Μύο – περιτονιακή θεραπεία, trigger – points (IMTT®), Module 2 ’19 – ΑΘΗΝΑΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 20

Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 «epimorfosis» προτίθεται να διοργανώσει σεμινάριο (Module 2) Μύο – περιτονιακής θεραπείας, trigger – points, μέθοδος ξηράς βελόνης «Dry Needling» (Myofasziale Triggerpunkt – Therapie) υπό την αιγίδα της IMTT® (Interessengemeinschaft fur Myofasziale Triggerpunkt – Therapie) που εδρεύει στην Ελβετία.

Το σεμινάριο διαρκεί 5 μέρες και θα διεξαχθεί:

στην Αθήνα στις 02 – 06 Οκτωβρίου 2019

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 500 ευρώ

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 200 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (200€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ (300€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ (500€)

 

 

 

το αργότερο μέχρι τις: 02 Σεπτεμβρίου 2019

Το υπόλοιπο ποσό των 300 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.

 


epimorfosis_logoΤόπος Διεξαγωγής Αθήνα:

Αίθουσα σεμιναρίων «epimorfosis»
Καραολή & Δημητρίου (πρώην Ελευθερίας) 105, 183 45 – Μοσχάτο
Τηλ.: +30 210 4829303

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 20 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 20 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής αναγνωρισμένη από την IMTT® και παρέχεται έντυπo υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο Module 1.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική.

Γενικές Πληροφορίες

44_2Σεμινάρια θεραπείας trigger point της IMTT®

Η IMTT ( Interessengemeinschaft für myofasziale Triggerpunkt-Therapie – Εταιρεία για τη Θεραπεία Σημείων Πυροδότησης) ιδρύθηκε το 1995 και επικεντρώνεται στη μελέτη του μυοπεριτονιακού πόνου και στην εξέλιξη των δια χειρός τεχνικών, καθώς και της τεχνικής «ξηρής βελόνας», για τη θεραπεία των μυοπεριτονιακών σημείων πυροδότησης. Η ιδέα της θεραπείας του μυοπεριτονιακού πόνου αποτελεί μία θεραπευτική παρέμβαση που επικεντρώνεται στο μυϊκό σύμπλεγμα. Η IMTT πρεσβεύει μία συνδυαστική θεραπευτική παρέμβαση, που συνδυάζει δια χειρός τεχνικές και εφαρμογή ξηρής βελόνας στην περιοχή του μυοπεριτονιακού σημείου πυροδότησης, δια χειρός τεχνικές για τη μεταβολή της κινητικότητας των περιτονιών, διατάσεις, ασκήσεις χαλάρωσης, λειτουργική ενδυνάμωση και εργονομικές συμβουλές. Η προσέγγιση της IMTT συνιστά επίσης τη χρήση συστηματικών διαδικασιών υποκειμενικής και φυσικής εξέτασής για την αναγνώριση προτύπων μυοπεριτονιακής δυσλειτουργίας.

Τα σημεία πυροδότησης (trigger points) αποτελούν ευαίσθητα σημεία κατά τη ψηλάφηση σκελετικών μυών. Η παρουσία τους συνδέεται, μεταξύ άλλων, με παράγοντες όπως η υπέρχρηση ή η τραυματική υπερδιάταση των μυών. Παράλληλα, τα μυοπεριτονιακά σημεία πυροδότησης σχετίζονται με μυϊκούς και νευροφυσιολογικούς μηχανισμούς. Όσον αφορά τη φυσική εξέταση, τα μυοπεριτονιακά σημεία πυροδότησης μπορούν να εντοπιστούν μέσα από επιδέξια ψηλάφηση, η οποία εμπεριέχει την αναγνώριση «σφιχτών δεσμίδων» (taut bands). Οι σφιχτές δεσμίδες θεωρείται ότι είναι ζώνες μη αναστρέψιμης σύσπασης των σαρκομερίων του μυ. Η εφαρμογή πίεσης πάνω στις σφιχτές δεσμίδες αναπαράγει πόνο, ο οποίος συχνά αναφέρεται σε απομακρυσμένα τμήματα του ανθρωπίνου σώματος. Για παράδειγμα, η ψηλάφηση των σημείων πυροδότησης μυών του αυχένα μπορεί να αναφέρει πόνο στην περιοχή της κεφαλής. Παρόμοια, εφαρμογή πίεσης σε σημεία πυροδότησης στους γλουτιαίους μυς μπορεί να αναπαράγει πόνο κατά μήκος της οπίσθιας ή πλάγια επιφάνειας του μηρού, της κνήμης μέχρι και την ποδοκνημική άρθρωση. Αναφερόμενα πρότυπα πόνου, όπως αυτά που περιγράφηκαν, συχνά δυσχεραίνουν τον εντοπισμό της πηγής των συμπτωμάτων.IMTT_M2_Cranio

