Universal Reformer & Cadillac ’18 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 20

| Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” προτίθεται να διοργανώσει Προχωρημένο σεμινάριο κλινικής εφαρμογής της μεθόδου PILATES FISIOS® με θέμα “UNIVERSAL REFORMER” & ” CADILLAC” με καθηγήτρια την Dr. Ft. Silvia Maria Raneri.

Το σεμινάριο διαρκεί 4 μέρες και θα διεξαχθεί:

στην Θεσσαλονίκη στις 01 – 04 Νοεμβρίου 2018

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 550 ευρώ.

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους έχουν παρακολουθήσει το βασικό σεμινάριο CLINICAL PILATES FISIOS®.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 200 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ(200€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ(350€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ(550€)

 

 

 

το αργότερο μέχρι τις: 12 Οκτωβρίου 2018

Το υπόλοιπο ποσό των 350 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.

 

logo_animaΤόπος Διεξαγωγής Θεσσαλονίκη:
Anima Studio – Yoga , Pilates , Studio «ANIMA STUDIO»
Σωτήρη Πέτρουλα 3 – Θέρμη, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 383993

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 20 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 20 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και παρέχεται έντυπo υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ιταλική και θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση.

Γενικές πληροφορίες

PILATES REFORMER 2

Joseph H. Pilates doing the exercise Russian Squats on the Universal Reformer

Σεμινάρια προχωρημένου κύκλου (CORSO AVANZATO)

Το προχωρημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει φυσικοθεραπευτές εξειδικευμένους στη μέθοδο Pilates Fisios οι οποίοι να είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν την τεχνική στην αποκατάσταση ορθοπεδικών και νευρολογικών ασθενών με υψηλή επαγγελματική επάρκεια. Στο τέλος όλης της προχωρημένης αυτής εκπαιδευτικής διαδικασίας ο φυσικοθεραπευτής θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί θεραπευτικά την τεχνική Pilates Fisios® ολοκληρωμένα ακόμα και με τη χρήση του μεγάλου εξοπλισμού (Universal Reformer, Rehabilitation Table, Step Barrel, Ladder Barrel, Chair). Τα σεμινάρια θέλουν να ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες στον πρακτικό πειραματισμό της τεχνικής και να τους παρακινήσουν να τη χρησιμοποιήσουν σε διάφορους τομείς της αποκατάστασης και της επιστημονικής έρευνας. Μέσα σε κάθε ενότητα θα αφιερώνεται περαιτέρω χώρος για τη θεωρητική και πρακτική εμβάθυνση της εφαρμογής της τεχνικής στη θεραπεία συγκεκριμένων παθήσεων: παθήσεις της σπονδυλικής στήλης ( αυχεναλγία, οσφυαλγία, οστεοαρθρίτιδα, σπονδυλολίσθηση, στένωση, οστεοπόρωση, προ και μετά-χειρουργικά, σκολίωση) νόσος του Parkinson, πολλαπλή σκλήρυνση, λειτουργική επανεκπαίδευση μετά από ογκολογική επέμβαση του μαστού· λειτουργικές διαταραχές του

Joseph Pilates and Clara, in their NY Studio.

Joseph Pilates and Clara, in their NY Studio.

άνω και του κάτω τεταρτημόριου με την ανάπτυξη πρωτόκολλων αποκατάστασης για κάθε παθολογία. Στο τέλος του κύκλου ζητείται μία εργασία (διπλωματική) σε μια κλινική περίπτωση που έχει αναλάβει ο υποψήφιος με τη χρήση της τεχνικής Pilates Fisios metodo Silvia Raneri® ή με τίτλο κατ’ επιλογήν στην ίδια την τεχνική. Τα προχωρημένα επίπεδα, εξειδικευμένα σε ένα ή περισσότερα όργανα είναι τα ακόλουθα:

- Pilates Fisios UNIVERSAL REFORMER

- Pilates Fisios REHABILITATION TABLE (CADILLAC)

- Pilates Fisios LADDER BARREL & STEP BARREL

- Pilates Fisios CHAIR

Κάθε ενότητα είναι αυτούσια και επιτρέπει τη σταδιακή ανάπτυξη μιας θεραπευτικής αποκατάστασης. Η γνώση περισσότερων οργάνων και ασκήσεων επιτρέπει την επέκταση και την εμβάθυνση στην τεχνική.

Σε αυτό το 4ήμερο σεμινάριο θα ασχοληθούμε με το όργανο Universal Reformer και Cadillac.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.pilatesfisios.it/

Καθηγήτρια

Dott. Silvia RanieriDr. Ft. Silvia Maria Raneri

Η Silvia Raneri είναι φυσικοθεραπεύτρια από το 1995.

