Clinical Pilates Fisios® Basic ’19 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 01

| Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” προτίθεται να διοργανώσει το Βασικό σεμινάριο κλινικής εφαρμογής της μεθόδου “Clinical Pilates” με καθηγήτρια την Dr. Ft. Silvia Maria Raneri.

Το σεμινάριο διαρκεί 4 μέρες και θα διεξαχθεί:

στην Θεσσαλονίκη στις 13 - 16 Απριλίου 2019

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ.

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 200 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ(200€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ(300€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ(500€)

 

 

 

το αργότερο μέχρι τις: 11 Απριλίου 2019 (ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ)

Το υπόλοιπο ποσό των 300 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.

Τόπος Διεξαγωγής Θεσσαλονίκη:
klinikiagiosloukas

 

 

ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»
552 36 Πανόραμα – Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 380 000

 

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 26 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 26 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και παρέχεται έντυπo υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φυσικοθεραπευτές και υπο προυποθέσεις σε γυμναστές και άλλους επαγγελματίες υγείας.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ιταλική και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Γενικές πληροφορίες

Η μέθοδος Pilates Fisios®

Pilates_Fisios4Pilates Fisios® είναι μια μέθοδος αποκατάστασης που ενσωματώνει τις βασικές αρχές της μεθόδου Pilates με τις νεότερες ιατρικές επιστημονικές γνώσεις.

Η Pilates Fisios δημιουργήθηκε από την ανάγκη να κωδικοποιηθεί μια μέθοδος αποκατάστασης βασισμένη στην ιδέα του Pilates μα που θα ικανοποιεί και τα κριτήρια των νέων ερευνών ιατρικής-επιστημονικής έκτασης και θα διαφέρει από άλλες προσεγγίσεις πιο γενικές που έχουν σαν σκοπό την άσκηση ή το ‘’ευ ζην’’. Επεξεργασμένη από τη φυσικοθεραπεύτρια Silvia Raneri, η Pilates Fisios® έχει σαν στόχο να αποδώσει στον ασθενή την καλύτερη δυνατή κινητική λειτουργικότητα ανεξαρτήτως παθολογίας (ορθοπεδική ή νευρολογική), λαμβάνοντας υπόψιν τις φυσικές, νοητικές και ψυχικές επιπτώσεις και να τον ανεξαρτητοποιήσει στον διαχειρισμό των ορίων του και των κινητικών του δυνατοτήτων στην καθημερινή ζωή.

Η Pilates Fisios® τοποθετεί τον ασθενή στο κέντρο της θεραπευτικής διαδικασίας. Αυτός ο τρόπος προσέγγισης, καθορισμένος ως “συνειδητός’’, τείνει να αναπτύξει στον ασθενή την επίγνωση αυτού που κάνει, το γιατί το κάνει, το πότε μπορεί να το κάνει και υπό ποιες συνθήκες· τείνει να δημιουργήσει στους ασθενείς την ικανότητα του να είναι ‘’άμεσοι διαχειριστές’’ των δυνατοτήτων τους, τροποποιώντας τες ενεργά με εκ των ιδίων αξιολογήσεις και λειτουργικές ενδείξεις. Έτσι, μέσω της επίγνωσης και της άμεσης εκ του ιδίου διαχείρισης της κινητικότητάς του, ο ασθενής μπορεί να αναγνωρίσει, να ελαττώσει ή να σταματήσει τις αντισταθμιστικές συμπεριφορές που είχε αναπτύξει και να τις αντικαταστήσει με πιο λειτουργικές συμπεριφορές.

Αυτή η μέθοδος προτείνει μια ολιστική οπτική του ασθενή και της μοναδικότητάς του, μην εστιάζοντας μόνο στην τμηματική επανεκπαίδευση ή στις σχέσεις μεταξύ μυών αλλά διερευνά τις συνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ των διαφόρων τμημάτων του σώματος και τον τρόπο με τον οποίο κάθε υποκείμενο επεξεργάζεται κινητικές στρατηγικές που καταλήγουν σε ένα στόχο. Οι ασκήσεις και η κίνηση γίνονται ‘’θεραπευτικά εργαλεία’’, χρήσιμα πρώτα για να ‘’αξιολογήσουμε’’ τον ασθενή και μετά για να τον ‘’αποκαταστήσουμε’’. Γι’ αυτό το λόγο η Pilates Fisios® δε βασίζεται σε τυποποιημένα πρωτόκολλα που πρέπει να εφαρμόζονται ανάλογα με τις παθολογίες αλλά διδάσκει και προωθεί τη δυνατότητα του φυσικοθεραπευτή να επεξεργαστεί έναν κριτικό συλλογισμό με προσανατολισμό στο στόχο της θεραπευτικής αποκατάστασης. Αυτό κάνει δυνατό ακόμα και το συνδυασμό της με άλλες μεθόδους αποκατάστασης χωρίς να αλλοιωθούν οι βασικές αρχές.