Η θεραπεία των μυοπεριτονιακών σημείων πυροδότησης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περιπτώσεις οξέος ή χρόνιου πόνου.

Η δια χειρός θεραπεία των μυοπεριτονιακών σημείων πυροδότησης πραγματοποιείται μέσα από 6 διαφορετικές προσεγγίσεις, που χρησιμοποιούνται μεμονωμένα ή σε συνδυασμό, και βασίζονται στην δουλειά των Janet Travell (ΗΠΑ), David Simons (ΗΠΑ), IDA Rolf (ΗΠΑ) και Beat Dejung (Ελβετία). Η “Ξηρή βελόνα” είναι ένα σύγχρονο μέσο που βασίζεται στις αρχές της κλασσικής δια χειρός θεραπείας. Η IMTT χρησιμοποιεί και αναπτύσσει την επιφανειακή τεχνική (Superficial Dry Needling, SDN), με βάση την δουλειά του Peter Baldry, MD, (Ηνωμένο Βασίλειο) και την εν τω βάθει τεχνική (Deep Dry Needling, DDN), που έχει παρουσιαστεί (με τη μορφή του ενδομυϊκού ερεθισμού) από το Chan Gunn, MD, (ΗΠΑ). Η τεχνική της ξηρής βελόνας μπορεί να αποτελεί ένα χρήσιμο επιπρόσθετο μέσο στην κλασική θεραπεία των μυοπεριτονιακών σημείων πυροδότησης. IMTT_M2_upper_limb

Η προσέγγιση IMTT ξεκινά με το σεμινάριο module 1 (5 ημέρες). Το σεμινάριο Module 1 παρουσιάζει την αξιολόγηση και τη δια χειρός θεραπεία μυών του κορμού, του αυχένα και της ωμικής ζώνης. Μετά την παρακολούθηση του module 1 οι συμμετέχοντες μπορούν να επιλέξουν μία ή και τις δύο από τις ακόλουθες επιλογές. Πρώτη επιλογή: Συνέχεια με τεχνικές ξηρής βελόνας (DN1 = 3 ημέρες) σε μυς που έχουν διδαχθεί στο module 1. Δεύτερη επιλογή: Η παρακολούθηση του σεμιναρίου module 2 (5 ημέρες) που παρουσιάζει την αξιολόγηση και τη δια χειρός θεραπεία των μυοπεριτονιακών σημείων πυροδότησης στα άκρα, το κρανίο και το πρόσωπο. Μετά το πέρας του σεμιναρίου module 2, οι συμμετέχοντες μπορούν να συνεχίσουν με τεχνικές ξηρής βελόνας (DN2 = 3 ημέρες) σε μυς που διδάχθηκαν στο σεμινάριο module 2. Η παρακολούθηση του σεμιναρίου DN2 προαπαιτεί την ολοκλήρωση των σεμιναρίων module 1, module 2 και DN1. Το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα της IMTT εμπεριέχει επιπρόσθετα εργαστήρια, κλινικές ημέρες καθώς και εξετάσεις επάρκειας, όπως περιγράφεται παρακάτω:

 

Το πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα της IMTT για φυσικοθεραπευτές και ιατρούς:

GR_IMTT_PROGRAM

Σεμινάριο Module 2

Περιεχόμενα: Αξιολόγηση και θεραπεία μυών του άνω και κάτω άκρου, του προσώπου και του κρανίου.

