Βασικό σεμινάριο BOBATH για ενήλικους ασθενείς ’19 – ΑΘΗΝΑΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ

Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 «epimorfosis» προτίθεται να διοργανώσει βασικό σεμινάριο Bobath για ενήλικους ασθενείς με νευρολογικές βλάβες υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ένωσης Καθηγητών της μεθόδου Bobath (Ι.Β.Ι.Τ.Α.)

Το σεμινάριο διαρκεί 15 μέρες και θα διεξαχθεί σε 3 μέρη:

στην Αθήνα
το 1ο μέρος (Basic I) θα διεξαχθεί στις 10 – 14 Απριλίου 2019
το 2ο μέρος (Basic II) στις 29 Μαΐου - 02 Ιουνίου 2019 και
το 3ο μέρος (Basic III) στις 25 - 29 Σεπτεμβρίου 2019

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 1.450 ευρώ

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 400 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (400€) money-coin1η/2η/3η ΔΟΣΗ (350€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ (1450€)

 

 

το αργότερο μέχρι τις: 3Απριλίου 2019 (ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ)

Το υπόλοιπο ποσό των 1.050 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, σε 3 ισόποσες δόσεις των 350 ευρώ, τουλάχιστον 2 μέρες πριν την έναρξη του εκάστοτε μέρους του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.

 


epimorfosis_logoΤόπος Διεξαγωγής Αθήνα:

Αίθουσα σεμιναρίων «epimorfosis»
Καραολή & Δημητρίου (πρώην Ελευθερίας) 105, 183 45 – Μοσχάτο
Τηλ.: +30 210 4829303

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 18 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 20 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής αναγνωρισμένη από την Ι.Β.Ι.Τ.Α και παρέχεται έντυπo υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε Φυσιοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές και Λογοθεραπευτές.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική.

Γενικές Πληροφορίες

Η μέθοδος NDT

Globe-transp-1Η μέθοδος Bobath αποτελεί μία προσέγγιση επίλυσης προβλημάτων για την αξιολόγηση και τη θεραπεία ατόμων με διαταραχές της λειτουργίας, της κίνησης και του στασικού ελέγχου εξαιτίας μίας βλάβης του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.
Για την εκμάθηση της μεθόδου προβλέπονται 2 επίπεδα γνώσης. Το βασικό (basic) σεμινάριο που πραγματοποιείται σε 3 πενθήμερα και το προχωρημένο (advanced) σεμινάριο που πραγματοποιείται σε ένα πενθήμερο.

Με βάση το πρόγραμμα σπουδών της Παγκόσμιας Ένωσης Καθηγητών της μεθόδου Bobath, μετά τη λήξη του βασικού σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα μπορούν να:

 • Αντιλαμβάνονται τUntitled-1ην ιστορία και την εξέλιξη της μεθόδου Bobath.
 • Ενσωματώνουν τις αρχές της διεθνούς κατάταξης της λειτουργικότητας, αναπηρίας και υγείας (International Classification of Functioning, Disability and Health – ICF) κατά την αξιολόγηση και θεραπεία ενηλίκων με ημιπληγία.
 • Αναλύουν και να διευκολύνουν τον αποτελεσματικό στασικό και κινητικό έλεγχο κατά την προετοιμασία και κατά την εκτέλεση λειτουργικών δραστηριοτήτων.
 • Κατανοούν τις λειτουργικές επιπτώσεις των κακώσεων του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος (ΚΝΣ)
 • Παρατηρούν και να αναλύουν τις διαταραχές της κίνησης και της λειτουργίας και να επηρεάζουν αυτές μέσω της παρέμβασης.
 • Να χρησιμοποιούν τις αρχές του κινητικού ελέγχου, της κινητικής μάθησης, της νευρικής και της μυϊκής πλαστικότητας στην θεραπευτική τους προσέγγιση.
 • Κατανοούν τη σχέση μεταξύ αξιολόγησης και θεραπείας και να εφαρμόζουν τη συνεχή διαδικασία του κλινικού συλλογισμού.
 • Προσαρμόζουν και να εφαρμόζουν τις κατάλληλες θεωρητικές αρχές της θεραπείας στον μεμονωμένο ασθενή μέσα στο περιβάλλον του.
 • Αναπτύξουν αποτελεσματικές ικανότητες χειρισμού και να τις εντάξουν στις κατάλληλες περιβαλλοντικές και άλλες επιρροές έτσι ώστε να επανακτηθεί λειτουργικότητα
 • Κατανοήσουν τη σημασία των κατάλληλων μονάδων μέτρησης για να υποστηρίζουν τη θεραπεία βάση αποδείξεων (evidence-based practice).
 • Επεκτείνουν τη μάθηση μέσω κριτικής μελέτης, αυτό-αξιολόγησης και συνεργασίας με άλλους.Untitled-2

