Βασικό σεμινάριο Λειτουργικής Αξιολόγησης Κάτω Άκρων – Διαμόρφωση Πελμάτων ’19 – ΑΘΗΝΑΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 12

Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 «epimorfosis» προτίθεται να διοργανώσει Βασικό σεμινάριο με θέμα Λειτουργική Αξιολόγηση Κάτω Άκρων – Διαμόρφωση Πελμάτων υπό την αιγίδα της Foot Science International Academy σε συνεργασία με την Formthotics™ Academy.

Το σεμινάριο διαρκεί 2 μέρες και θα διεξαχθεί

στην Αθήνα στις 02 – 03 Φεβρουαρίου 2019

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 250 ευρώ

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Επίσης, στο ίδιο κόστος συμπεριλαμβάνεται η παράδοση ενός εξατομικευμένου λειτουργικού πέλματος για προσωπική χρήση καθώς και τα υλικά εκπαίδευσης (πέλματα).

Επιπρόσθετα, κάθε συμμετέχοντας θα πάρει ΔΩΡΕΑΝ ένα πακέτο “starter pack” συνολικής αξίας 180€.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 100 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (100€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ (150€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ (250€)

 

 

 

το αργότερο μέχρι τις: 28 Ιανουαρίου 2019 (ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ)

Το υπόλοιπο ποσό των 150 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.


epimorfosis_logoΤόπος Διεξαγωγής Αθήνα:
Αίθουσα σεμιναρίων «epimorfosis» ,2ος όροφος
Καραολή & Δημητρίου (πρώην Ελευθερίας) 105, 183 45 – Μοσχάτο
Τηλ.: +30 210 4829303

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 25 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 25 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και παρέχεται έντυπο υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε Φυσιοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ιατρούς & άλλους επαγγελματίες υγείας.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική.

Γενικές Πληροφορίες

Αντικείμενο

Προβλήματα στην ευθυγράμμιση, την κινητικότητα και τη σταθερότητα του άκρου πόδα μπορεί να είναι αιτιολογικοί παράγοντες για πόνο στα κάτω άκρα, για εμβιομηχανικές παρεκκλίσεις και για μειωμένη λειτουργική απόδοση (π.χ. ισορροπία).
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τη βασική γνώση και τις πρακτικές δεξιότητες για την αποτελεσματική αξιολόγηση των παρεκκλίσεων του άκρου πόδα. Παράλληλα στοχεύει στην πρακτική εφαρμογή της επιλογής, εφαρμογής και αναθεώρησης τροποποιήσιμων πελμάτων. Η κλινική αξιολόγηση δεν επικεντρώνεται μόνο στην ευθυγράμμιση, αλλά και σε νευρικά και μυοπεριτονιακά χαρακτηριστικά. Κατά αυτό τον τρόπο, λαμβάνονται υπόψη τα παθητικά, ενεργητικά και νευρικά στοιχεία σταθερότητας του άκρου πόδα.

Η μέθοδος αξιολόγησης και παραμετροποίησης πελμάτων σε αυτό το σεμινάριο προέρχεται από την Formthotics™. Η Formthotics™ παρέχει μία ευρεία συλλογή τροποποιήσιμων πελμάτων. Οι εκπαιδευμένοι θεραπευτές έχουν τη δυνατότητα επιλογής του κατάλληλου είδους του πέλματος, καθώς και να προβούν στις απαραίτητες τροποποιήσεις, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός συγκεκριμένου ασθενή. Τα πέλματα της Formthotics™ είναι θερμοδιαμορφούμενα, ώστε να επιτρέπουν καλύτερη εφαρμογή. Παρέχουν τη δυνατότητα επαναδιαμόρφωσης, μέσω μετέπειτα θερμοδιαμορφώσεων ή την εφαρμογή ειδικών πρόσθετων τμημάτων. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.formthotics.com. Η βασική αξιολόγηση της Formthotics™ βασίζεται σε 6 κλινικές δοκιμασίες™. Παράλληλα το βασικό σεμινάριο επεκτείνεται σε θέματα όπως: συχνές καταστάσεις που σχετίζονται με τον άκρο πόδα, ανάλυση βάδισης, ανάλυση του υποδήματος, ανάλυση του άκρου πόδα για παρεκκλίσεις και δερματικές προσαρμογές.

