Cadillac & Chair ’19 – ΑΘΗΝΑΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 22

| Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” προτίθεται να διοργανώσει Προχωρημένο σεμινάριο κλινικής εφαρμογής της μεθόδου PILATES FISIOS® με θέμα “CADILLAC” & “CHAIR” με καθηγήτρια την Dr. Ft. Silvia Maria Raneri.

Το σεμινάριο διαρκεί 4 μέρες και θα διεξαχθεί:

στην Αθήνα στις 11 – 14 Ιουλίου 2019

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 550 ευρώ.

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Universal Reformer & Step barrel & Ladder barrel ’19 – ΑΘΗΝΑΣ.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 200 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ(200€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ(350€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ(550€)

 

 

 

το αργότερο μέχρι τις: 11 Ιουνίου 2019

Το υπόλοιπο ποσό των 350 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.

Τόπος Διεξαγωγής Αθήνα:

Logo_AlterlifeAlterlife fitness excellence

Ελ. Βενιζέλου 169, Ν. Ερυθραία
Τηλ.: +30 210 6250242

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 22 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 22 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και παρέχεται έντυπo υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ιταλική και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Γενικές πληροφορίες

PILATES REFORMER 2

Joseph H. Pilates doing the exercise Russian Squats on the Universal Reformer

Σεμινάρια προχωρημένου κύκλου (CORSO AVANZATO)

Το προχωρημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει φυσικοθεραπευτές εξειδικευμένους στη μέθοδο Pilates Fisios οι οποίοι να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την τεχνική στην αποκατάσταση ορθοπεδικών και νευρολογικών ασθενών με υψηλή επαγγελματική επάρκεια. Στο τέλος όλης της προχωρημένης αυτής εκπαιδευτικής διαδικασίας ο φυσικοθεραπευτής θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί θεραπευτικά την τεχνική Pilates Fisios® ολοκληρωμένα ακόμα και με τη χρήση του μεγάλου εξοπλισμού (Universal Reformer, Rehabilitation Table, Step Barrel, Ladder Barrel, Chair). Τα σεμινάρια θέλουν να ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες στον πρακτικό πειραματισμό της τεχνικής και να τους παρακινήσουν να τη χρησιμοποιήσουν σε διάφορους τομείς της αποκατάστασης και της επιστημονικής έρευνας. Μέσα σε κάθε ενότητα θα αφιερώνεται περαιτέρω χώρος για τη θεωρητική και πρακτική εμβάθυνση της εφαρμογής της τεχνικής στη θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων: παθήσεις της σπονδυλικής στήλης ( αυχεναλγία, οσφυαλγία, οστεοαρθρίτιδα, σπονδυλολίσθηση, στένωση, οστεοπόρωση, προ και μετά-χειρουργικά, σκολίωση) νόσος του Parkinson, πολλαπλή σκλήρυνση, λειτουργική επανεκπαίδευση μετά από ογκολογική επέμβαση του μαστού· λειτουργικές διαταραχές του

Joseph Pilates and Clara, in their NY Studio.

Joseph Pilates and Clara, in their NY Studio.

άνω και του κάτω τεταρτημόριου με την ανάπτυξη πρωτόκολλων αποκατάστασης για κάθε παθολογία. Στο τέλος του κύκλου ζητείται μία εργασία (διπλωματική) σε μια κλινική περίπτωση που έχει αναλάβει ο υποψήφιος με τη χρήση της τεχνικής Pilates Fisios metodo Silvia Raneri® ή με τίτλο κατ’ επιλογήν στην ίδια την τεχνική. Τα προχωρημένα επίπεδα, εξειδικευμένα σε ένα ή περισσότερα όργανα είναι τα ακόλουθα:

- Pilates Fisios UNIVERSAL REFORMER

- Pilates Fisios REHABILITATION TABLE (CADILLAC)

- Pilates Fisios LADDER BARREL & STEP BARREL

- Pilates Fisios CHAIR

Κάθε ενότητα είναι αυτούσια και επιτρέπει τη σταδιακή ανάπτυξη μιας θεραπευτικής αποκατάστασης. Η γνώση περισσότερων οργάνων και ασκήσεων επιτρέπει την επέκταση και την εμβάθυνση στην τεχνική.