Η Pilates Fisios® μπορεί να εφαρμόζεται από όλους και σε όλες τις ηλικίες ως μέσο αποκατάστασης και ως μέσο συντήρησης για να μειωθεί ο κίνδυνος υποτροπής.Pilates Fisios 1

Θεμελιώδεις αρχές

Η μέθοδος Pilates Fisios® βασίζεται σε έξι αρχές:

1) Core stability και κινητική λειτουργικότητα. Το core είναι το σύνολο της οσφυϊκής μοίρας, της πυελικής ζώνης και εξειδικευμένων μυών που συμβάλουν στη διατήρηση της σταθερότητας. Η σταθερότητά του επιτυγχάνεται με τη συνέργεια της κοιλιακής ζώνης με την οσφυϊκή και εξασφαλίζει στήριξη για όλο το σώμα, ελάχιστη ενεργειακή δαπάνη και μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης οσφυϊκού πόνου.

2) Συνειδητή αναπνοή. Μία ομαλή και πλήρης αναπνοή είναι μέρος κάθε άσκησης έτσι ώστε να γίνεται ένα με την κίνηση, να τη συνοδεύει, να την υποστηρίζει και να βοηθά στη σταθεροποίηση του κέντρου βάρους… ‘’κυρίως να μάθετε να αναπνέετε σωστά..’’ έγραψε ο Pilates. Επιπλέον, μια καλή αναπνοή οξυγονώνει το αίμα και βελτιώνει την κυκλοφορία.

3) Ακρίβεια και ευθυγράμμιση. Μία σωστή στατική ευθυγράμμιση κατά τη διάρκεια της κίνησης προκαθορίζει ένα καλύτερο αποτέλεσμα της ίδιας της κίνησης και διορθώνει τις ανισορροπίες.

4) Συγκέντρωση. Απαιτείται η ικανότητα επικέντρωσης σε όλα τα μέρη του σώματος για να ελέγχεται η στάση κατά τη διάρκεια της κίνησης. Αυτό τροφοδοτεί τον εσωτερικό διάλογο του σώματος (ιδιοδεκτική αίσθηση) και βοηθά στη βελτίωση της επίδοσης μέσα από την αντίληψη κάθε λεπτομέρειας.

5) Κινητικός έλεγχος με συνειδητή προσέγγιση. Ένας καλός έλεγχος του σώματος προστατεύει από τραυματισμούς και ατυχήματα. Ο έλεγχος ασκείται και εξελίσσεται σταδιακά͘͘͘· πρώτα εκτελώντας απλές ασκήσεις στις οποίες υπάρχει δυνατότητα διατήρησης σωστής ευθυγράμμισης και καλή σταθεροποίηση και στη συνέχεια προσθέτοντας εύρος κινήσεων μεγαλύτερης πρόκλησης. Επιτάχυνση της φάσης απόκτησης κινητικού ελέγχου θα σήμαινε μόνο χρήση αντισταθμίσεων με αποτέλεσμα να γίνεται το σώμα ευάλωτο σε τραυματισμούς και πόνο.

6) Ροή και συντονισμός. Όταν ενσωματώνονται πλήρως αυτά δίνουν την αίσθηση της ευκολίας και της ελαφρότητας κατά την εκτέλεση της κίνησης.

Pilates Fisios 2Τι θεραπεύει

Ενδείκνυται ως θεραπεία αποκατάστασης στις περιπτώσεις:

- τροποποίηση στάσης και σκολίωση, ισχιαλγία, οσφυαλγία, κήλη μεσοσπονδυλίου δίσκου και άλλες παθολογίες της σπονδυλικής στήλης

- νόσος του Parkinson, πολλαπλή σκλήρυνση, ημιπληγία, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παραπληγία..

