόνο. Οι αυθόρμητες εκφράσεις του ασθενή μπορούν να αποτελέσουν άμεσες ενδείξεις περιτονιακής παραμόρφωσης. Το ιστορικό του ασθενή καθώς και μια σειρά εξετάσεων ολοκληρώνουν την διάγνωση με βάση το μοντέλο της FDM.

Οι αρχές του μοντέλου FDM μπορούν να εφαρμοστούν σε μια ποικιλία διαφορετικών ιατρικών χώρων και να διευρύνουν τις επιλογές διάγνωσης που έχουν στη διάθεση τους γιατροί και φυσικοθεραπευτές.

Η μέθοδος FDM μπορεί να προσφέρει αποτελεσματική θεραπεία σε ασθενείς που παρουσιάζουν ποικιλία ιατρικών διαγνώσεων, αλλά επί του παρόντος η μέθοδος FDM επικεντρώνεται σε μυοσκελετικά προβλήματα και χρόνιο πόνο.FDM4

Ο όρος «Μοντέλο περιτονιακής παραμόρφωσης (FDM)» είναι ο συνδυασμός 3 διαφορετικών λέξεων:

1. Περιτονία

Οι περιτονίες είναι δομές συνδετικού ιστού. Σύμφωνα με το μοντέλο της FDM, αποτελούν το κλειδί στην διάγνωση και θεραπεία ποικίλων σωματικών παθήσεων. Στις μέρες μας η επιστήμη της ιατρικής αναγνωρίζει τη σπουδαιότητα της περιτονίας στο ανθρώπινο σώμα, γεγονός που υποστηρίζεται από έναν αυξανόμενο αριθμό επιστημονικών μελετών μέσα στο μοντέλο θεραπείας της FDM.

2. Παραμόρφωση

Οι παραμορφώσεις είναι συστροφές, στρεβλώσεις ή παρεκτοπίσεις των περιτονιών. Κάθε θεραπεία FDM στοχεύει στη διόρθωση αυτών των παραμορφώσεων με τη χρήση συγκεκριμένων τεχνικών όπως η «δια χειρός» μέθοδος Τυπάλδου. Μετά από την διόρθωση, ο ασθενής θα παρατηρήσει μια σημαντική ή πλήρη μείωση του πόνου.

FDM13. Μοντέλο

Το μοντέλο της FDM είναι ένα κλινικό μοντέλο.

Δια μέσου της συλλογής εμπειρικών δεδομένων, ο Stephen Typaldos, D.O., δημιουργός της FDM, ανέπτυξε ένα μοντέλο μέσα από το οποίο συσχετίζει συγκεκριμένες περιτονιακές παραμορφώσεις, με την παραδοσιακή διάγνωση και επιλογές αποτελεσματικής θεραπείας. Γιατροί και φυσικοθεραπευτές που εφαρμόζουν την μέθοδο FDM, χρησιμοποιούν το Μοντέλο Fascial Distortion ώστε να φτάσουν σε μια ακριβή ατομική διάγνωση και να επιλέξουν μια συγκεκριμένη θεραπεία.

Εφαρμογή της FDM

Η FDM είναι μια ξεχωριστή και ουδέτερη προσέγγιση. Δίνει τη δυνατότητα στον ιατρό ή φυσικοθεραπευτή να επιλέξει την καλύτερη εξατομικευμένη θεραπεία για τον ασθενή μέσω της επαναξιολόγησης παραδοσιακών ιατρικών διαγνωστικών εργαλείων.

Κάθε θεραπεία FDM έχει σαν στόχο την ανατομική διόρθωση της παραμορφωμένης περιτονίας. Μόλις αυτή η διόρθωση επιτευχθεί, θα παρατηρηθεί άμεσα βελτίωση στην δύναμη, την κινητικότητα και στην μείωση του πόνου. Δεν απαιτούνται μεγάλα χρονικά διαστήματα αποκατάστασης (και κατ’ επέκταση απραξίας) και είναι πιθανή η γρήγορη επιστροφή στην φυσική δραστηριότητα.