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ibita.org

Καθηγητές

Κυπριώτης ΚωνσταντίνοςΚώστας Κυπριώτης PT, MSc, Bobath (IBITA) Instructor

Ο Κώστας Κυπριώτης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η κύρια ενασχόληση του αφορά τη φυσιοθεραπευτική προσέγγιση ασθενών με κινητικές δυσλειτουργίες, λόγω βλαβών του κεντρικού νευρικού συστήματος και ιδιαίτερα το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και την πολλαπλή σκλήρυνση. Παράλληλα, ασχολείται με προβλήματα μυοπεριτονιακών δυσλειτουργιών, που προκύπτουν σε διάφορες ομάδες ασθενών.

Εκπαίδευση – εξειδίκευση

Αποφοίτησε, το 2003, από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών.

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων επιπέδου Master of Sciences από τα πανεπιστήμια Brunel του Λονδίνου (2005, MSc Neurorehabilitation) και Καποδιστριακού Αθηνών (2011, MSc “Μεταβολικές Παθήσεις των Οστών”, Ιατρική Σχολή Αθηνών).

Σε επίπεδο μεταπτυχιακής κλινικής μετεκπαίδευσης έχει πιστοποιηθεί από μεθόδους αποκατάστασης όπως:
• Maitland Concept (IMTA)
• PNF (IPNFA)
• Clinical Neurodynamics (NDS και NOI)
• Acupuncture (Norris Health)
• Kinematic Taping (IKTA)
• Fascial Manipulation (Stecco).
• Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια καθηγητών, όπως ο Mark Jones, ο Paul Hodges, ο Lorimer Moseley και ο Angelo Maravita

Διδακτικό Έργο

Mετά την απόκτηση μετατπυχιακού τίτλου στη Νευροαποκατάσταση από το πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου παρακολούθησε το πρώτο σεμινάριο της προσέγγισης Bobath, για την αποκατάσταση ενηλίκων ασθενών με διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, το 2008. Έκτοτε έλαβε μέρος σε κλινικά σεμινάρια της προσέγγισης σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία και Πορτογαλία, ενώ παράλληλα διετέλεσε υποψήφιος εκπαιδευτής της International Bobath Instructors Teaching Association (IBITA). Η IBITA αποτελεί ένα διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό, που παρέχει μεταπτυχιακή κλινική εκπαίδευση σε Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ιατρούς και Λογοθεραπευτές σχετικά με την προσέγγιση Bobath. Από το 2017 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σεμιναρίων Bobath από την IBITA.

Παράλληλα, ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ρόλο του μυοπεριτονιακού συστήματος σε θέματα κινητικού ελέγχου και κινητικής δυσλειτουργίας. Το 2009 ξεκίνησε την παρακολούθηση σεμιναρίων μυοπεριτονιακής δυσλειτουργίας της Interessengemeinschaft für myofasziale Triggerpunkt-Therapie – IMTT®. Η IMTT (imtt.ch) είναι ένας Ελβετικός οργανισμός που παρέχει μεταπτυχιακή κλινική εκπαίδευση σε Φυσικοθεραπευτές, και Ιατρούς, σχετικά με την αξιολόγηση και τη θεραπεία μυοπεριτονιακών δυσλειτουργιών. Το 2010 μετά από κλινική εκπαίδευση στην Ελβετία πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης IMTT Trigger Point Therapist και συνέχισε την εκπαίδευση του ως υποψήφιος εκπαιδευτής της μεθόδου. Από το 2014, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής κλινικών σεμιναρίων της IMTT.