- ινομυαλγία, λύκος, ρευματοειδής αρθρίτιδα, αγκυλωποιητική σπονδυλίτιδα, οστεοπόρωση, οστεοαρθρίτιδα, περιαρθρίτιδα

- μετά από ογκολογικές, καρδιολογικές ή πνευμονολογικές χειρουργικές επεμβάσεις

- λειτουργική επανεκπαίδευση του ισχίου, του γόνατος, του ώμου κλπ. ακόμα και μετά από χειρουργική επέμβαση ανακατασκευής συνδέσμων, πρόθεσης

- για τη βελτίωση του ελέγχου και της εγκράτειας του πυελικού εδάφους είτε στους άνδρες είτε στις γυναίκες

- κατά τη διάρκεια και μετά τον τοκετό για να ανακτηθεί η φόρμα

- στη γηριατρική για αντιστάθμιση της έλλειψης της κίνησης και τη βελτίωση της αυτονομίας

- στους αθλητές (golf, tennis, surf, ιππασία, ποδηλασία, ποδόσφαιρο…) για τη βελτίωση της αθλητικής απόδοσης, της αθλητικής εμφάνισης και τη μείωση πιθανότητας ατυχήματος.

Η Pilates Fisios® διορθώνει τις λάθος θέσεις, αποκαθιστά τη φυσική ζωτικότητα αναζωογονεί το μυαλό και ανυψώνει το πνεύμα. Ακολουθώντας τις βασικές αρχές της και χρησιμοποιώντας τον εξοπλισμό και τις ασκήσεις δαπέδου, δουλεύεται το σώμα και το μυαλό συντονίζοντας το επιφανειακό και εν τω βάθει μυϊκό σύστημα με το κέντρο του σώματος. Αυτή η τεχνική αλλάζει θετικά το σώμα και την εικόνα του και παράγει ένα θετικό αντίκτυπο στην απόδοση των φυσιολογικών δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής. Η τεχνική Pilates Fisios® είναι ακριβώς αυτό: μια τεχνική. Μπορεί να φαίνεται αρχικά ανέφικτη και δύσκολη· χρειάζεται χρόνος για να κατανοηθεί πλήρως και απαιτεί δουλειά. Αλλά σαν αντάλλαγμα μπορούμε να απολαύσουμε τις ευεργετικές της δράσεις που βελτιώνουν αποφασιστικά την ποιότητα της ζωής.

Σεμινάρια Pilates Fisios®Pilates Fisios 3

Τα σεμινάρια κατάρτισης Pilates Fisios® απευθύνονται σε φυσικοθεραπευτές και γιατρούς, τα εργαστήρια είναι ανοιχτά ακόμα και σε άλλες ειδικότητες επαγγελμάτων υγείας. Τα σεμινάρια Pilates Fisios® είναι διαπιστευμένα από την επιτροπή E.C.M. ( Επιτροπή Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης) του υπουργείου υγείας της Ιταλίας και παρέχουν εκπαιδευτικά μόρια E.C.M. (από το Ινστιτούτο Εκπαίδευσης και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Επιστημών Υγείας της Ιταλίας) σύμφωνα με το D.L. 30/12/92 n. 502 συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης. Τα μόρια E.C.M. δίνονται στους φυσικοθεραπευτές που παρακολουθούν το σύνολο του προγράμματος κατάρτισης Pilates Fisios®. Στο τέλος κάθε σεμιναρίου και μετά από το πέρας της θεωρητικής και πρακτικής εξέτασης με θετική έκβαση E.C.M. εκδίδεται πιστοποιητικό επιμόρφωσης Pilates Fisios της μεθόδου Silvia Raneri® αντίστοιχο του κύκλου παρακολούθησης (Universal Reformer ή matwork κ.λπ..). Η ολοκληρωμένη κατάρτιση περιλαμβάνει την παρακολούθηση του βασικού κύκλου και των ακόλουθων προχωρημένων κύκλων. Η συμμετοχή στα σεμινάρια προχωρημένου επιπέδου μπορεί να γίνει μεμονωμένα ή όλα μαζί στον κύκλο ‘’corso avanzato completo’’ (ολοκληρωμένο προχωρημένο σεμινάριο).