Ο Stephen Typaldos, D.O. ανέπτυξε συγκεκριμένες δια χειρός τεχνικές. Αυτές αποτελούν την βάση της λεγόμενης μεθόδου Τυπάλδου και διδάσκονται μέσω σεμιναρίων FDM σύμφωνα με τις ποιοτικές οδηγίες που ορίζονται από την European Fascial Distortion Model Association (EFDMA).

Η μέθοδος Τυπάλδου έχει χρησιμοποιηθεί σε ασθενείς με τις παρακάτω καταστάσεις:FDM3

• Οξύ πόνος εξαιτίας διαστρέμματος ή εξαρθρήματος

• Αθλητικές κακώσεις, όπως διαστρέμματα συνδέσμων, μώλωπες, μυϊκές ρήξεις κτλ.

• Ραχιαλγία, οσφυαλγία, σπασμοί ώμων και αυχένα

• Προβλήματα κινητικότητας

• Συμπτώματα όπως μούδιασμα, παραισθησία, αίσθημα αδυναμίας στα κάτω άκρα ή αστάθεια

• Κάποιες παθήσεις εσωτερικών οργάνων


Stephen-TypaldosStephen Typaldos D.O. – Ο Πρωτοπόρος του μοντέλου παραμόρφωσης περιτονίας (FDM)

Ο Stephen Typaldos, D.O. γεννήθηκε στις ΗΠΑ το 1957. Αφού αποφοίτησε με το πτυχίο του Οστεπαθητικού Ιατρού εργάστηκε σε νοσοκομεία ως γενικός ιατρός και γιατρός στα επείγοντα, καθώς και στο δικό του θεραπευτήριο.

Το 1991, ο Τυπάλδος άρχισε να αναπτύσσει ένα εξ ολοκλήρου νέο διαγνωστικό και θεραπευτικό μοντέλο παρακολουθώντας προσεκτικά τους ασθενείς του. Κοιτώντας και ακούγοντας τους στενά, αναγνώρισε ότι οι ασθενείς διαισθητικά γνωρίζουν ποια θεραπευτικά βήματα είναι σημαντικά για την ανάρρωσή τους και το εκφράζουν με χαρακτηριστικές χειρονομίες και φράσεις. Διαπίστωσε ότι εστιάζοντας στη δια χειρός θεραπεία του με βάση αυτές τις ενδείξεις μπορούσε να επιτύχει την άμεση και αποτελεσματική ανακούφιση του πόνου.

Τα αποτελέσματα που είδε ο Τυπάλδος τον ενθάρρυναν να περιγράψει με λεπτομέρεια την προσέγγιση FDM, καθώς και το προκύπτον μοντέλο θεραπείας. Αποκάλυψε τα ευρήματα του σε διάφορα ιατρικά περιοδικά και στη συνέχεια δημιούργησε και δημοσίευσε την πρωτοποριακή διατριβή του για το Μοντέλο Fascial Distortion (FDM) σε αρκετά βιβλία.

Ο Stephen Typaldos πέθανε ξαφνικά στις 5 Απριλίου 2006 στην ηλικία των 49 ετών. Από τότε μαθητές και συνάδελφοί του σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Ιαπωνία και Αφρική σχηματίζουν ενώσεις FDM προκειμένου να διασφαλιστούν ποιοτικά πρότυπα στην εκπαίδευση FDM καθώς και να επιτραπεί διαπολιτισμική ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με την FDM.

