Σεμινάριο Αποκατάστασης Πυελικού Εδάφους Module 1 ’19 – ΑΘΗΝΑΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 30

Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 «epimorfosis» προτίθεται να διοργανώσει το 1ο μέρος ενός ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥ κλινικού σεμιναρίου Αποκατάστασης Πυελικού Εδάφους με καθηγήτρια την Arianna BortolamiFisioterapista, Libero Professionista, Padova. Già Professore a contratto, Università degli Studi di Verona. Fondatore e Responsabile del Gruppo di Interesse Specialistico (GIS) Riabilitazione del Pavimento Pelvico, Associazione Italiana Fisioterapisti (AIFI).

Στο σεμινάριο προβλέπεται *Ατομική προαιρετική πρακτική μεταξύ των εκπαιδευομένων

Το 1ο μέρος του σεμιναρίου διαρκεί 4 μέρες και θα διεξαχθεί

στην Αθήνα στις 05 – 08 Δεκεμβρίου 2019

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 550 ευρώ

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 200 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (200€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ (350€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ (550€)

 

 

 

το αργότερο μέχρι τις: 05 Νοεμβρίου 2019

Το υπόλοιπο ποσό των 350 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του εκάστοτε μέρους του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείστε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.

 


epimorfosis_logoΤόπος Διεξαγωγής Αθήνα:
Αίθουσα σεμιναρίων «epimorfosis»
Καραολή & Δημητρίου (πρώην Ελευθερίας) 105, 183 45 – Μοσχάτο
Τηλ.: +30 210 4829303

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 30 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 30 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και παρέχεται έντυπo υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Η ολοκλήρωση της μεθόδου προβλέπει ένα 2ο μέρος (4 ημερών) που θα διεξαχθεί στις 26 – 29 Μαρτίου 2020 με το ίδιο κόστος συμμετοχής.

Για τους συμμετέχοντες που επιθυμούν να λάβουν πιστοποίηση στην μέθοδο, προβλέπονται εξετάσεις με το πέρας του 2ου μέρους.

Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε φυσιοθεραπευτές αλλά και σε άλλους επαγγελματίες υγείας – μετά την σύμφωνη γνώμη της καθηγήτριας.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ιταλική και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα Ελληνικά.

Γενικές Πληροφορίες

Αντικείμενο

Το σεμινάριο διαρκεί 4 μέρες. Στο 1ο διήμερο θα ασχοληθούμε με τη Φυσικοθεραπεία και Αποκατάσταση του Πυελικού Εδάφους στην ακράτεια ούρων σε γυναίκες και άνδρες. Το σεμινάριο αυτό περιλαμβάνει στρατηγικές αποκατάστασης για διάφορες μορφές ακράτειας ούρων, μη νευρογενούς προέλευσης, για γυναίκες και άνδρες. Η φυσικοθεραπεία και η αποκατάσταση του πυελικού εδάφους αποτελούν την πρώτη θεραπευτική επιλογή για την ακράτεια ούρων μη νευρογενούς αιτιολογίας. Αυτό το σύμπτωμα, που ορίζεται ως ακούσια απώλεια ούρων, επηρεάζει στενά την ποιότητα ζωής: όσοι πάσχουν συχνά αναφέρουν συναισθήματα αμηχανίας, άγχους, δυσφορίας προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά τους. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλοιώσεις της συναισθηματικής, σχεσιακής και κοινωνικής ζωής. Επιπρόσθετα, η ακράτεια μπορεί να έχει ένα σημαντικό οικονομικό κόστος. Τις τελευταίες δεκαετίες η διεθνής βιβλιογραφία έχει δώσει μεγάλη προσοχή σε αυτό το πρόβλημα : με αυτό τον τρόπο τα επιστημονικά στοιχεία και οι δοκιμές που έχουν γίνει έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα των διαφόρων θεραπευτικών επιλογών, μεταξύ αυτών και της φυσικοθεραπείας, και της αποκατάστασης του πυελικού εδάφους. Αυτή αποτελείται από μια σειρά τεχνικών και εξοπλισμών, τα οποία μέσα από μία διαδικασία κλινικού συλλογισμού και υπό το πρίσμα του παραδείγματος του evidence based practice, επιτρέπουν τη διαχείριση του σχετικού συμπτώματος με την ακράτεια ούρων μη νευρογενούς αιτιολογίας.pelvico