Βασικός κύκλος (Corso Base)

‘’Η εξέλιξη του Pilates σε σχέση με την ορθοπεδική και νευρολογική αποκατάσταση: Pilates Fisios® matwork base (βασικό στρώματος), intermedio (ενδιάμεσο), avanzato (προχωρημένο) και piccoli attrezzi (μικρά εργαλεία)”. Ο βασικός κύκλος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση καθενός εκ των προχωρημένων σεμιναρίων μεμονωμένα ή του ολοκληρωμένου προχωρημένου κύκλου που περιλαμβάνει όλα τα προχωρημένα σεμινάρια. Στο σετ του βασικού κύκλου περιλαμβάνονται τα μικρά εργαλεία, το διδακτικό υλικό και το βιβλίο: “Pilates Fisios� metodo Silvia Raneri – Matwork e piccoli attrezzi – Manuale professionale per fisioterapisti” γραμμένο από τη Δρ. Φυσικοθεραπεύτρια Silvia Raneri και δημοσιευμένο από τον εκδοτικό οίκο Piccin Nuova Libraria.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pilatesfisios.it/

Καθηγήτρια

Dott. Silvia RanieriDr. Ft. Silvia Maria Raneri

Η Silvia Raneri είναι φυσικοθεραπεύτρια από το 1995.

Εργάστηκε στο νευρολογικό τμήμα του ιδρύματος Don Gnocchi και ήταν μέλος της ομάδας της καθηγήτριας Cecilia Morosini του συλλόγου αποκατάστασης κωματώδους κατάστασης ARICO. Έπειτα εμβάθυνε τη μελέτη διαφόρων τεχνικών αποκατάστασης μεταξύ των οποίων η περιτοναϊκή κινητοποίηση, η μέθοδος Mckenzie για τη διάγνωση και τη θεραπεία της σπονδυλικής στήλης, η μέθοδος Mézières και η μέθοδος Pilates στην οποία εξειδικεύτηκε μετά την παρακολούθηση σεμιναρίων τελειοποίησης στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Το 2006 αναθεώρησε τις αρχές της μεθόδου Pilates ενσωματώνοντάς τη στη θεραπευτική αποκατάσταση και ταυτοποιώντας αυτή την προσωπική της προσέγγιση ως Pilates Fisios μέθοδος Silvia Raneri®. Από το 2007 διδάσκει σε εκπαιδευτικά σεμινάρια της μεθόδου της που απευθύνονται σε φυσικοθεραπευτές και γιατρούς στο εξωτερικό και στο εσωτερικό σε συνεργασία με την Ιταλική Ένωση Φυσικοθεραπευτών AIFI, με διαφόρους παρόχους ECM και με δημόσιες ή ιδιωτικές δομές υγείας για την εσωτερική επιμόρφωση του προσωπικού της αποκατάστασης. Είναι επιστημονική διευθύντρια της GIS Ρευματολογίας AIFI. Από το 2011 συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Μιλάνου ως αποκλειστική καθηγήτρια του μαθήματος “Εισαγωγή στη μέθοδο Pilates Fisios”που απευθύνεται στους φοιτητές του τμήματος της φυσικοθεραπείας.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Βασικός κύκλος – CORSO BASE (ενημέρωση 2014)

Η εξέλιξη του Pilates στην ορθοπεδική και νευρολογική αποκατάσταση

“Pilates Fisios metodo Silvia Raneri® – matwork base, intermedio, avanzato e piccoli attrezzi”