 

Πιο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα πρέπει να:

• Γνωρίζουν συχνές παθολογικές καταστάσεις που σχετίζονται με τον άκρο πόδα
• Κατανοούν τις βασικές αρχές της ανάλυσης βάδισης
• Αξιολογούν τις ιδιότητες των υποδημάτων καθώς και τον τρόπο καταπόνησης τους
• Αξιολογούν παρεκκλίσεις και δερματικές προσαρμογές στον άκρο πόδα
• Εφαρμόζουν αποτελεσματικά τις 6 κλινικές δοκιμασίες™ αξιολόγησης σε ασθενείς
• Αναγνωρίζουν περιορισμούς, παρεκκλίσεις ή παθολογικές καταστάσεις που επηρεάζουν την επιλογή και παραμετροποίηση των πελμάτων, επιπροσθέτως των 6 κλινικών δοκιμασιών™
• Αιτιολογούν την κατάλληλη επιλογή, παραμετροποίηση και κλινική εφαρμογή των πελμάτων
• Κατονομάζουν τις όποιες αντενδείξεις, κινδύνους καθώς και τα σημεία προσοχής
• Χρησιμοποιούν, τροποποιούν και αναθεωρούν με ασφάλεια τα πέλματα ενός ασθενή

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο link:
www.footscienceinternational.co.nz

 

 

 

& στο link:
www.formthotics.com

 

 

 

Καθηγητές

Κυπριώτης ΚωνσταντίνοςΚώστας Κυπριώτης PT, MSc, IMTT Instructor

Ο Κώστας Κυπριώτης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η κύρια ενασχόληση του αφορά τη φυσιοθεραπευτική προσέγγιση ασθενών με κινητικές δυσλειτουργίες, λόγω βλαβών του κεντρικού νευρικού συστήματος και ιδιαίτερα το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και την πολλαπλή σκλήρυνση. Παράλληλα, ασχολείται με προβλήματα μυοπεριτονιακών δυσλειτουργιών, που προκύπτουν σε διάφορες ομάδες ασθενών.

Εκπαίδευση – εξειδίκευση

Αποφοίτησε, το 2003, από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών.

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων επιπέδου Master of Sciences από τα πανεπιστήμια Brunel του Λονδίνου (2005, MSc Neurorehabilitation) και Καποδιστριακού Αθηνών (2011, MSc “Μεταβολικές Παθήσεις των Οστών”, Ιατρική Σχολή Αθηνών).

Σε επίπεδο μεταπτυχιακής κλινικής μετεκπαίδευσης έχει πιστοποιηθεί από μεθόδους αποκατάστασης όπως:
• Maitland Concept (IMTA)
• PNF (IPNFA)
• Clinical Neurodynamics (NDS και NOI)
• Acupuncture (Norris Health)
• Kinematic Taping (IKTA)
• Fascial Manipulation (Stecco).
• Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια καθηγητών, όπως ο Mark Jones, ο Paul Hodges, ο Lorimer Moseley και ο Angelo Maravita

Διδακτικό Έργο

Mετά την απόκτηση μετατπυχιακού τίτλου στη Νευροαποκατάσταση από το πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου παρακολούθησε το πρώτο σεμινάριο της προσέγγισης Bobath, για την αποκατάσταση ενηλίκων ασθενών με διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, το 2008. Έκτοτε έλαβε μέρος σε κλινικά σεμινάρια της προσέγγισης σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία και Πορτογαλία, ενώ παράλληλα διετέλεσε υποψήφιος εκπαιδευτής της International Bobath Instructors Teaching Association (IBITA). Η IBITA αποτελεί ένα διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό, που παρέχει μεταπτυχιακή κλινική εκπαίδευση σε Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ιατρούς και Λογοθεραπευτές σχετικά με την προσέγγιση Bobath. Από το 2017 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σεμιναρίων Bobath από την IBITA.

