Μάλαξη Λεμφικής Παροχέτευσης μεθόδου VODDER (ZML) – ΒΑΣΙΚΟ ’19 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 07

Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 «epimorfosis» προτίθεται να διοργανώσει το βασικό σεμινάριο (Basic) Μάλαξης Λεμφικής Παροχέτευσης – Manual Lymph Drainage (MLD) της μεθόδου του Dr. Vodder με τη συνεργασία του κέντρου ZML – Zentrum fur Manuelle Lympdrainage.

Το Βασικό σεμινάριο διαρκεί 5 μέρες και θα διεξαχθεί:

στην Θεσσαλονίκη στις 06 – 10 Φεβρουαρίου 2019

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 550 ευρώ.

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται το επιδεσμικό υλικό που θα χρησιμοποιήσετε σε αυτό και σε όλα τα επόμενα σεμινάρια, αξίας 180 ευρώ (ευγενική χορηγία της εταιρείας BSN – JOBST®).

Το επιδεσμικό υλικό θα σας παραδοθεί την 1η μέρα του σεμιναρίου.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 200 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (200€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ (350€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ (550€)

 

 

 

το αργότερο μέχρι τις: 31 Ιανουαρίου 2019 (ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ)

Το υπόλοιπο ποσό 350 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.

Τόπος Διεξαγωγής Θεσσαλονίκη:
klinikiagiosloukas

 

 

ΚΛΙΝΙΚΗ «ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ»
552 36 Πανόραμα – Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 380 000

 

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 26 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 26 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και παρέχεται έντυπo υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε φυσικοθεραπευτές και λοιπούς επαγγελματίες υγείας.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική.

Γενικές Πληροφορίες

Η μέθοδος
Για την πλήρη εκμάθηση της μεθόδου, προβλέπονται άλλα τρία (3) επίπεδα γνώσης και έχουν προγραμματισθεί ως εξής:

Therapy 1: (5 μέρες) 23 – 27 Μαΐου 2019 στην Αθήνα & 15 – 19 Μαΐου 2019 στην Θεσσαλονίκη

Therapy 2: (5 μέρες) και θα προγραμματισθεί στις 06 – 10 Σεπτεμβρίου 2019 στην Αθήνα

Therapy 3: (5 μέρες) και θα προγραμματισθεί στις 04 – 08 Δεκεμβρίου 2019 στην Αθήνα

Σε όλα τα σεμινάρια προβλέπεται κλινική άσκηση σε ασθενείς.

Αντικείμενο σεμιναρίου

mld_01Οι θεραπευτές θα είναι πλήρως πιστοποιημένοι in σε όλες τις διαφορετικές τεχνικές του MLD / CDT. Κάθε συμμετέχοντας θα εκπαιδευτεί και στα τέσσερα επίπεδα της Θεραπείας Πλήρους Παροχέτευσης (CDT) και θα μάθει πώς να αντιμετωπίζει το λεμφοίδημα και το λεμφοστατικό οίδημα. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, κάθε συμμετέχοντας θα είναι ικανός να εκτελεί την τεχνική της Manual Λεμφικής Παροχέτευσης (MLD), να κάνει επιδέσεις, να εφαρμόζει συγκεκριμένες ασκήσεις κατά τη διαδικασία της παροχέτευσης και να εφαρμόζει κάλτσες συμπίεσης. Θα μάθουν επίσης, πώς να εφαρμόζουν αυτές τις τεχνικές με έναν εύκολο, αποτελεσματικό τρόπο στις διάφορες μορφές οιδήματος του κάθε ασθενούς. Επιπλέον, ο θεραπευτής θα κατανοήσει τις ιατρικές ενδείξεις και τις αντενδείξεις της τεχνικής MLD και της επίδεσης. Σε αυτό το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην εφαρμογή της λεμφικής παροχέτευσης με βάση τις αρχές της μςθόδου του Dr. Vodder. Η ανατομία, η φυσιολογία και η παθοφυσιολογία του λεμφικού συστήματος θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την δημιουργία των διαφορετικών ειδών του λεμφοιδήματος.