Σε αυτό το 4ήμερο σεμινάριο θα ασχοληθούμε με το όργανο REHABILITATION TABLE (CADILLAC) και CHAIR.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pilatesfisios.it/

Καθηγήτρια

Dott. Silvia RanieriDr. Ft. Silvia Maria Raneri

Η Silvia Raneri είναι φυσικοθεραπεύτρια από το 1995.

Εργάστηκε στο νευρολογικό τμήμα του ιδρύματος Don Gnocchi και ήταν μέλος της ομάδας της καθηγήτριας Cecilia Morosini του συλλόγου αποκατάστασης κωματώδους κατάστασης ARICO. Έπειτα εμβάθυνε τη μελέτη διαφόρων τεχνικών αποκατάστασης μεταξύ των οποίων η περιτοναϊκή κινητοποίηση, η μέθοδος Mckenzie για τη διάγνωση και τη θεραπεία της σπονδυλικής στήλης, η μέθοδος Mézières και η μέθοδος Pilates στην οποία εξειδικεύτηκε μετά την παρακολούθηση σεμιναρίων τελειοποίησης στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Το 2006 αναθεώρησε τις αρχές της μεθόδου Pilates ενσωματώνοντάς τη στη θεραπευτική αποκατάσταση και ταυτοποιώντας αυτή την προσωπική της προσέγγιση ως Pilates Fisios μέθοδος Silvia Raneri®. Από το 2007 διατηρεί εκπαιδευτικά σεμινάρια της μεθόδου της που απευθύνονται σε φυσικοθεραπευτές και γιατρούς στο εξωτερικό και στο εσωτερικό σε συνεργασία με την Ιταλική Ένωση Φυσικοθεραπευτών AIFI, με διαφόρους παρόχους ECM και με δημόσιες ή ιδιωτικές δομές υγείας για την εσωτερική επιμόρφωση του προσωπικού της αποκατάστασης. Είναι επιστημονική διευθύντρια της GIS Ρευματολογίας AIFI. Από το 2011 συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Μιλάνου ως αποκλειστική καθηγήτρια του μαθήματος “Εισαγωγή στη μέθοδο Pilates Fisios”που απευθύνεται στους φοιτητές του τμήματος της φυσικοθεραπείας.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Cadillac βασικό, μεσαίο και προχωρημένο

Chair βασικό, μεσαίο και προχωρημένο

Θεραπευτικά πρωτόκολλα

1η μέρα

08:30 Εγγραφές
09:00 Χαρακτηριστικά του κρεβατιού Rehabilitation Table (Cadillac) – (τα αξεσουάρ, διάφοροι τύποι εξοπλισμού και οι συνδυασμοί, αρχές για την επιλογή και γενικές στρατηγικές για να επιτρέπεται στον ασθενή όταν είναι δυνατό, να εκτελεί ασκήσεις και στο σπίτι χωρίς το κρεβάτι)
10:45 Διάλειμμα
11:00 Rehabilitation Table βασικό, μεσαίο, προχωρημένο: εξέλιξη ύπτιας κατάκλισης (γενικοί στόχοι, εξέλιξη και τελικό σχήμα, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις) Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Κατανόηση σωστής εκτέλεσης, πως εκπαιδεύονται και οι τεχνικές του θεραπευτή, πως επιλέγονται ή τροποποιούνται για να προταθούν στους ασθενείς ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ μαθητών και ανταλλαγή ρόλου
13:00 Διάλειμμα
14:00 Rehabilitation Table βασικό, μεσαίο, προχωρημένο: εξέλιξη ύπτιας κατάκλισης (συνέχεια)
15:30 Διάλειμμα
15:45 Rehabilitation Table βασικό, μεσαίο, προχωρημένο: εξέλιξη πρηνούς και πλάγιας κατάκλισης (γενικοί στόχοι, εξέλιξη και τελικό σχήμα, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις) Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Κατανόηση σωστής εκτέλεσης, πως εκπαιδεύονται και οι τεχνικές του θεραπευτή, πως επιλέγονται ή τροποποιούνται για να προταθούν στους ασθενείς ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ μαθητών και ανταλλαγή ρόλου
18:00 λήξη 1ης μέρας

