1ο ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟ Σεμινάριο Μέτρησης Συμπιεστικών Ενδυμάτων ’19 – ΑΘΗΝΑΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 16

Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 «epimorfosis» προτίθεται να διοργανώσει το 1ο προχωρημένο σεμινάριο με θέμα τη Μέτρηση Συμπιεστικών Ενδυμάτων.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αθήνα στις 09 Δεκεμβρίου 2019

με καθηγητή τον Ευριπίδη Τριανταφύλλου MLD/CDT Instructor.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους έχουν παρακολουθήσει το Βασικό σεμινάριο Μέτρησης Συμπιεστικών Ενδυμάτων.

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 100 ευρώ

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 50 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς καμία επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coin(ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ) (50€) money-coin(ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ) (50€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ (100€)

 

 

 

το αργότερο μέχρι τις:  09 Νοεμβρίου

Το υπόλοιπο ποσό των 50 ευρώ πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω πιστωτικής κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.


epimorfosis_logoΤόπος Διεξαγωγής Αθήνα:
Αίθουσα σεμιναρίων «epimorfosis»
Καραολή & Δημητρίου (πρώην Ελευθερίας) 105, 183 45 – Μοσχάτο
Τηλ.: +30 210 4829303

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 16 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 16 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και παρέχεται έντυπο υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική.

Γενικές Πληροφορίες

Το σεμινάριο είναι βασισμένο στα συμπιεστικά ενδύματα της Juzo.

Αντικείμενο

mld_02Βασικό σεμινάριο
Στο βασικό σεμινάριο θα αναφερθούν οι βασικές αρχές στην κατασκευή και προσαρμογή συμπιεστικών ενδυμάτων. Θα περιγραφεί η λογική με την οποία επιλέγουμε τον τύπο και τον συνδυασμό του συμπιεστικού ενδύματος ανάλογα με την κατηγορία του οιδήματος, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του ασθενή αλλά και τις κινητικές του δυνατότητες.
Στο βασικό σεμινάριο θα αναφερθεί η μεθοδολογία για την μέτρηση συμπιεστικών ενδυμάτων για τα άνω και κάτω άκρα (μανίκι, γάντι, κάλτσες κάτω γόνατος, κάλτσες ριζομηρίου).
Επίσης θα γίνει αναφορά στην διαχείριση του ασθενή αλλά και στην συνεργασία με τον θεραπευτή για την εξασφάλιση ενός επιτυχούς αποτελέσματος.

Α’ Προχωρημένο σεμινάριο
Στο πρώτο προχωρημένο σεμινάριο θα γίνει βελτιστοποίηση και περεταίρω καθοδήγηση των συμμετεχόντων στη μέτρηση συμπιεστικών ενδυμάτων. Θα συζητηθούν τα προβλήματα στην μέτρηση των ενδυμάτων καθώς και οι πιθανές διορθώσεις στην περίπτωση ανεπιτυχούς εφαρμογής.
Θα αναλυθούν η επιλογή και μέτρηση του ενδύματος για τα δάχτυλα του ποδιού καθώς και η μέτρηση συμπιεστικών καλσόν, βερμούδων και κάπρι.

Β’ Προχωρημένο σεμινάριο
Για την παρακολούθηση του δεύτερου προχωρημένου σεμιναρίου απατούνται τουλάχιστον 10 μήνες εμπειρίας στις μετρήσεις συμπιεστικών ενδυμάτων και η πραγματοποίηση τουλάχιστον 20-30 μετρήσεων.
Στόχος του σεμιναρίου αυτού είναι να δώσει συμβουλές για τις λεπτομέρειες πάνω στη βελτιστοποίηση των μετρήσεων σε περιπτώσεις πολύπλοκων οιδημάτων. Θα δοθούν λύσεις για τη μέτρηση πολύ μεγάλων και ανομοιόμορφων οιδημάτων, για τη διαχείριση της σταθεροποίησης των ενδυμάτων στα δύσκολα σημεία όπως η βάση του μηρού αλλά και σε ειδικές λύσεις όπως ο σάκος κολοστομίας.
Θα επεξηγηθούν όλες οι συμπιεστικές εφαρμογές σε όλο το σώμα ανάλογα με τις απαιτήσεις των συμμετεχόντων.

 

Καθηγητής

EVRIPIDIS_NEWΕυριπίδης Τριανταφύλλου Bsc, Msc, MLD/CDT Instructor

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Αθηνών και ασκεί το επάγγελμα του φυσικοθεραπευτή από το 2004. Αφού εργάστηκε σε διάφορα κέντρα φυσικοθεραπείας και σε θεραπείες κατ’ οίκον διαμορφώνοντας την θεραπευτική του προσέγγιση, ανακάλυψε την κλίση του για μία ιδιαίτερη κατηγορία θεραπείας, αυτή της αποκατάστασης των παθήσεων του λεμφικού συστήματος.

Ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του πάνω στην αναγνωρισμένη μέθοδο Vodder για την ολοκληρωμένη διαχείριση των οιδημάτων. Απέκτησε μεγάλη εμπειρία τα τελευταία χρόνια, βλέποντας πάνω από 1.000 ασθενείς σε όλη την Ελλάδα αλλά και τη Γερμανία, κοντά σε αναγνωρισμένους επιστήμονες όπως ο Hans Pritschow, ο Christian Schuchardt (τ. πρόεδρος της Γερμανικής Λεμφολογικής Εταιρείας) και άλλους. Πρωτογενή λεμφοιδήματα άνω και κάτω άκρων, κορμού και γεννητικών οργάνων, δευτερογενή λεμφοιδήματα μετά από επεμβάσεις για αφαίρεση όγκου, πρησμένα άκρα από φλεβική ή καρδιακή ανεπάρκεια, εκτεταμένα λιποιδήματα αποτελούν μερικά από τα οιδήματα που έχει αντιμετωπίσει.

Αποτελεί εκπαιδευτικό μέλος της ομάδας ZML Pritschow που διδάσκει σεμινάρια στη Γερμανία και την Ελλάδα σε συνεργασία με την “epimorfosis” βάση του Γερμανικού μοντέλου και είναι πλέον ο μόνος πιστοποιημένος καθηγητής στην Ελλάδα πάνω στην μέθοδο. Από το 2010 επισκέπτεται τη Γερμανία συστηματικά παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο χώρο της αποκατάστασης του λεμφοιδήματος συμμετέχοντας σε κλινικά σεμινάρια και εργαζόμενος με ασθενείς σε διάφορα εξειδικευμένα κέντρα στο Μέλανα Δρυμό. Από το 2013 είναι μέλος της Ελληνικής Λεμφολογικής Εταιρείας και από το 2014 μέλος της Γερμανικής Λεμφολογικής Εταιρείας (DGL).

Το 2016 υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Επιστημονικής Ομάδας για το Λεμφοίδημα του ΠΣΦ, την οποία πλέον υπηρετεί ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής.

Επιπρόσθετα έχει ασχοληθεί με τα συμπιεστικά ενδύματα, απαραίτητο στοιχείο στη διαχείριση των λεμφοιδημάτων, όπου είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα πιστοποιημένος στην μέτρηση και αξιολόγησή τους από τη Juzo Academy.

Παράλληλα για την πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών, έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων του Maitland Concept (2008-2013) ακολουθώντας ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τίτλο του ΟΜΤ (η πλέον αναγνωρισμένη παγκοσμίως διάκριση από την IFOMPT πάνω στο manual therapy). Από το 2014 είναι μέλος της εκπαιδευτικής ομάδας της ΙΜΤΑ (International Maitland Teachers Association).

Από το 2013 αποτελεί επίσης εκπαιδευτικό μέλος της ΙΚΤΑ (International Kinematic Taping Academy) που αφορά τη χρήση ελαστικής ταινίας με μυοσκελετικές και λεμφικές εφαρμογές, διδάσκοντας σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ / ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ

Εκτός από το να διδάσκει συστηματικά τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και το εξωτερικό παρακολουθεί συστηματικά επιστημονικά, μεταπτυχιακά σεμινάρια για να διατηρείται πάντα σε κορυφαίο επιστημονικό επίπεδο. Ενδεικτικά έχει παρακολουθήσει τις παρακάτω μεθόδους:

Myofascial Trigger Point Therapy. IMTT recognized Μodule I, II και Dry needle I. Καθηγήτρια: Heidi Tanno – Rast, Heinz Hofer, Senior IMTT instructors. Αθήνα 2010, 2011.
Neurodevelopmental Treatment – Bobath, for the Adult Patient. I.B.I.TA. Recognized Basic I, II, ΙΙΙ. Καθηγητής: Jos Kurvers IBITA instructor. Αθήνα – Θεσσαλονίκη 2012.
Neurodynamic Solutions. Καθηγητής Michael Shacklock. Αθήνα 2010
Lumbopelvic Motor Control. Καθηγητής Paul Hodges DSs PhD MedDr BPhty FACP. Athens 2012
Clinical Pilates – Clinical Reformer. Καθηγήτρια Shari Rosenberg (UCT)- Stott trained Pilates instructor. Αθήνα 2009-2013
Fascial Manipulation course. Καθηγητής Dr Antonio Stecco MD. Αθήνα 2013
Mobilization of the nervous system. Καθηγήτρια Gerti Bucher-Dollenz. Αθήνα 2012
Manual Concepts. Καθηγητής Tobi Hall. Αμβούργο, Δρέσδη (Γερμανία) 2008,2009

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Για την υποστήριξη της ανάπτυξης του λεμφοιδήματος στην Ελλάδα το 2014 εξέδωσε στα Ελληνικά και συμμετείχε στη συγγραφή του βιβλίου «Λεμφοίδημα – Διαχείριση και θεραπεία» των Hans Pritschow και Christian Schuchardt.
Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο της Γερμανικής Λεμφολογικής Εταιρείας DGL, στην Titisee (Γερμανία) 2015, του θέματος:
“Case Study: Conservative treatment of a patient with chylaskos and chylous pleural effusions”
Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο της DGL, στο Hof (Γερμανία) 2016, του θέματος:
“CDT in Greece – Patient Examples”
Παρουσίαση στο ετήσιο συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ), στην Αθήνα 2016, του θέματος:
“Λεμφοίδημα μετά από μαστεκτομή – αυτοδιαχείριση και εφαρμογή αυτο-περίδεσης”

 

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία Διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΑΘΗΝΑ

Hotel Delfini** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 210 9415364 & 9415373