 

mld_legΠεριεχόμενα (Θεωρητικές & πρακτικές παρουσιάσεις,)

1. Ανατομία Βασικά λεμφικά αγγεία, Λεμφοσυλλέκτες, Λεμφικοί αγωγοί (μορφολογία, τοποθεσία, λειτουργία) Lymphnodes (τοποθεσία, λειτουργία) Watersheds, Περιοχές λεμφικής παροχέτευσης, λεμφο-λεμφατικές αναστομώσεις
2. Φυσιολογία Κυκλοφορικό σύστημα, γενικά Μικρο-κυκλοφορία Starling hypothesis, Starling equilibrium (ισορροπία) Διήθηση, Επαναρρόφηση, Λεμφική μεταφορά
3. Παθοφυσιολογία Βασικό λεμφοίδημα, Κατάταξη και Διαβάθμιση Τύποι λεμφικής ανεπάρκειας
4. Επακόλουθα λεμφόστασης, κυτταρικός πολλαπλασιασμός, αντισταθμιστικός μηχανισμός
5. Διαδικασίες διάγνωσης Ιατρικό ιστορικό ασθενών, έλεγχος, ψηλάφηση, ποσότητα μέτρησης
6. Πρωτογενές λεμφοίδημα Παθοφυσιολογία, διάγνωση, διαφορική διάγνωση, εξέλιξη, θεραπεία
7. Δευτερογενές λεμφοίδημα (διάγνωση, εξέλιξη, θεραπεία)
8. Λιποίδημα, Λίπο-λεμφοίδημα Παθοφυσιολογία, διάγνωση, διαφορική διάγνωση, εξέλιξη, θεραπείαae-vodder-12132_186x186
9. Αγγειακό και λεμφοστατικό οίδημα Παθοφυσιολογία, διάγνωση, διαφορική διάγνωση, εξέλιξη, θεραπεία
10. Λεμφοστατική εντεροπάθεια
11. Θεραπευτικές μέθοδοι Manual λεμφική παροχέτευση, Συμπιεστική επίδεση, Συμπιεστικοί νάρθηκες, Αντλίες αναρρόφησης, Εκπαίδευση ασθενούς
12. Q and A, Tips and Tricks

Dr. Emil Vodder and his wife Estrid

 

Καθηγητής

EVRIPIDIS_NEWΕυριπίδης Τριανταφύλλου Bsc, Msc, MLD/CDT Instructor & IKTA Instructor

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή από το 2004. Αφού εργάστηκε σε διάφορα κέντρα φυσικοθεραπείας και σε θεραπείες κατ’ οίκον διαμορφώνοντας την θεραπευτική του προσέγγιση, ανακάλυψε την κλίση του για μία ιδιαίτερη κατηγορία θεραπείας, αυτή της αποκατάστασης των παθήσεων του λεμφικού συστήματος.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του πάνω στην αναγνωρισμένη μέθοδο Vodder για την ολοκληρωμένη διαχείριση των οιδημάτων. Απέκτησε μεγάλη εμπειρία τα τελευταία χρόνια, βλέποντας πάνω από 1.000 ασθενείς σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη Γερμανία, κοντά σε αναγνωρισμένους επιστήμονες όπως ο Hans Pritschow, ο Christian Schuchardt (τ. πρόεδρος της Γερμανικής Λεμφολογικής Εταιρείας) και άλλους. Πρωτογενή λεμφοιδήματα άνω και κάτω άκρων, κορμού και γεννητικών οργάνων, δευτερογενή λεμφοιδήματα μετά από επεμβάσεις για αφαίρεση όγκου, πρησμένα άκρα από φλεβική ή καρδιακή ανεπάρκεια, εκτεταμένα λιποιδήματα αποτελούν μερικά από τα οιδήματα που έχει αντιμετωπίσει.