Το 2015, έγινε εκπαιδευτικό μέλος της διεθνούς επιστημονικής ομάδας Foot Science (footscienceinternational.co.nz). Η foot science είναι διεπιστημονική ομάδα που ασχολείται με τη μελέτη προβλήματων του άκρου πόδα, καθώς και με την αντιμετώπιση τους μέσω της διαμόρφωσης ορθωτικών πελμάτων.

ΔημοσιεύσειςΣυνέδρια

Kypriglis-Kypriotis K., Tsiringakis G., Lampropoulou S. and Nowicky A. V. (2006) Corticospinal Excitability Changes Following Functional Electrical Stimulation of the Tibialis Anterior Muscle in Healthy Humans. Proceedings of Physiological Society 1, PC18 Poster Communications.

Lampropoulou S., Tsiringakis G., Kypriglis-Kypriotis K. and Nowicky A. V. (2006) The Impact of Exercise on Performance of an Arm Flexion Force-matching-task. Proceedings of Physiological Society, 07/06 PC 50 Poster Communications.

Κυπριώτης Κ. (2007) Νευρομυϊκές Δυσλειτουργίες σε Μυοπάθειες. Παρουσίαση: 17ο Συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2008) Ρομποτική Εξάσκηση για τη Λειτουργική Αποκατάσταση του Άνω Άκρου, μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο. 18ο Συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2012) Η Διαδρομή από την Αξιολόγηση στη Θεραπεία για την Φυσιοθεραπευτική Προσέγγιση Ασθενών με Αγγειακό ΕγκεφαλικόΕπεισόδιο. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 11η Ογκολογική Ημερίδα. Νοσοκομείο Αθηνών «ο Άγιος Σάββας».

Κυπριώτης Κ. (2014) Tο μυοπεριτονιακό σύστημα ως πηγή συμπτωμάτων στον σπονδυλικό πόνο. Παρουσίαση: 28ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπευτών. Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2015) Ο ρόλος των αισθητικών ερεθισμάτων στο στασικό προσανατολισμό. Κλινική συσχέτιση με τη μέθοδο Bobath. Παρουσίαση: 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη.

Κυπριώτης Κ., Μαντά Ευαγγελία (2015) Η επιλεκτική κίνηση της πυέλου ως μέρος του στασικού ελέγχου και της λειτουργικής δραστηριοποίησης στον ενήλικα. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη.

Κυπριώτης Κ., Μαντά Ευαγγελία (2015) H δυναμική σταθεροποίηση της ωμοπλάτης πάνω στον θωρακικό κλωβό, για την κίνηση του χεριού μακριά από το σώμα (προσέγγιση) σε νευρολογικούς ασθενείς. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 29 Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2015) Αξιολόγηση και αποκατάσταση ενηλίκων νευρολογικών ασθενών σε επίπεδο δραστηριότητας. 29ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα

Κυπριώτης Κ. (2016) Επίδραση Μυοπεριτονιακών Παρεμβάσεων στον Πόνο και στην Κινητική Δυσλειτουργία της Οσφυϊκής Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης. 30ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2016) Μυοπεριτονιακές Εφαρμογές σε Πόνο και Κινητική Δυσλειτουργία της ΟΜΣΣ. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 30 Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα.

Κώστας Κυπριώτης (2018) «Μετατραυματική πλαστικότητα μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο: Ενημέρωση της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης». 28ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας ΠΣΦ. Αθήνα

 

eva new photoΕυαγγελία Μαντά PT, ΜΤ, Bobath (IBITA) Instructor

Αποφοίτησε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2005. Η κλινική της εμπειρία ξεκίνησε από πολύ νωρίς, αφού εργάστηκε σε πρότυπο ιδιωτικό φυσικοθεραπευτήριο και παράλληλα αναλάμβανε ασθενείς σε θεραπείες κατ’ οίκον. Το ενδιαφέρον της για τις νευρολογικές παθήσεις, καθώς και οι τρόποι διαχείρισης τέτοιου είδους περιστατικών, αποτέλεσε το εφαλτήριο για την μετέπειτα επαγγελματική της πορεία.