Στο 2ο διήμερο θα ασχοληθούμε με τη Φυσικοθεραπεία και την Αποκατάσταση του Πυελικού Εδάφους για συμπτώματα πρωκτού-ορθού. Το σεμινάριο απευθύνεται σε τμήματα ιατρικής και αποκατάστασης και περιλαμβάνει αποκατάστασης για συμπτώματα πρωκτο-ορθικά όπως η ακράτεια πρωκτού και κοπράνων, η επείγουσα ανάγκη για έξοδο των κοπράνων τη δυσκοιλιότητα ή τον πρωκτικό πόνο που μπορούν να επηρεάσουν στενά την ποιότητα ζωής του πάσχοντα, πολλές φορές αρκετά σοβαρά. Όσοι πάσχουν συχνά αναφέρουν συναισθήματα ντροπής, άγχους, δυσφορίας προς το περιβάλλον και τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά τους και παρουσιάζουν περιορισμούς στην κοινωνική τους ζωή που συχνά είναι καθοριστικοί για τις σχέσεις.

Στο τέλος του σεμιναρίου ο συμμετέχων θα μπορεί να :

• Γνωρίζει ποιες μορφές ακράτειας μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη φυσικοθεραπεία και την αποκατάσταση του πυελικού εδάφους
• Πραγματοποιεί τη λειτουργική  αξιολόγηση του/της ασθενούς που πάσχει από ακράτεια ούρων μη νευρογενούς προέλευσης
• Σχεδιάσει τη φυσιοθεραπευτική παρέμβαση και αποκατάσταση
• Γνωρίζει τεχνικές και εργαλεία σε σχέση με τον ορισμό, τα επιστημονικά στοιχεία, τον τρόπο χρήσης, τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις
• Γνωρίζει τα τελικά αποτελέσματα της θεραπείας που ακολούθησε
• Γνωρίζει ποιες μορφές δυσκοιλιότητας, ακράτειας κοπράνων και άλλα συμπτώματα πρωκτού-ορθού μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη φυσικοθεραπεία και την αποκατάσταση του πυελικού εδάφους
• Πραγματοποιεί τη λειτουργική  αξιολόγηση του/της ασθενούς που πάσχει από δυσκοιλιότητα, ακράτεια κοπράνων και άλλα συμπτώματα πρωκτού-ορθού
• Σχεδιάσει τη φυσιοθεραπευτική παρέμβαση και αποκατάσταση
• Γνωρίζει τεχνικές και εργαλεία σε σχέση με τον ορισμό, τα επιστημονικά στοιχεία, τον τρόπο χρήσης, τις ενδείξεις και τις αντενδείξεις
• Γνωρίζει τα τελικά αποτελέσματα της θεραπείας που ακολούθησε

 

Καθηγήτρια

??????????Arianna Bortolami, Fisioterapista, Libero Professionista, Padova. Già Professore a contratto, Università degli Studi di Verona. Fondatore e Responsabile del Gruppo di Interesse Specialistico (GIS) Riabilitazione del Pavimento Pelvico, Associazione Italiana Fisioterapisti (AIFI)

Γεννήθηκε στην Πάντοβα στις 29 Νοεμβρίου 1963 και αποφοίτησε το 1988 ως θεραπεύτρια αποκατάστασης στο Ινστιτούτο “La Nostra Famiglia” της Conegliano Veneto (Tv). Πήρε πτυχίο Φυσικοθεραπείας (νέος ακαδημαϊκός τίτλος)  το 2003 στη Σχολή Ιατρικής και Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Πάδοβα και το 2007 στο ίδιο Πανεπιστήμιο το Μεταπτυχιακό στις Επιστήμες Υγείας της Αποκατάστασης.

Έλαβε τον τίτλο του Συμβούλου στη Σεξολογία στο Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης της Φλωρεντίας το 2013.

Παρείχε υπηρεσίες τόσο σε δημόσιες δομές, όπως τοπικές υγειονομικές αρχές ή νοσοκομεία, όσο και σε ιδιωτικές δομές. Σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας.

Ασχολείται με τη Φυσικοθεραπεία και την αποκατάσταση του πυελικού εδάφους από το 1998, τόσο σε σχέση με τα ουρολογικά συμπτώματα (ακράτεια, επιτακτικότητα-έκτακτη ανάγκη, συχνότητα, κατακράτηση κλπ.), όσο και σε πρωκτο-ορθικά συμπτώματα (ακράτεια κοπράνων, δυσκοιλιότητα, πρωκτο-ορθικός πόνος) είτε από μεταβολές της πυελικής στατικής (πρόπτωση), τόσο σε σχέση με σύνδρομα πόνου στο περίνεο όσο και σε σεξουαλικές δυσλειτουργίες που σχετίζονται με μυϊκή δυσλειτουργία.