Παράλληλα, ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ρόλο του μυοπεριτονιακού συστήματος σε θέματα κινητικού ελέγχου και κινητικής δυσλειτουργίας. Το 2009 ξεκίνησε την παρακολούθηση σεμιναρίων μυοπεριτονιακής δυσλειτουργίας της Interessengemeinschaft für myofasziale Triggerpunkt-Therapie – IMTT®. Η IMTT (imtt.ch) είναι ένας Ελβετικός οργανισμός που παρέχει μεταπτυχιακή κλινική εκπαίδευση σε Φυσικοθεραπευτές, και Ιατρούς, σχετικά με την αξιολόγηση και τη θεραπεία μυοπεριτονιακών δυσλειτουργιών. Το 2010 μετά από κλινική εκπαίδευση στην Ελβετία πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης IMTT Trigger Point Therapist και συνέχισε την εκπαίδευση του ως υποψήφιος εκπαιδευτής της μεθόδου. Από το 2014, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής κλινικών σεμιναρίων της IMTT.

Το 2015, έγινε εκπαιδευτικό μέλος της διεθνούς επιστημονικής ομάδας Foot Science (footscienceinternational.co.nz). Η foot science είναι διεπιστημονική ομάδα που ασχολείται με τη μελέτη προβλήματων του άκρου πόδα, καθώς και με την αντιμετώπιση τους μέσω της διαμόρφωσης ορθωτικών πελμάτων.

ΔημοσιεύσειςΣυνέδρια

Kypriglis-Kypriotis K., Tsiringakis G., Lampropoulou S. and Nowicky A. V. (2006) Corticospinal Excitability Changes Following Functional Electrical Stimulation of the Tibialis Anterior Muscle in Healthy Humans. Proceedings of Physiological Society 1, PC18 Poster Communications.

Lampropoulou S., Tsiringakis G., Kypriglis-Kypriotis K. and Nowicky A. V. (2006) The Impact of Exercise on Performance of an Arm Flexion Force-matching-task. Proceedings of Physiological Society, 07/06 PC 50 Poster Communications.

Κυπριώτης Κ. (2007) Νευρομυϊκές Δυσλειτουργίες σε Μυοπάθειες. Παρουσίαση: 17ο Συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2008) Ρομποτική Εξάσκηση για τη Λειτουργική Αποκατάσταση του Άνω Άκρου, μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο. 18ο Συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2012) Η Διαδρομή από την Αξιολόγηση στη Θεραπεία για την Φυσιοθεραπευτική Προσέγγιση Ασθενών με Αγγειακό ΕγκεφαλικόΕπεισόδιο. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 11η Ογκολογική Ημερίδα. Νοσοκομείο Αθηνών «ο Άγιος Σάββας».

Κυπριώτης Κ. (2014) Tο μυοπεριτονιακό σύστημα ως πηγή συμπτωμάτων στον σπονδυλικό πόνο. Παρουσίαση: 28ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπευτών. Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2015) Ο ρόλος των αισθητικών ερεθισμάτων στο στασικό προσανατολισμό. Κλινική συσχέτιση με τη μέθοδο Bobath. Παρουσίαση: 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη.

Κυπριώτης Κ., Μαντά Ευαγγελία (2015) Η επιλεκτική κίνηση της πυέλου ως μέρος του στασικού ελέγχου και της λειτουργικής δραστηριοποίησης στον ενήλικα. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη.