Ημέρα 1η
09:00 εγγραφές συμμετεχόντων
09.30 Προέλευση της μεθόδου Pilates, παρουσίαση μεγάλου εξοπλισμού, matwork και μικρών εργαλείων. Διαφορές μεταξύ “fitness Pilates” και “θεραπευτικού Pilates Fisios metodo Silvia Raneri”
10.15 Οι βασικές αρχές Pilates Fisios metodo Silvia Raneri μέρος πρώτο. Σταθεροποίηση του κέντρου βάρους και της κινητικής λειτουργίας: Επιστημονικές μελέτες και λειτουργικό μοντέλο: μοντέλο σπονδυλικής σταθεροποίησης του di Panjabi (λειτουργία, δυσλειτουργία και ουδέτερη ζώνη)· ολοκληρωμένο μοντέλο λειτουργίας του Lee & Vleeming ( form closure, force closure, κινητικός έλεγχος και συναισθηματική επίγνωση). Τοπικό σύστημα και γενικό μυϊκό σύστημα· τοπικοί και γενικοί σταθεροποιοί, κινητοποιοί, λειτουργικά χαρακτηριστικά και μηχανισμοί σταθεροποίησης του κέντρου βάρους και του γενικότερου συστήματος, η συνιστώσα της κίνησης, οι κινητικές δεξιότητες και η απόκτησή τους, πώς εκπαιδεύουμε τη σταθεροποίηση του κέντρου βάρους και την κινητική λειτουργία Pilates Fisios metodo Silvia Raneri. Συνειδητή αναπνοή: αναπνοή που χρησιμοποιούμε, διευκόλυνση της σταθεροποίησης και της κινητοποίησης της σπονδυλικής στήλης κατά την αναπνοή· πώς εκπαιδεύουμε την επίγνωση και την επίδραση της αναπνοής στην κίνηση της Pilates Fisios metodo Silvia Raneri
10.45 διάλειμμα
11.00 Οι βασικές αρχές Pilates Fisios metodo Silvia Raneri μέρος δεύτερο. Ακρίβεια και ευθυγράμμιση: σημασία της επίδρασης των διαφόρων μερών του σώματος για την εφαρμογή διορθώσεων στάσης κατά την κίνηση, οφέλη μυοπεριτοναϊκών μεσημβρινών του Myers, πως εκπαιδεύεται η ακρίβεια της κίνησης και η ευθυγράμμιση της στάσης στην Pilates Fisios metodo Silvia Raneri. Κινητικός έλεγχος με συνειδητή προσέγγιση: τι είναι ο κινητικός έλεγχος με συνειδητή προσέγγιση στην Pilates Fisios metodo Silvia Raneri και πως αποκτάται, ο ρόλος του θεραπευτή στη βοήθεια συγκέντρωσης: η χρήση της συγκέντρωσης στην Pilates Fisios metodo Silvia Raneri, έμφαση στη ιδιοδεκτικότητα και χρήση των νοητικών απεικονίσεων. Ροή και συντονισμός: πως γίνονται αντιληπτά στο Pilates Fisios metodo Silvia Raneri: πλήρης εσωτερίκευση της κίνησης, προσαρμογή μυϊκού τόνου στη σταθεροποίηση αλλά και στην εκτέλεση της κίνησης, ικανότητα συγκέντρωσης περισσότερων ερεθισμάτων σε ένα πολύπλοκο κινητικό πρότυπο, ο ρόλος του ρυθμού στην εκμάθηση κινητικών δεξιοτήτων.
12.00 γενικά οφέλη της Μεθόδου
12.15 Γενικές ενδείξεις ορθοπεδικής και νευρολογικής αποκατάστασης (στατικές ανωμαλίες, λειτουργική επανεκπαίδευση της σπονδυλικής στήλης και μεγάλων αρθρώσεων, οστεοπόρωση, εγκυμοσύνη και λοχεία, γηριατρική, Parkinson, πολλαπλή σκλήρυνση, ημιπληγία, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, παραπληγία, αθλητές)
12.30 Γενικοί στόχοι της Μεθόδου
12.45 Στατική και δυναμική αξιολόγηση, καθορισμός θεραπείας: δομή συνεδριών (ατομική θεραπεία, μικρή ομάδα)
13.00 Διάλειμμα
14.00 Παράδειγμα στατικής αξιολόγησης δυο κλινικών περιπτώσεων
14.30 Δυναμική αξιολόγηση. Πρακτική παρουσίαση. Πρακτική μεταξύ μαθητών με ανταλλαγή ρόλων
15.45 διάλειμμα
16.00 Δυναμική αξιολόγηση (συνέχεια)
17.00 Τέλος 1ης μέρας.