Έχει παρακολουθήσει πολυάριθμα σεμινάρια και συνέδρια σχετικά με τις δυσλειτουργίες του πυελικού εδάφους· στη συνέχεια συμμετείχε ως Πρόεδρος, Διδάσκουσα και Συντονίστρια σε Σεμινάρια και Συνέδρια του ίδιου αντικειμένου, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε Εθνικούς και Διεθνείς Επιστημονικούς Συλλόγους.

Είναι η συγγραφέας του βιβλίου “Αποκατάσταση του πυελικού εδάφους” (Masson Elsevier, 2009) αφιερωμένο σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που επιθυμούν να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της αποκατάστασης των συμπτωμάτων δυσλειτουργίας του πυελικού εδάφους.

Έχει διδάξει το μάθημα «Γεννητικο-Ουρολογική Αποκατάσταση» στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Ιατρικής Σχολής και Χειρουργικής του Πανεπιστημίου της Βερόνας από το ακαδημαϊκό έτος 2002-03 έως το ακαδημαϊκό έτος 2006-07 και το μάθημα «Αποκατάσταση της σπλαχνικής αναπηρίας» στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας, Ολοκληρωμένο Έτος, Ιατρική Σχολή και Χειρουργική, Πανεπιστήμιο της Μπρέσια, για το Ακαδημαϊκό Έτος 2009-10

Για το Ακαδημαϊκό Έτος 2015/16 είναι Διδάσκουσα του πεδίου “Uroriabilitazione” (αποκατάσταση ουροποιητικού) στο Τμήμα Φυσιοθεραπείας, Ιατρική Σχολή και Χειρουργική του Πανεπιστημίου Μιλάνο-Bicocca.

Ιδρύτρια και επικεφαλής του τμήματος ειδικότητας της αποκατάστασης πυελικού εδάφους (GIS) στο πλαίσιο της Ένωσης Ιταλών Φυσικοθεραπευτών (AIFi) από το 2006 έως το 2015 ..

Ήταν μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της «Ιταλικής Ομοσπονδίας Ακράτειας» (Finco) από το 2008 έως το 2015 και του ειδικού τμήματος «Φυσικοθεραπεία» της «Ιταλικής Εταιρείας Πυελο-Περινεολογίας και Λειτουργικής Ουρολογίας της γυναίκας» (Sipuf) από το 2009.

Είναι μέλος της «Επιτροπής Πρεσβευτών Φυσικοθεραπείας» της Διεθνούς Ένωσης UroGynaecolgy (IUGA) από το 2009.

 

Το βιβλίο της Dott.ssa Arianna Bortolami

BORTOLAMI BOOKRiabilitazione del pavimento pelvico

  • Συγγραφέας: Dott.ssa Arianna Bortolami
  • Τίτλος: Riabilitazione del pavimento pelvico con DVD ROM
  • Δημοσίευση: Μάιος 2009
  • Σελίδες: 304
  • Εικόνες: 73 + 94 disegni
  • Βιβλιοδεσία: brossurato
  • Μέγεθος: 19,5cm  x 26,5cm
  • ISBN: 9788821430893

 

 

 

Παρουσίαση

Το βιβλίο ασχολείται με τη θεραπεία αποκατάστασης του πυελικού εδάφους για ουρολογικά, γυναικολογικά, ορθο-πρωκτολογικά, σεξουαλικά και επώδυνα συμπτώματα, που σχετίζονται με τις δυσλειτουργίες αυτής της περιοχής. Είναι γραμμένο από φυσιοθεραπευτές, εξειδικευμένους ιατρούς και άλλους ειδικούς στον τομέα, επιβεβαιώνοντας τη σημασία μιας διεπιστημονικής προσέγγισης. Το βιβλίο βασίζεται στη συγκεκριμένη διαδικασία που χρησιμοποιείται στην φυσιοθεραπεία: λειτουργική αξιολόγηση, σχεδιασμός, παρέμβαση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, που αναπτύχθηκε μέσα σε μια κλινική συλλογιστική.

Το βιβλίο χωρίζεται σε τρία μέρη: Ανατομία, Παθολογία, Αποκατάσταση.

Το κείμενο αναφέρεται στα επιστημονικά δεδομένα και στην τυποποιημένη ορολογία των αναγνωρισμένων παγκοσμίως επιστημονικών εταιρειών, όπως η Διεθνής Εταιρεία Εγκράτειας (ICS).

Οι διάφορες φάσεις της αποκατάστασης περιγράφονται με τη βοήθεια πολλών απεικονίσεων, σχεδίων και πινάκων.