Το 2007 ολοκλήρωσε το πρώτο βασικό σεμινάριο πάνω στη μέθοδο ΒΟΒΑΤΗ για τον ενήλικο νευρολογικό ασθενή, και από τότε ακολούθησε μια σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων στον τομέα της νευρολογίας, του manual therapy και της θεραπευτικής άσκησης.

Από το 2013 έγινε επίσημο μέλος και υποψήφια καθηγήτρια της ΙΒΙΤΑ- INTERNATIONAL BOBATH INSTRUCTORS TRAINING ASSOCIATION. Είναι ένας διεθνής οργανισμός καθηγητών, οι οποίοι διδάσκουν την προσέγγιση Bobath που εφαρμόζεται σε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις σε όλο τον κόσμο. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια της μεθόδου στο Αμβούργο, τη Φλωρεντία και τη Λισαβόνα. Έχει συμβάλλει στην προώθηση της προσέγγισης σε νέους φυσικοθεραπευτές διδάσκοντας σε θεματικά εργαστήρια.

Συγχρόνως, αποτελεί και εκπαιδευτικό μέλος της ΙΚΤΑ (International Kinematic Taping Academy) που αφορά τη χρήση ελαστικής ταινίας με μυοσκελετικές, λεμφικές και νευρολογικές εφαρμογές. Στην προσέγγιση έχει συμβάλει στην εξέλιξη των εφαρμογών για τις νευρολογικές διαταραχές.

Παράλληλα για την πιο ολοκληρωμένη και σφαιρική αντιμετώπιση των ασθενών έχει ολοκληρώσει τον κύκλο σεμιναρίων του Maitland Concept ακολουθώντας ταυτόχρονα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον τίτλο του ΟΜΤ (αναγνωρισμένη παγκοσμίως διάκριση από την IFOMPT πάνω στο manual therapy).

Η μεταπτυχιακή της εξειδίκευση περιλαμβάνει επίσης τα σεμινάρια:

Assessment and treatment of patients with Parkinson and Multiple sclerosis. Καθηγητής Jos Kurvers

Mobilization of the nervous system. Καθηγήτρια Gerti Bucher-Dollenz

Primary headaches. Καθηγητής Dean Watson

Manual Lymph Drainage– CDT. Καθηγητής Hans Pritscow

The problem-solving approach to respiratory care. Καθηγήτρια Alexandra Hough

Muscle energy techniques. Καθηγητής Fred Mitchell

Explain Pain and Biologising Pain. Καθηγητής Lorimer Moseley

Shoulder impingement and instability. Καθηγητής Mark Jones

Michael Shacklock’s Neurodynamic Solutions (NDS) με προχωρημένες τεχνικές αποκατάστασης νευροδυναμικών προβλημάτων από τον ίδιο τον Michael Shacklock

Myofasziale Triggerpunkt Therapie (IMTT® concept) Modul 1/Modul 2 για την αποκατάσταση μυοπεριτοναικών προβλημάτων με καθηγήτρια την Heidi Tanno

Trigger Points, Pain and Muscle Tone. Καθηγητής Ed Wilson

Lumbar-pelvic control (Οσφυο-πυελικός έλεγχος) με τον ερευνητή Paul Hodges

Kinematic Taping® Concept. Καθηγητής John Langedoen

Fascial manipulation. Καθηγητής Dr Antonio Stecco MD

Clinical Pilates – Reformer. Καθηγήτρια Shari Rosenberg

Gyrokinesis. Καθηγήτρια Shari Rosenberg

Παρουσιάσεις – Συνέδρια

Παρουσίαση Διάλεξης στο 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας, στην Θεσσαλονίκη 2015, με θέμα: «Μηχανισμοί στασικής σταθερότητας και θεραπευτικές εφαρμογές μέσα από τη μέθοδο ΒΟΒΑΤΗ».

Παρουσίαση Διάλεξης στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας, στην Αθήνα 2015, με θέμα: «Αξιολόγηση και αποκατάσταση ενηλίκων νευρολογικών ασθενών σε επίπεδο βλαβών»

Παρουσίαση διάλεξης στο 26ο Συνέδριο του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπείας, στην Αθήνα 2016, με θέμα: «Φυσικοθεραπευτική προσέγγιση του επώδυνου ώμου σε ασθενείς μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο: Πρακτικές εφαρμογές από την προσέγγιση Bobath».