Ημέρα 2η
09.00 Ασκήσεις αισθητικότητας πυελικού εδάφους. Πρακτική επίδειξη. Πρακτική μεταξύ μαθητών με ανταλλαγή ρόλων.
11.15 Διάλειμμα
11.30 Matwork base: Γνωριμία με το σώμα: “βρίσκομαι στο σώμα” βιωματική στιγμή αντίληψης και ολοκλήρωσης καμπτικής κίνησης (μεταφορά υγρών μακριά από το κεφάλι). Εξέλιξη βάσης ύπτια/καθιστή (γενικοί στόχοι, πρόοδος και τελική μορφή, ενδείξεις, αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης, πώς να γίνεται η διδασκαλία και τεχνικές του θεραπευτή, πώς να γίνεται η επιλογή ή η τροποποίηση για ασθενείς βάσει των εξατομικευμένων αναγκών ή της παθολογίας. Πρακτική μεταξύ μαθητών με ανταλλαγή ρόλων της γνωριμίας με το σώμα: “βρίσκομαι στο σώμα” βιωματική στιγμή της αντίληψης και ολοκλήρωσης της κίνησης της έκτασης (άδειασμα κάτω άκρων, άδειασμα ώμων από πρηνή θέση). Εξέλιξη βάσης πρηνή κατάκλιση (γενικοί στόχοι, πρόοδος και τελική μορφή, ενδείξεις, αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης, πώς να γίνεται η διδασκαλία και τεχνικές του θεραπευτή, πώς να γίνεται η επιλογή ή η τροποποίηση για ασθενείς βάσει των εξατομικευμένων αναγκών ή της παθολογίας. Πρακτική μεταξύ μαθητών με ανταλλαγή ρόλων της γνωριμίας με το σώμα: “βρίσκομαι στο σώμα” βιωματική στιγμή της αντίληψης και ολοκλήρωσης της ισορροπίας πλάγιας θέσης (εξισορρόπηση μέσω των ρευστών· αποφόρτιση κνήμης στον αντίθετο ώμο). Εξέλιξη βάσης πλάγια κατάκλιση (γενικοί στόχοι, πρόοδος και τελική μορφή, ενδείξεις, αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης, πώς να γίνεται η διδασκαλία και τεχνικές του θεραπευτή, πώς να γίνεται η επιλογή ή η τροποποίηση για ασθενείς βάσει των εξατομικευμένων αναγκών ή της παθολογίας. Πρακτική μεταξύ μαθητών με ανταλλαγή ρόλων.
13.00 Διάλειμμα
14.00 Matwork base (συνέχεια)
17.00 Τέλος 2ης μέρας