  • Για τις διαθέσιμες τεχνικές και μέσα θεραπείας και αποκατάστασης, περιγράφονται οι διάφορες μέθοδοι χρήσης, διευκολύνοντας την κατανόηση της κλινικής πρακτικής..
  • Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα DVD που περιέχει μια σειρά σχολιασμένων βίντεο που περιγράφουν διαδικασίες που σχετίζονται με τη λειτουργική αξιολόγηση, όπως η οπτική παρατήρηση, η δια χειρός αξιολόγηση και η θεραπεία αποκατάστασης, όπως η θεραπευτική άσκηση, που προτείνεται στις διάφορες φάσεις της διαδικασίας αποκατάστασης, Βιοανάδραση (Biofeedback) και λειτουργική ηλεκτρική διέγερση.

Περιεχόμενα

BORTOLAMI BOOK2

 

 

 

 

 

 

 

Κατέβασε indice del libro.

 

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Ημέρα 1η
13:30 – 14.00 Εγγραφές συμμετεχόντων
14.00 – 16.00 Δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους • Φυσικοθεραπεία και επανεκπαίδευση: περιεχόμενα, τρόποι, στόχοι • Ανατομία-Φυσιολογία και παθοφυσιολογία, με αναφορά στη ουροποιητικό μέρος και την πυελική ζώνη
16.0016.15 Διάλειμμα
16.15 – 18.30 Ιστορική αναφορά, τεκμήρια, βιομηχανική και νευροφυσιολογία • Ιδιαιτερότητες της φυσιοθεραπείας σε σχέση με την ακράτεια ούρων • Λειτουργική αξιολόγηση του ασθενούς: ιατρικό ιστορικό και δια χειρός αξιολόγηση
18.30 – 20.00 Πρακτική άσκηση (προαιρετική)*

Ημέρα 2η
08.30 – 09.30 Φάσεις της θεραπείας: ευαισθητοποίηση, τροποποίηση των μυϊκών παραμέτρων, αυτοματισμός • Τεχνικές και εργαλεία για την ακράτεια ούρων: θεραπευτική άσκηση
09.30 – 11.00 Ευαισθητοποίηση και τροποποίηση των τροποποιημένων μυϊκών παραμέτρων
11.00 – 11.15 Διάλειμμα
11.15 – 12.00 Ομαδική πρακτική
12.00 – 13.00 Biofeedback/λειτουργική ηλεκτρική διέγερση
13.00 – 14.00 Διάλειμμα
14.00 – 15.00 Κώνοι κολπικοί, συμπεριφορική θεραπεία, αυτοθεραπεία στο σπίτι, απορροφητικά βοηθήματα
15.00 – 16.00 ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ 1: αυτοματισμός
16.00 – 16.45 Σχεδιασμός και πρόγραμμα αποκατάστασης: συνεδρίες και επαναξιολόγηση
16.45 – 17.15 ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ 2: Role Playing
17.15 – 17.30 Τελική συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις, τελική αξιολόγηση ECM και παράδοση διπλωμάτων

Ημέρα 3η
08.30 – 10.00 ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ • Παρουσίαση και στόχοι του σεμιναρίου, συμπτώματα ορθoπρωκτικά και δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους • Επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του ασθενή • Η αποκατάσταση του πυελικού εδάφους : περιεχόμενα, τρόποι, στόχοι
10.00 – 11.00 ΑΝΑΤΟΜΙΑ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ, ΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ σε σχέση με τον πρωκτό και το ορθό
11.00 – 11.15 Διάλειμμα
11.15 – 12.30 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ – ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ. Ιστορική αναφορά, επιστημονικά τεκμήρια στη βιβλιογραφία, βιομηχανική και νευροφυσιολογία • Ιδιαιτερότητες της φυσιοθεραπείας και της αποκατάστασης του πυελικού εδάφους με ιδιαίτερη αναφορά στον ασθενή με συμπτώματα ορθoπρωκτικά συνδυασμένα με μυϊκή δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους • Λειτουργική αξιολόγηση του ασθενούς με συμπτώματα ορθoπρωκτικά • Προφορική συνέντευξη • Θέση του ασθενή • Οπτική παρατήρηση • Δια χειρός αξιολόγηση: αξιολόγηση της ευαισθησίας των αντανακλαστικών, μυϊκή αξιολόγηση του πυελικού εδάφους και άλλων μυϊκών ομάδων που σχετίζονται λειτουργικά
12.30 – 13.30 Διάλειμμα
13.30 – 14.30 ΑΤΟΜΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ • Πρακτική δοκιμή στο πρόπλασμα, ημερολόγιο για τις ορθοπρωκτικές δυσλειτουργίες, tests και ερωτηματολόγια • Σημειώσεις και εξετάσεις για τις δυσλειτουργίες πρωκτού – ορθού με δυσλειτουργία πυελικού εδάφους
14.30 – 17.30  Πρακτική άσκηση (προαιρετική)*