2η μέρα
09.00 Rehabilitation Table βασικό, μεσαίο, προχωρημένο: εξέλιξη καθιστής θέσης (γενικοί στόχοι, εξέλιξη και τελικό σχήμα, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις) Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Κατανόηση σωστής εκτέλεσης, πως εκπαιδεύονται και οι τεχνικές του θεραπευτή, πως επιλέγονται ή τροποποιούνται για να προταθούν στους ασθενείς ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ μαθητών και ανταλλαγή ρόλου
10:45 Διάλειμμα
11:00 Rehabilitation Table βασικό, μεσαίο, προχωρημένο: εξέλιξη σε γονυπετή και όρθια θέση (γενικοί στόχοι, εξέλιξη και τελικό σχήμα, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις) Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Κατανόηση σωστής εκτέλεσης, πως εκπαιδεύονται και οι τεχνικές του θεραπευτή, πως επιλέγονται ή τροποποιούνται για να προταθούν στους ασθενείς ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ μαθητών και ανταλλαγή ρόλου
13:00 Διάλειμμα
14:00 Rehabilitation Table βασικό, μεσαίο, προχωρημένο: εξέλιξη σε γονυπετή και όρθια θέση (συνέχεια)
15:30 Διάλειμμα
15:45 Ασκήσεις στο Rehabilitation Table με την ενσωμάτωση του μικρού εξοπλισμού Πρακτική μεταξύ μαθητών και ανταλλαγή ρόλου
17:00 λήξη 2ης μέρας

3η μέρα

09:00 Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού Chair (τα αξεσουάρ, διάφοροι τύποι, αρχές για την επιλογή και γενικές στρατηγικές για να επιτρέπεται στον ασθενή όταν είναι δυνατό, να εκτελεί ασκήσεις και στο σπίτι χωρίς το κρεβάτι)
10:45 Διάλειμμα
11:00 Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού Chair (συνέχεια)
13:00 Διάλειμμα
14:00 Chair βασικό, μεσαίο, προχωρημένο (γενικοί στόχοι, εξέλιξη και τελικό σχήμα, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις) Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Κατανόηση σωστής εκτέλεσης, πως εκπαιδεύονται και οι τεχνικές του θεραπευτή, πως επιλέγονται ή τροποποιούνται για να προταθούν στους ασθενείς ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ μαθητών και ανταλλαγή ρόλου
15:30 Διάλειμμα
15:45 Chair βασικό, μεσαίο, προχωρημένο (συνέχεια)
18:00 λήξη 3ης μέρας

4η μέρα
09.00 Chair βασικό, μεσαίο, προχωρημένο (συνέχεια)
10:45 Διάλειμμα
11:00 Οργάνωση και εκτέλεσης μιας ομαδικής συνεδρίας ενσωματώνοντας το μεγάλο εξοπλισμό, τις ασκήσεις με ελεύθερο σώμα και το μικρό εξοπλισμό. Πρακτική στην εκτέλεση μιας ομαδικής συνεδρίας ή κυκλική γυμναστική με ανταλλαγή ρόλων μεταξύ των συμμετεχόντων
13:00 Διάλειμμα
14:00 Θεραπευτικά πρωτόκολλα Κύριο μάθημα και ομαδική εργασία διαμόρφωσης θεραπευτικών πρωτοκόλλων για παθολογίες συγκεκριμένου ενδιαφέροντος με την επίβλεψη του καθηγητή, τελική αντιπαράθεση και συζήτηση
15:30 Διάλειμμα
15:45 Θεραπευτικά πρωτόκολλα (συνέχεια)
16:45 Συμπεράσματα, παράδοση πιστοποιητικών και των μορίων
17:00 λήξη 4ης μέρας

Προτεινόμενα ξενοδοχεία διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΑΘΗΝΑ

CHRIS Hotel τιμή μονόκλινου 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 21 0620 4463