 

FDMBOOKΒιβλίο

The Fascial Distortion Model

Από τον Stephen Typaldos D.O.
Μέθοδος Τυπάλδου

 

 

Έκδοση του Ευρωπαϊκού Συλλόγου “Fascial Distortion Model Association” (EFDMA)
Hard cover; Ιατρικό εγχειρίδιο, 216 σελίδες, 77 illustrations, bound
Γλώσσα: Αγγλική
ISBN: 978-3-9502774-2-5
Αυτό το ενημερωμένο βιβλίο για το μοντέλο της fascial distortion (FDM) σύμφωνα με τον Stephen Typaldos, περιλαμβάνει τα βασικά του FDM και περιγράφει την χρήση της μεθόδου του Τυπάλδου στην πράξη. Αντίστοιχα με το πρόγραμμα σπουδών της Ευρωπαϊκής Ένωσης FDM (EFDMA) το βιβλίο περιγράφει την θεωρία των διαφορετικών περιτονιακών παραμορφώσεων, την διάγνωση FDM και την πρακτική εφαρμογή της μεθόδου στο κινητικό σύστημα. Επιπρόσθετα, παρουσιάζει την ιστορική εξέλιξη του μοντέλου και πραγματεύεται την θεραπευτική προσέγγιση της FDM σε σύγκριση με την αλλοπαθητική θεραπεία.

European Fascial Distortion Model Association

EFDMA_LOGO_NR2_4C

 

 

 

Η EFDMA είναι μια μη κερδοσκοπική οργάνωση. Στόχος της είναι να υποστηρίξει και να προωθήσει την έρευνα και την εκπαίδευση στους τομείς του μοντέλου Fascial Distortion (FDM) και της μεθόδου του Τυπάλδου.

Η EFDMA θέτει κάποια πρότυπα στην εκπαίδευση και προώθηση της FDM στην Ευρώπη και προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το μοντέλο FDM, τις βασικές αρχές της και την θεραπευτική εφαρμογή για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών σε επαγγελματίες υγείας καθώς και σε ασθενείς.

Σήμερα, η EFDMA μετρά σχεδόν 600 μέλη σε Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Πολωνία, Λουξεμβούργο, Ελβετία, Ολλανδία, Βέλγιο, Ρωσία, Ουγγαρία και Νορβηγία.

Το διοικητικό συμβούλιο της EFDMA αποτελείται από επτά γιατρούς, οστεοπαθητικούς και φυσικοθεραπευτές οι οποίοι εργάζονται εθελοντικά. Και οι επτά εφαρμόζουν επιτυχημένα την FDM και την μέθοδο του Τυπάλδου στους ασθενείς τους.

Πρόγραμμα Σπουδών

European Fascial Distortion Model Association Curriculum as per 2015

Το πρόγραμμα της European Fascial Distortion Model Association EFDMA έχει ως εξής:

  • Βασικό σεμινάριο FDM (modules 1-3),
  • Βασικό πτυχίο FDM (FDM BC),
  • Πρακτική Εκπαίδευση (Practical Training),
  • Προχωρημένο σεμινάριο FDM (FDM Advanced),
  • Διεθνές Πιστοποιητικό FDM (FDM IC) και
  • Εκπαίδευση για πιστοποίηση εκπαιδευτή FDM

Το βασικό σεμινάριο FDM παραδίδεται αποκλειστικά από πιστοποιημένους και καταρτισμένους εκπαιδευτές FDM, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί βάσει του προγράμματος σπουδών της EFDMA.

Επισκόπηση της εκπαίδευσης FDM

FDM_Trainingpath_EFDMA

FDM Βασικό

Το βασικό σεμινάριο FDM αποτελείται από 3 modules. Κάθε module αντιστοιχεί τουλάχιστον 20 μονάδες (UST). Το Module 1 αποτελεί την εισαγωγή στην εκπαίδευση FDM και πρέπει να ολοκληρώνεται 1ο. Τα Modules 2 και 3 μπορούν να παρακολουθηθούν με διαφορετική σειρά, αλλά προτείνεται η παρακολούθηση του 2ου πριν του 3ου.