Ημέρα 4η
08.30 – 09.30 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ • Φυσικοθεραπεία και αποκατάσταση και του πυελικού εδάφους • Φάσεις της θεραπείας αποκατάστασης: επίγνωση, τροποποίηση μυϊκών παραμέτρων, αυτοματισμός
09.30 – 11.00 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ
11.00 – 11.15 Διάλειμμα
11.15 – 13.00 ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ • Θεραπευτικές ασκήσεις για τις φάσεις της επίγνωσης του πυελικού εδάφους και της επίγνωσης των παραλλαγμένων μυϊκών παραμέτρων
13.00 – 14.00 Διάλειμμα
14.00 – 15.00 ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΕΛΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ: τεχνικές και εξοπλισμός της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης για τις ορθοπρωκτικές δυσλειτουργίες που συνδέονται με μυϊκή δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους • Biofeedback • ορθικό μπαλονάκι • Λειτουργική ηλεκτρική διέγερση • Πρωκτικοί διαστολείς • Συμπεριφορική αγωγή • Αυτοθεραπεία στο σπίτι • Απορροφητικά βοηθήματα
15.00 – 15.30 ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ 1 • Χρήση ηλεκτροιατρικών  και εξοπλισμού • Ενδείξεις και αντενδείξεις της φυσικοθεραπείας και αποκατάστασης για τα ορθoπρωκτικά συμπτώματα που συνδέονται με τη μυϊκή δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους • Σχεδιασμός της φυσικοθεραπείας και της αποκατάστασης: θεραπευτικοί στόχοι, επιλογή θεραπευτικών εργαλείων και τρόπος χρήσης
15.30 – 16.00 ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ 2 • Θεραπευτικές ασκήσεις για τη φάση αυτοματοποίησης
16.00 – 16.15 Διάλειμμα
16.15 – 17.00 ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ 3 • Διαδραστική παρουσίαση με την ακρόαση κλινικών περιπτώσεων • Παρουσίαση κλινικής περίπτωσης: λειτουργική αξιολόγηση, σχεδιασμός της θεραπείας (θεραπευτικοί στόχοι, χρήση θεραπευτικού εξοπλισμού), εκτέλεση μεμονωμένων συνεδριών (στόχοι, περιεχόμενα, τρόπος), αξιολόγηση των αποτελεσμάτων, συζήτηση
17.00 – 17.15 ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ 4 • Role Playing μεταξύ φυσικοθεραπευτή και ασθενή
17.15 – 17.30 Τελική συζήτηση, ερωτήσεις και απαντήσεις, τελική αξιολόγηση ECM και παράδοση διπλωμάτων

*Ατομική προαιρετική πρακτική μεταξύ των εκπαιδευομένων:

Για όσους επιθυμούν, πρακτικές ασκήσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν απευθείας στην περιοχή των γεννητικών οργάνων μεταξύ των εκπαιδευομένων, αυτές οι ασκήσεις είναι επιπλέον της ήδη προβλεπόμενης πρακτικής του διδακτικού μαθήματος στο σεμινάριο και είναι προαιρετικές για δύο λόγους:  την εξαιρετική οικειότητα της επαφής και το χρόνο που υπερβαίνει το αναμενόμενο. Οι ασκήσεις θα σχετίζονται με τη δια χειρός αξιολόγηση και τις θεραπευτικές ασκήσεις και θα διεξάγονται σε ομάδες δύο ή τριών μαθητών σε ξεχωριστούς χώρους. Θα συντονίζονται από τον δάσκαλο που θα βρίσκεται εναλλάξ μεταξύ των ομάδων. Αυτό το διδακτικό εργαστήριο δεν συμπεριλαμβάνεται στον υπολογισμό των ECM, συνεπώς όποιος δεν επιθυμεί να το παρακολουθήσει δε θα λάβει τα ECM μόρια γι’ αυτό. Η διάρκεια της δραστηριότητας (min 45 λεπτά-max 1,5 ώρες) θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών και το κόστος θα είναι € 100 ανά συμμετέχοντα και για τις προγραμματισμένες πρακτικές (θα πρέπει να καταβληθεί εκ των προτέρων ή απευθείας στο σεμινάριο).

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία Διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΑΘΗΝΑ

Hotel Delfini** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 210 9415364 & 9415373