Εργαστηριακή παρουσίαση (Μαντά Ε., Κυπριώτης Κ.) στο 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο φυσικοθεραπείας, στη Θεσσαλονίκη 2015, με θέμα: «Η επιλεκτική κίνηση της πυέλου ως μέρος του στασικού ελέγχου και της λειτουργικής δραστηριοποίησης στον ενήλικα».

Εργαστηριακή παρουσίαση (Μαντά Ε., Κυπριώτης Κ.) στο 29ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικοθεραπείας της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπείας, στην Αθήνα 2015, με θέμα: «H δυναμική σταθεροποίηση της ωμοπλάτης πάνω στον θωρακικό κλωβό, για την κίνηση του χεριού μακριά από το σώμα (προσέγγιση) σε νευρολογικούς ασθενείς».

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Ημέρα 1η
08.30 Εγγραφές
09.00 Άνοιγμα/ Διαδικασίες του σεμιναρίου
09.45 Διάλεξη: Προέλευση και σύγχρονη παρουσία της προσέγγισης Bobath
10.30 Διάλειμμα
10.45 Συνέχεια Διάλεξης
11.30 Η διαδικασία κλινικού συλλογισμού μέσω παρουσίασης ασθενή
13.00 Ανάλυση της θεραπείας
13.30 Διάλειμμα
14.30 Ανάλυση της στάσης και της κίνησης κατά τη λειτουργία (πρακτική)
15.30 Διάλειμμα
15.45 Ανάλυση της στάσης και της κίνησης κατά τη λειτουργία (πρακτική)
17.30 Τέλος ημέρας

Ημέρα 2η
08.30 Διάλεξη: Κλινικός συλλογισμός (CR) και το μοντέλο κλινικής πρακτικής της Bobath (MBCP)
10.30 Διάλειμμα
10.45 Η διαδικασία κλινικού συλλογισμού μέσω παρουσίασης ασθενή (Ανάλυση)
12.15 Ανάλυση της θεραπείας
13.00 Διάλειμμα
14.00 Πρακτικές δραστηριότητες
15.30 Διάλειμμα
15.45 Πρακτικές δραστηριότητες
17.30 Τέλος ημέρας

Ημέρα 3η
08.30 Διάλεξη: Νευρική οργάνωση
09.30 Διάλεξη: Στασικός έλεγχος (Μέρος Α)
10.30 Διάλειμμα
10.45 Η διαδικασία κλινικού συλλογισμού μέσω παρουσίασης ασθενή
12.15 Ανάλυση της θεραπείας
13.00 Διάλειμμα
14.00 Πρακτικές δραστηριότητες
15.30 Διάλειμμα
15.45 Πρακτικές δραστηριότητες
17.30 Τέλος ημέρας

Ημέρα 4η
08.30 Διάλεξη: Στασικός έλεγχος (Μέρος Β)
10.30 Διάλειμμα
10.45 Κλινική θεραπεία απο τους συμμετέχοντες
12.15 Διάλειμμα
13.15 Διάλεξη: Η ICF στην προσέγγιση Bobath
14.00 Πρακτικές δραστηριότητες
15.30 Διάλειμμα
15.45 Πρακτικές δραστηριότητες
17.30 Τέλος ημέρας

Ημέρα 5η
08.30 Διάλεξη: Κινητικός έλεγχος
10.30 Διάλειμμα
10.45 Κλινική θεραπεία απο τους συμμετέχοντες
12.15 Διάλειμμα
12.45 Σύνοψη / Ανάθεση των δραστηριοτήτων αυτοκατευθυνόμενης μάθησης
14.00 Κλινική θεραπεία από του συμμετέχοντες

Το πρόγραμμα των υπολοίπων ημερών θα ανακοινωθεί σε όσους παρακολουθήσουν το σεμινάριο.

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία Διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΑΘΗΝΑ

Hotel Delfini** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 210 9415364 & 9415373