Κυπριώτης Κ., Μαντά Ευαγγελία (2015) H δυναμική σταθεροποίηση της ωμοπλάτης πάνω στον θωρακικό κλωβό, για την κίνηση του χεριού μακριά από το σώμα (προσέγγιση) σε νευρολογικούς ασθενείς. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 29 Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2015) Αξιολόγηση και αποκατάσταση ενηλίκων νευρολογικών ασθενών σε επίπεδο δραστηριότητας. 29ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα

Κυπριώτης Κ. (2016) Επίδραση Μυοπεριτονιακών Παρεμβάσεων στον Πόνο και στην Κινητική Δυσλειτουργία της Οσφυϊκής Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης. 30ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2016) Μυοπεριτονιακές Εφαρμογές σε Πόνο και Κινητική Δυσλειτουργία της ΟΜΣΣ. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 30 Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα.

Κώστας Κυπριώτης (2018) «Μετατραυματική πλαστικότητα μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο: Ενημέρωση της φυσικοθεραπευτικής παρέμβασης». 28ο Ετήσιο Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Φυσικοθεραπείας ΠΣΦ. Αθήνα

 

12ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΙΓΓΑΚΗΣ (4)Τσιριγγάκης Γεώργιος PT, MSc, CGA
Απόφοιτος του τμήματος φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές συνεχίστηκαν στις κατευθύνσεις της Nευροαποκατάστασης (MSc Neurorehabilitation, Brunel University of London, UK) και της Κλινικής Εμβιομηχανικής Ανάλυσης Κίνησης Βάδισης (Clinical Gait Analysis, Leuven Univesity, Belgium). Παράλληλα, σε επίπεδο σεμιναρίων έχει μετεκπαιδευτεί σε μεθόδους θεραπείας όπως Maitland, Neurodynamics, Pain Management, Myofascial Trigger Point και Medical Taping.
Από το 2014 είναι πλέον και πιστοποιημένος εκπαιδευτής Formorthotics.
Κύριο κλινικό ενδιαφέρον αποτελεί η συνεργασία και εφαρμογή της εμβιομηχανικής ανάλυσης κίνησης σε συνεργασία με manual therapy και τον κινητικό έλεγχο στη θεραπεία των χρόνιων μυοσκελετικών παθήσεων με απώτερο στόχο την επίτευξη καλύτερου και ουσιαστικότερου προσδόκιμου θεραπείας.
Κλινικά, εργάζεται στο κέντρο αποκατάστασης ΙΔΙΟΚΙΝΗΣΗ στην Αθήνα.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Ημέρα 1η
08.45 – 09.00 Εισαγωγή
09.00 – 10.30 Βασικές αρχές
10.30 – 11.00 Διάλειμμα
11.00 – 12.00 Ανατομία και αξιολόγηση του άκρου ποδός
12.00 – 12.30 Συνήθη προβλήματα που επηρεάζουν τον άκρο πόδα
12.30 – 13.30 Διάλειμμα
13.30 – 14.30 Ανάλυση βάδισης
14.30 – 15.15 Παρουσίαση ασθενή
15.15 – 16.00 Διαχείριση ασθενή: ανασκόπηση και η χρήση των formthotics
16.00 – 16.30 Ψυχολογία της φροντίδας του ασθενή
16.30 Ερωτήσεις

Ημέρα 2η
09.00 – 09.30 Χρήση παπουτσιών ανασκόπηση και αξιολόγηση
09.30 – 10.30 Ανασκόπηση Formthotics
10.00 – 10.45 Εισαγωγή στα 6 τεστ
10.45 – 11.15 Διάλειμμα
11.15 – 12.30 Ανάλυση βάδισης
12.30 – 13.30 Διάλειμμα
13.30 – 16.00 Πρακτική εφαρμογή σε 6 βήματα
16.00 – 16.45 Σύνοψη και ερωτήσεις

 

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία Διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΑΘΗΝΑ

Hotel Delfini** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 210 9415364 & 9415373