Λέξεις κλειδιά: Πόνος στην κροταφογναθική περιοχή, πονοκέφαλος, έξω και έσω επικονδυλίτιδα του αγκώνα, σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα, πόνος στην πρόσθια και στην έξω επιφάνεια του ισχίου, πόνος στο γόνατο, δυσλειτουργία κατάφυσης του τρικέφαλου της γαστροκνημίας, πόνος στον άκρο πόδα.

Στόχοι: Με βάση τη θεωρητική και πρακτική γνώση που αποκτήθηκε στο module 1, το σεμινάριο module 2 επικεντρώνεται στις διαδικασίες αξιολόγησης και δια χειρός θεραπείας στις περιοχές των άκρων και της κεφαλής. Η μυοπεριτονιακή δυσλειτουργία των άκρων και της κεφαλής συνδέεται με συναφή προβλήματα του κορμού, όπως αναλύθηκαν στο module 1, παρέχοντας έτσι μία προσέγγιση που αφορά ολόκληρο το σώμα. Οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν σε τεχνικές ψηλάφησης μυοπεριτονιακών και μη μυοπεριτονιακών ιστών (οστά, νεύρα, αιμοφόρα αγγεία), ενώ παράλληλα εισάγονται στη λογική της ευαισθητοποίησης των ιστών, καθώς και στη νευρική μηχανοευαισθησία. Στο θεωρητικό τμήμα του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν γνώση για το μυοπεριτονιακό ρόλο στους πονοκεφάλους, τη κροταφογναθική δυσλειτουργία καθώς και τα προβλήματα νευροκινητικότητας στο κεφάλι και τα άκρα.

Το σεμινάριο Module 2 καλύπτει ανατομικά τις περιοχές του κρανίου, του προσώπου, των άνω και κάτω άκρων.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της IMTT: http://www.imtt.ch

 

Καθηγητής

Κυπριώτης ΚωνσταντίνοςΚώστας Κυπριώτης PT, MSc, IMTT Instructor

Ο Κώστας Κυπριώτης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η κύρια ενασχόληση του αφορά τη φυσιοθεραπευτική προσέγγιση ασθενών με κινητικές δυσλειτουργίες, λόγω βλαβών του κεντρικού νευρικού συστήματος και ιδιαίτερα το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και την πολλαπλή σκλήρυνση. Παράλληλα, ασχολείται με προβλήματα μυοπεριτονιακών δυσλειτουργιών, που προκύπτουν σε διάφορες ομάδες ασθενών.

Εκπαίδευση – εξειδίκευση

Αποφοίτησε, το 2003, από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών.

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων επιπέδου Master of Sciences από τα πανεπιστήμια Brunel του Λονδίνου (2005, MSc Neurorehabilitation) και Καποδιστριακού Αθηνών (2011, MSc “Μεταβολικές Παθήσεις των Οστών”, Ιατρική Σχολή Αθηνών).

Σε επίπεδο μεταπτυχιακής κλινικής μετεκπαίδευσης έχει πιστοποιηθεί από μεθόδους αποκατάστασης όπως:
• Maitland Concept (IMTA)
• PNF (IPNFA)
• Clinical Neurodynamics (NDS και NOI)
• Acupuncture (Norris Health)
• Kinematic Taping (IKTA)
• Fascial Manipulation (Stecco).
• Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια καθηγητών, όπως ο Mark Jones, ο Paul Hodges, ο Lorimer Moseley και ο Angelo Maravita