Ημέρα 3η
09.00 Matwork intermedio: Γνωριμία με το σώμα: “βρίσκομαι στο σώμα” βιωματική στιγμή αντίληψης και ολοκλήρωσης καμπτικής κίνησης κατά της βαρύτητας (μετακίνηση ρευστών από τον ώμο στην αντίθετη πλευρά· απομάκρυνση ρευστών από τα πόδια προς το κεφάλι). Εξέλιξη μεσαίου επιπέδου ύπτια/καθιστή (γενικοί στόχοι, πρόοδος και τελική μορφή, ενδείξεις, αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης, πώς να γίνεται η διδασκαλία και τεχνικές του θεραπευτή, πώς να γίνεται η επιλογή ή η τροποποίηση για ασθενείς βάσει των εξατομικευμένων αναγκών ή της παθολογίας. Πρακτική μεταξύ μαθητών με ανταλλαγή ρόλων της γνωριμίας με το σώμα: “βρίσκομαι στο σώμα” βιωματική στιγμή της αντίληψης και ολοκλήρωσης των γραμμών δύναμης των άνω άκρων (από το χέρι στον ώμο· από το βραχίονα στον κορμό). Εξέλιξη μεσαίου επιπέδου πρηνή κατάκλιση (γενικοί στόχοι, πρόοδος και τελική μορφή, ενδείξεις, αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης, πώς να γίνεται η διδασκαλία και τεχνικές του θεραπευτή, πώς να γίνεται η επιλογή ή η τροποποίηση για ασθενείς βάσει των εξατομικευμένων αναγκών ή της παθολογίας. Πρακτική μεταξύ μαθητών με ανταλλαγή ρόλων. Εξέλιξη μεσαίου επιπέδου πλάγια κατάκλιση (γενικοί στόχοι, πρόοδος και τελική μορφή, ενδείξεις, αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης, πώς να γίνεται η διδασκαλία και τεχνικές του θεραπευτή, πώς να γίνεται η επιλογή ή η τροποποίηση για ασθενείς βάσει των εξατομικευμένων αναγκών ή της παθολογίας. Πρακτική μεταξύ μαθητών με ανταλλαγή ρόλων.
11.15 Διάλειμμα
11.30 Matwork intermedio (συνέχεια)
13.00 Διάλειμμα
14.00 Matwork avanzato (επίδειξη ασκήσεων επιλογής από τους μαθητές εκ των αναφερόμενων στο εγχειρίδιο): Γνωριμία με το σώμα: “βρίσκομαι στο σώμα” βιωματική στιγμή αντίληψης και ολοκλήρωσης της κίνησης της στροφής κατά της βαρύτητας (μετακίνηση ρευστών από τη λεκάνη στον αντίθετο ώμο· Εξέλιξη μεσαίου επιπέδου ύπτια/καθιστή (γενικοί στόχοι, πρόοδος και τελική μορφή, ενδείξεις, αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης, πώς να γίνεται η διδασκαλία και οι τεχνικές του θεραπευτή, πώς να γίνεται η επιλογή ή η τροποποίηση για ασθενείς βάσει των εξατομικευμένων αναγκών ή της παθολογίας. Πρακτική μεταξύ μαθητών με ανταλλαγή ρόλων της γνωριμίας με το σώμα: “βρίσκομαι στο σώμα” βιωματική στιγμή της αντίληψης και ολοκλήρωσης των γραμμών δύναμης των βραχιόνων (από τα πόδια στον αντίθετο ώμο). Εξέλιξη μεσαίου επιπέδου πρηνή κατάκλιση (γενικοί στόχοι, πρόοδος και τελική μορφή, ενδείξεις, αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης, πώς να γίνεται η διδασκαλία και οι τεχνικές του θεραπευτή, πώς να γίνεται η επιλογή ή η τροποποίηση για ασθενείς βάσει των εξατομικευμένων αναγκών ή της παθολογίας. Πρακτική μεταξύ μαθητών με ανταλλαγή ρόλων της γνωριμίας με το σώμα: “βρίσκομαι στο σώμα” βιωματική στιγμή της αντίληψης και ολοκλήρωσης της γραμμές δύναμης των βραχιόνων (από το βραχίονα στον κορμό). Εξέλιξη μεσαίου επιπέδου πλάγια κατάκλιση (γενικοί στόχοι, πρόοδος και τελική μορφή, ενδείξεις, αντενδείξεις, προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης, πώς να γίνεται η διδασκαλία και οι τεχνικές του θεραπευτή, πώς να γίνεται η επιλογή ή η τροποποίηση για ασθενείς βάσει των εξατομικευμένων αναγκών ή της παθολογίας. Πρακτική μεταξύ μαθητών με ανταλλαγή ρόλων.
17.00 Τέλος 3ης μέρας

Ημέρα 4η
09.00 Ασκήσεις με μικρά εργαλεία: magic circle, soft ball, foam roller, λάστιχο. Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Ανάλυση των ασκήσεων, εκμάθηση σωστής εκτέλεσης, πως να γίνεται η διδασκαλία και οι τεχνικές του θεραπευτή, πώς να γίνεται η επιλογή ή η τροποποίηση για ασθενείς βάσει εξατομικευμένων αναγκών ή της παθολογίας αναπτύσσοντας έναν κριτικό συλλογισμό με θεραπευτικό στόχο. Πρακτική μεταξύ μαθητών με ανταλλαγή ρόλων.
11.15 Διάλειμμα
11.30 Ασκήσεις με μικρό εξοπλισμό (συνέχεια)
13.00 Διάλειμμα
14.00 Ασκήσεις με μικρό εξοπλισμό (συνέχεια)
16.15 Παραδείγματα πρωτοκόλλου ασκήσεων matwork και μικρών εργαλείων, εγκυμοσύνης, οσφυαλγίας, νόσου του Πάρκινσον, οστεοπόρωσης.
16.30 Συμπεράσματα, επεξεργασία και παράδοση εξετάσεων πιστοποίησης.
17.00 Παράδοση πιστοποιητικού και μοριοδότησης.

Προτεινόμενα ξενοδοχεία διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξενοδοχείο ΠΕΥΚΑ*** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 2310 341282 ή fax: +30 2310 341035