Αποτελεί εκπαιδευτικό μέλος της ομάδας ZML Pritschow που διδάσκει σεμινάρια στη Γερμανία και την Ελλάδα σε συνεργασία με την “epimorfosis” βάση του Γερμανικού μοντέλου και είναι πλέον ο μόνος πιστοποιημένος καθηγητής στην Ελλάδα πάνω στην μέθοδο. Από το 2010 επισκέπτεται τη Γερμανία συστηματικά παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της αποκατάστασης του λεμφοιδήματος συμμετέχοντας σε κλινικά σεμινάρια και εργαζόμενος με ασθενείς σε διάφορα εξειδικευμένα κέντρα στο Μέλανα Δρυμό. Από το 2013 είναι μέλος της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας και από το 2014 μέλος της Γερμανικής Λεμφολογικής Εταιρείας (DGL).

Το 2016 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Ομάδας για το Λεμφοίδημα του ΠΣΦ, την οποία πλέον υπηρετεί ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής.

Επιπρόσθετα έχει ασχοληθεί με τα συμπιεστικά ενδύματα, απαραίτητο στοιχείο στη διαχείριση των λεμφοιδημάτων, όπου είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα πιστοποιημένος στην μέτρηση και αξιολόγησή τους από τη Juzo Academy.

Παράλληλα για την πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων του Maitland Concept (2008-2013) ακολουθώντας ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τίτλο του ΟΜΤ (η πλέον αναγνωρισμένη παγκοσμίως διάκριση από την IFOMPT πάνω στο manual therapy). Από το 2014 είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας της ΙΜΤΑ (International Maitland Teachers Association).

Από το 2013 αποτελεί επίσης εκπαιδευτικό μέλος της ΙΚΤΑ (International Kinematic Taping Academy) που αφορά τη χρήση ελαστικής ταινίας με μυοσκελετικές και λεμφικές εφαρμογές, διδάσκοντας σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Εκτός από το να διδάσκει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρακολουθεί συστηματικά επιστημονικά, μεταπτυχιακά σεμινάρια για να διατηρείται πάντα σε κορυφαίο επιστημονικό επίπεδο. Ενδεικτικά έχει παρακολουθήσει τις παρακάτω μεθόδους:

Myofascial Trigger Point Therapy. IMTT recognized Μodule I, II και Dry needle I. Καθηγήτρια: Heidi Tanno – Rast, Heinz Hofer, Senior IMTT instructors. Αθήνα 2010, 2011.
Neurodevelopmental Treatment – Bobath, for the Adult Patient. I.B.I.TA. Recognized Basic I, II, ΙΙΙ. Καθηγητής: Jos Kurvers IBITA instructor. Αθήνα – Θεσσαλονίκη 2012.
Neurodynamic Solutions. Καθηγητής Michael Shacklock. Αθήνα 2010
Lumbopelvic Motor Control. Καθηγητής Paul Hodges DSs PhD MedDr BPhty FACP. Athens 2012
Clinical Pilates – Clinical Reformer. Καθηγήτρια Shari Rosenberg (UCT)- Stott trained Pilates instructor. Αθήνα 2009-2013
Fascial Manipulation course. Καθηγητής Dr Antonio Stecco MD. Αθήνα 2013
Mobilization of the nervous system. Καθηγήτρια Gerti Bucher-Dollenz. Αθήνα 2012
Manual Concepts. Καθηγητής Tobi Hall. Αμβούργο, Δρέσδη (Γερμανία) 2008,2009