Διδακτικό Έργο

Mετά την απόκτηση μετατπυχιακού τίτλου στη Νευροαποκατάσταση από το πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου παρακολούθησε το πρώτο σεμινάριο της προσέγγισης Bobath, για την αποκατάσταση ενηλίκων ασθενών με διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, το 2008. Έκτοτε έλαβε μέρος σε κλινικά σεμινάρια της προσέγγισης σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία και Πορτογαλία, ενώ παράλληλα διετέλεσε υποψήφιος εκπαιδευτής της International Bobath Instructors Teaching Association (IBITA). Η IBITA αποτελεί ένα διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό, που παρέχει μεταπτυχιακή κλινική εκπαίδευση σε Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ιατρούς και Λογοθεραπευτές σχετικά με την προσέγγιση Bobath. Από το 2017 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σεμιναρίων Bobath από την IBITA.

Παράλληλα, ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ρόλο του μυοπεριτονιακού συστήματος σε θέματα κινητικού ελέγχου και κινητικής δυσλειτουργίας. Το 2009 ξεκίνησε την παρακολούθηση σεμιναρίων μυοπεριτονιακής δυσλειτουργίας της Interessengemeinschaft für myofasziale Triggerpunkt-Therapie – IMTT®. Η IMTT (imtt.ch) είναι ένας Ελβετικός οργανισμός που παρέχει μεταπτυχιακή κλινική εκπαίδευση σε Φυσικοθεραπευτές, και Ιατρούς, σχετικά με την αξιολόγηση και τη θεραπεία μυοπεριτονιακών δυσλειτουργιών. Το 2010 μετά από κλινική εκπαίδευση στην Ελβετία πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης IMTT Trigger Point Therapist και συνέχισε την εκπαίδευση του ως υποψήφιος εκπαιδευτής της μεθόδου. Από το 2014, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής κλινικών σεμιναρίων της IMTT.

Το 2015, έγινε εκπαιδευτικό μέλος της διεθνούς επιστημονικής ομάδας Foot Science (footscienceinternational.co.nz). Η foot science είναι διεπιστημονική ομάδα που ασχολείται με τη μελέτη προβλήματων του άκρου πόδα, καθώς και με την αντιμετώπιση τους μέσω της διαμόρφωσης ορθωτικών πελμάτων.

ΔημοσιεύσειςΣυνέδρια

Kypriglis-Kypriotis K., Tsiringakis G., Lampropoulou S. and Nowicky A. V. (2006) Corticospinal Excitability Changes Following Functional Electrical Stimulation of the Tibialis Anterior Muscle in Healthy Humans. Proceedings of Physiological Society 1, PC18 Poster Communications.

Lampropoulou S., Tsiringakis G., Kypriglis-Kypriotis K. and Nowicky A. V. (2006) The Impact of Exercise on Performance of an Arm Flexion Force-matching-task. Proceedings of Physiological Society, 07/06 PC 50 Poster Communications.

Κυπριώτης Κ. (2007) Νευρομυϊκές Δυσλειτουργίες σε Μυοπάθειες. Παρουσίαση: 17ο Συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2008) Ρομποτική Εξάσκηση για τη Λειτουργική Αποκατάσταση του Άνω Άκρου, μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο. 18ο Συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2012) Η Διαδρομή από την Αξιολόγηση στη Θεραπεία για την Φυσιοθεραπευτική Προσέγγιση Ασθενών με Αγγειακό ΕγκεφαλικόΕπεισόδιο. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 11η Ογκολογική Ημερίδα. Νοσοκομείο Αθηνών «ο Άγιος Σάββας».

Κυπριώτης Κ. (2014) Tο μυοπεριτονιακό σύστημα ως πηγή συμπτωμάτων στον σπονδυλικό πόνο. Παρουσίαση: 28ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπευτών. Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2015) Ο ρόλος των αισθητικών ερεθισμάτων στο στασικό προσανατολισμό. Κλινική συσχέτιση με τη μέθοδο Bobath. Παρουσίαση: 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη.

Κυπριώτης Κ., Μαντά Ευαγγελία (2015) Η επιλεκτική κίνηση της πυέλου ως μέρος του στασικού ελέγχου και της λειτουργικής δραστηριοποίησης στον ενήλικα. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη.