Module 1:

• Βασική εισαγωγή στο Μοντέλο Περιτονιακής Παραμόρφωσης (Fascial Distortion Model -FDM)

• Γενική εξέταση και αρχές θεραπείας

• Αρχές αξιολόγησης και θεραπείας για τον ώμο, γόνατο και ΠΔΚ εφαρμόζοντας τη μέθοδο Τυπάλδου

Module 2:

• Επανεκπαίδευση και επανάληψη των βασικών γνώσεων

• Αρχές αξιολόγησης και θεραπείας για την πυελική ζώνη/ ισχίο, οσφυική και θωρακική μοίρα και αυχένα εφαρμόζοντας τη μέθοδο Τυπάλδου

Module 3:

• Επανεκπαίδευση και επανάληψη των βασικών γνώσεων

• Αρχές αξιολόγησης και θεραπείας για το κάτω άκρο, το άνω άκρο και την περιοχή του κεφαλιού εφαρμόζοντας τη μέθοδο Τυπάλδου

Πρακτική Εξάσκηση

Κριτήρια επιλογής: ολοκλήρωση του βασικού σεμιναρίου FDM (και τα 3 modules). Δεν απαιτείται η κατοχή του Βασικού Πτυχίου FDM (Basic Certificate FDM). Η Πρακτική Εκπαίδευση περιλαμβάνει επανάληψη και εμβάθυνση των περιεχομένων του βασικού σεμιναρίου.

Βασικό Πτυχίο FDM (Basic Certificate FDM)

Μετά την ολοκλήρωση των modules 1-3, μπορούν να δοθούν οι τελικές εξετάσεις. Για την παρακολούθηση των προχωρημένων σεμιναρίων FDM απαιτείται η επιτυχής ολοκλήρωση των εξετάσεων. Επίσης, οι επιτυχόντες των εξετάσεων επιλέγονται για να προστεθούν στην επίσημη λίστα των θεραπευτών FDM.

 

 

Καθηγητής

236

Markus Nagel, MSc

Πριν γίνει φυσικοθεραπευτής, ένα πεδίο στο οποίο δίδαξε 10 χρόνια, ο Markus Nagel είχε πτυχίο διεύθυνσης μουσικής θεατρικής σκηνής από το Πανεπιστήμιο Μουσικής & Θεάτρου του Αμβούργου.

Το 2003, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Οστεοπαθητική στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας και στην OSD – Οστεοπαθητική σχολή της Γερμανίας (Osteopathie Schule Deutschland), αποκτώντας το πτυχίο του και την πιστοποίηση για να ασκήσει το επάγγελμα το 2009. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε άδεια για να ασκήσει το επάγγελμα της εναλλακτικής ιατρικής. Το 2012 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στην Οστεοπαθητική στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Δρέσδης (Dresden International University (DIU).

Το 2005, άκουσε για πρώτη φορά για το μοντέλο της FDM σε ένα συνέδριο που συμμετείχε. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης του στην Οστεοπαθητική έμαθε τις πρακτικές εφαρμογές της FDM και έγινε ικανός λόγω των επιτόπιων επισκέψεων των Georg Harrer και Markus Breinessl στην Βιέννη. Το 2008, έγινε μέλος της EFDMA. Η πιστοποίηση για την άσκηση του FDM ήρθε το 2009. Από 2009 μέχρι το 2011 βοηθούσε κανονικά στην διεξαγωγή των σεμιναρίων. Περαιτέρω εξειδίκευση αποκτήθηκε από διεθνή σεμινάρια στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ. Από το 2011 ασχολείται με το διοικητικό συμβούλιο της EFDMA, από το 2013 είναι Αντιπρόεδρος.

Από το 2011 διδάσκει σεμινάρια FDM στην Γερμανία, Πολωνία, Ελβετία και Ουγγαρία. Έχοντας ιδρύσει το Ινστιτούτο FDM, τακτικά προσκαλεί διεθνείς ομιλητές στην Γερμανία για κάποιο σεμινάριο.

Το 2016 δημοσίευσε το FDM textbook στα Γερμανικά: Fasziendistorsionsmodell – Ein medizinisches Konzept – Praxiswissen kompakt (Fascial Distortion Model – a medical Concept – Practical knowledge compact).