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Για την υποστήριξη της ανάπτυξης του λεμφοιδήματος στην Ελλάδα το 2014 εξέδωσε στα Ελληνικά και συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Λεμφοίδημα – Διαχείριση και θεραπεία» των Hans Pritschow και Christian Schuchardt.
Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο της Γερμανικής Λεμφολογικής Εταιρείας DGL, στην Titisee (Γερμανία) 2015, του θέματος:
“Case Study: Conservative treatment of a patient with chylaskos and chylous pleural effusions”
Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο της DGL, στο Hof (Γερμανία) 2016, του θέματος:
“CDT in Greece – Patient Examples”
Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), στην Αθήνα 2016, του θέματος:
“Λεμφοίδημα μετά από μαστεκτομή – αυτοδιαχείριση και εφαρμογή αυτο-περίδεσης”

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Ημέρα 1η
08:30 Εγγραφές
09:00 Γνωριμία και γενικές παρατηρήσεις, Ιστορική εξέλιξη του MLD
10:00 Διάλειμμα
10:15 Ανατομία: Λεμφαγγεία, Λεμφικοί κόμβοι,Παροχέτευση ύδατος (watersheds), περιοχές λεμφικής
παροχέτευσης, λέμφο-λεμφικές αναστομώσεις
Σημ.: Ρουχισμός άνετος για τις εφαρμογές!
12:30 Διάλειμμα
13:00 MLD εργαστήριο:Standing Circle Stroke,Θεραπεία του λαιμού και του προσώπου
16:00 Τέλος 1ης ημέρας

Ημέρα 2η
08:30 Φυσιολογία & Παθοφυσιολογία: Starling και διαταραχές
10:00 Διάλειμμα
10:15 MLD εργαστήριο: Pump Stroke άνω και κάτω άκρου,Θεραπεία του κάτω άκρου
12:30 Διάλειμμα
13:00 MLD εργαστήριο: Θεραπεία του άνω άκρου, Turn Stroke, Θεραπεία της πλάτης
16:00 Τέλος 2ης ημέρας

Ημέρα 3η
08:30 Επανάληψη στη βασική θεωρία: Ερωτήσεις και απαντήσεις
10:00 Διάλειμμα
10:15 MLD εργαστήριο: Scoop stroke, Θεραπεία άνω και κάτω άκρου
12:30 Διάλειμμα
13:00 MLD εργαστήριο: Θεραπεία στο στήθος,Επανάληψη: Θεραπεία λαιμού και προσώπου σύμφωνα με τις
λεμφικές περιοχές
16:00 Τέλος 3ης ημέρας

Ημέρα 4η
08:30 Φυσιολογία & Παθοφθσιολογία: Κλασσικό λεμφοίδημα, κατάταξη, διαχωρισμός, κλπ.
10:00 Διάλειμμα
10:15 MLD εργαστήριο: Θεραπεία των κοιλιακών (abdominal breathing strokes)
12:30 Διάλειμμα
13:00 MLD εργαστήριο: Θεραπεία θωρακικής και οσφυϊκής μοίρας σύμφωνα με τις λεμφικές περιοχές
Επανάληψη και συζήτηση
16:00 Τέλος 4ης ημέρας

Ημέρα 5η
08:30 Γενικές παρατηρήσεις,Επανάληψη θεωρίας: Ανατομία, Φυσιολογία,Παθοφυσιολογία: Αιματικά τριχοειδικά αγγεία, Starling Equillibre,IL, PC, CO, LT, LD,LL, LTV, TC, FR Μορφές ανεπάρκειας
10:00 Διάλειμμα
10:15 Ανατομία, Φυσιολογία, Παθοφυσιολογία
MLD εργαστηρ. Επανάληψη θεραπείας:Θεραπεία λαιμού και προσώπου σύμφωνα με τους περιοχικούς λεμφαδένες
12:30 Διάλειμμα
13:00 MLD εργαστήριο Επανάληψη θεραπείας: Θεραπεία των κοιλιακών και χειρισμοί κοιλιακής αναπνοής
15:30 Τέλος 5ης ημέρας

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία Διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξενοδοχείο ΠΕΥΚΑ*** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 2310 341282 ή fax: +30 2310 341035