Κυπριώτης Κ., Μαντά Ευαγγελία (2015) H δυναμική σταθεροποίηση της ωμοπλάτης πάνω στον θωρακικό κλωβό, για την κίνηση του χεριού μακριά από το σώμα (προσέγγιση) σε νευρολογικούς ασθενείς. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 29 Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2015) Αξιολόγηση και αποκατάσταση ενηλίκων νευρολογικών ασθενών σε επίπεδο δραστηριότητας. 29ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα

Κυπριώτης Κ. (2016) Επίδραση Μυοπεριτονιακών Παρεμβάσεων στον Πόνο και στην Κινητική Δυσλειτουργία της Οσφυϊκής Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης. 30ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2016) Μυοπεριτονιακές Εφαρμογές σε Πόνο και Κινητική Δυσλειτουργία της ΟΜΣΣ. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 30 Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα.

Κώστας Κυπριώτης (2018) «Μετατραυματική πλαστικότητα μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο: Ενημέρωση της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης». 28ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας ΠΣΦ. Αθήνα

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Ημέρα 1η
08.30 – 09.00 Εγγραφές
09.00 – 10.30 Έναρξη. Συζήτηση σχετική με ερωτήσεις, θέματα εφαρμογής και κλινικού συλλογισμού που προέκυψαν μεταξύ των σεμιναρίων module 1 και module 2
10.30 – 10.45 Διάλειμμα
10.45 – 12.15 Διάλεξη: Επιρροή των μυοπεριτονιακών ιστών στη νευροδυναμική
12.15 – 13.15 Διάλειμμα
13.15 – 14.30 Εργαστήριο: Ψηλάφηση δομών του άνω άκρου και ειδικές δοκιμασίες
14.30 – 15.30 Πρακτική: Μυς του άνω άκρου
15.30 – 15.45 Διάλειμμα
15.45 – 17.30 Πρακτική: Μυς του άνω άκρου

Ημέρα 2η
9.00 – 10.30 Πρακτική: Μυς του άνω άκρου
10.30 – 10.45 Διάλειμμα
10.45 – 12.30 Πρακτική: Μυς του άνω άκρου
12.30 – 13.30 Διάλειμμα
13.30 – 15.30 Πρακτική: Μυς του άνω άκρου
15.30 – 15.45 Διάλειμμα
15.45 – 17.30 Ομαδική δραστηριότητα

Ημέρα 3η
9.00 – 10.30 Εργαστήριο: Ψηλάφηση δομών του κάτω άκρου και ειδικές δοκιμασίες
10.30 – 10.45 Διάλειμμα
10.45 – 12.30 Πρακτική: Μυς του κάτω άκρου
12.30 – 13.30 Διάλειμμα
13.30 – 15.30 Πρακτική: Μυς του κάτω άκρου
15.30 – 15.45 Διάλειμμα
15.45 – 17.30 Πρακτική: Μυς του κάτω άκρου

Ημέρα 4η
9.00 – 10.30 Πρακτική: Μυς του κάτω άκρου
10.30 – 10.45 Διάλειμμα
10.45 – 12.30 Πρακτική: Μυς του κάτω άκρου
12.30 – 13.30 Διάλειμμα
13.30 – 15.30 Πρακτική: Μυς του κάτω άκρου
15.30 – 15.45 Διάλειμμα
15.45 – 17.30 Ομαδική δραστηριότητα

Ημέρα 5η
9.00 – 10.30 Διάλεξη: Πονοκέφαλος και προβλήματα κροταφογναθικής
10.30 – 10.45 Διάλειμμα
10.45 – 12.30 Πρακτική: Επικράνιοι και προσωπικοί μύς
12.30 – 13.15 Διάλειμμα
13.15 – 15.00 Πρακτική: Επικράνιοι και προσωπικοί μύς
15.00 – 15.30 Συμπεράσματα σεμιναρίου

 

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία Διανομής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΑΘΗΝΑ

Hotel Delfini** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 210 9415364 & 9415373