Επιπλέον, ο Markus Nagel ασχολείται εντατικά με την πρακτική και επιστημονική μελέτη τη φυσιολογίας της περιτονίας και το μοντέλο της ”Fascial Distortion”. Συχνά δίνει διαλέξεις για την Οστεοπαθητική στο DIU (Dresden International University) και εργάζεται στο δικό του θεραπευτήριο στο Osnabrueck της Γερμανίας.


Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Ημέρα 1η
13.00 Εισαγωγή στην FDM, ιστορία της FDM, ο Stephen Typaldos
14.00 Ορισμοί και όροι: Περιτονία, Παρμόρφωση, Μοντέλο “Understanding from fascia“ από τον Stephen Typaldos
15.00 Περιτονιακή Παραμόρφωση: δεσμίδα πυροδότησης (TB), κήλη σημείου πυροδότησης (HTP), παραμόρφωση του συνεχούς (CD) με παραλλαγές (eCD, iCD)
16.00 Περιτονιακή παραμόρφωση: Παραμόρφωση αναδίπλωσης (FD) με παραλλαγές (uFD, rFD), κυλινδρική παραμόρφωση (CyD), τεκτονικό φιξάρισμα (TF) Θεωρία: Υγρό και ιστός
17.00 Περιτονιακές παραμορφώσεις: TB, HTP, CD, FD, CyD, TF Θεωρία: Ο όρος του “χρόνιου” στην FDM
18.00 Διάγνωση περιτονιακών παραμορφώσεων: TB, HTP,CD,FD, CyD, TF. Τρεις διαγνωστικοί πυλώνες: χειραψία (γλώσσα του σώματος), ιστορικό (υποκειμενική εξέταση, μηχανισμός τραυματισμού), αξιολόγηση (φυσική εξέταση).
19.00 Τέλος 1ης μέρας

Ημέρα 2η
09.00 Γενική θεραπεία των Περιτονιακών παραμορφώσεων / Μέθοδος Τυπάλδου: TB (τεχνική δεσμίδων πυροδότητησης), HTP (τεχνική κήλης σημείου πυροδότησής). Αναλογία: σακούλα που κλείνει με φερμουάρ, „βάζω τις αγελάδες στο στάβλο!“
11.00 Παροουσίαση ασθενή
12.00 Γενική θεραπεία των Περιτονιακών Παραμορφώσεων / Μέθοδος Τυπάλδου: CD (θεραπεία συνεχούς), FD (έλξη και συμπίεση)
13.00 Διάλειμμα
14.00 Γενική θεραπεία των Περιτονιακών Παραμορφώσεων / Μέθοδος Τυπάλδου: CyD (θεραπεία δια χειρός ή με εργαλεία), TF (τεκτονική αντλία) Αναλογία: cyber locks, σπιράλ
16.00 Παρουσίαση ασθενή
17.00 Γενικές πληροφορίες για τη θεραπεία των Περιτονιακών παραμορφώσεων, ενδείξεις και αντενδείξεις
18.00 Τέλος 2ης μέρας

Ημέρα 3η
09.00 Αξιολόγηση και θεραπεία του ώμου, Εξειδικευμένη θεραπευτική στρατηγική για τον ώμο
11.00 Παροουσίαση ασθενή
12.00 Αξιολόγηση και θεραπεία της ποδοκνημικής, Εξειδικευμένη θεραπευτική στρατηγική για το διάστρεμμα της ΠΔΚ σε οξύ στάδιο, Θεωρία: τραυματισμοί συνδέσμων από κατάγματα στην ΠΔΚ
13.00 Αξιολόγηση και θεραπεία για το γόνατο Θεωρία: τραυματισμοί μηνίσκων ή χιαστών
14.00 Τέλος του module 1

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία Διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξενοδοχείο ΠΕΥΚΑ*** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 2310 341282 ή fax: +30 2310 341035