Εργάστηκε στο νευρολογικό τμήμα του ιδρύματος Don Gnocchi και ήταν μέλος της ομάδας της καθηγήτριας Cecilia Morosini του συλλόγου αποκατάστασης κωματώδους κατάστασης ARICO. Έπειτα εμβάθυνε τη μελέτη διαφόρων τεχνικών αποκατάστασης μεταξύ των οποίων η περιτοναϊκή κινητοποίηση, η μέθοδος Mckenzie για τη διάγνωση και τη θεραπεία της σπονδυλικής στήλης, η μέθοδος Mézières και η μέθοδος Pilates στην οποία εξειδικεύτηκε μετά την παρακολούθηση σεμιναρίων τελειοποίησης στην Ιταλία και στο εξωτερικό. Το 2006 αναθεώρησε τις αρχές της μεθόδου Pilates ενσωματώνοντάς τη στη θεραπευτική αποκατάσταση και ταυτοποιώντας αυτή την προσωπική της προσέγγιση ως Pilates Fisios μέθοδος Silvia Raneri®. Από το 2007 διατηρεί εκπαιδευτικά σεμινάρια της μεθόδου της που απευθύνονται σε φυσικοθεραπευτές και γιατρούς στο εξωτερικό και στο εσωτερικό σε συνεργασία με την Ιταλική Ένωση Φυσικοθεραπευτών AIFI, με διαφόρους παρόχους ECM και με δημόσιες ή ιδιωτικές δομές υγείας για την εσωτερική επιμόρφωση του προσωπικού της αποκατάστασης. Είναι επιστημονική διευθύντρια της GIS Ρευματολογίας AIFI. Από το 2011 συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο του Μιλάνου ως αποκλειστική καθηγήτρια του μαθήματος “Εισαγωγή στη μέθοδο Pilates Fisios”που απευθύνεται στους φοιτητές του τμήματος της φυσικοθεραπείας.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

PILATES FISIOS® UNIVERSAL REFORMER

1η μέρα

09:00 Χαρακτηριστικά του εξοπλισμού Universal Reformer και Rehabilitation Table- Cadillac (ο εξοπλισμός, διάφοροι τύποι και συνδυασμοί, αρχές για την επιλογή και γενικές στρατηγικές για να μπορεί να γίνεται προσαρμογή όποτε δύναται, η ακολουθία των ασκήσεων εάν δε διατίθεται το Universal Reformer και/ή το Cadillac ή για να μπορούν να δοθούν οι ασκήσεις για εκτέλεση στο σπίτι)
09:30 Δυναμική αξιολόγηση με το Universal Reformer και η σχέση της με την δυναμική αξιολόγηση που έχει προηγηθεί. Επίδειξη και πρακτική μεταξύ συμμετεχόντων με ανταλλαγή ρόλων
10:45 Διάλειμμα
11:00 Universal Reformer base: εξέλιξη ύπτια κατάκλιση, καθιστή θέση (γενικοί στόχοι, εξέλιξη και τελικό σχήμα, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Κατανόηση σωστής εκτέλεσης, πως γίνεται η διδασκαλία και χειρισμοί του θεραπευτή, πως επιλέγονται ή τροποποιούνται για να προταθούν στους ασθενείς ανάλογα με τις μεμονωμένες ανάγκες τους ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ συμμετεχόντων με ανταλλαγή ρόλων
13:00 Διάλειμμα
14:00 Universal Reformer βασικό: εξέλιξη σε ύπτια κατάκλιση, καθιστή θέση(συνέχεια)
15:30 Διάλειμμα
15:45 Universal Reformer βασικό: εξέλιξη σε πρηνή κατάκλιση, τετραποδική (γενικοί στόχοι, εξέλιξη και τελικό σχήμα, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Κατανόηση σωστής εκτέλεσης, πως γίνεται η διδασκαλία και χειρισμοί του θεραπευτή, πως επιλέγονται ή τροποποιούνται για να προταθούν στους ασθενείς ανάλογα με τις μεμονωμένες ανάγκες τους ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ συμμετεχόντων με ανταλλαγή ρόλων
17:00 λήξη 1ης μέρας

2η μέρα
09.00 Universal Reformer μέσο/προχωρημένο: εξέλιξη σε ύπτια κατάκλιση και καθιστή θέση (γενικοί στόχοι, εξέλιξη και τελικό σχήμα, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις)
Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Κατανόηση σωστής εκτέλεσης, πως γίνεται η διδασκαλία και χειρισμοί του θεραπευτή, πως επιλέγονται ή τροποποιούνται για να προταθούν στους ασθενείς ανάλογα με τις μεμονωμένες ανάγκες τους ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ συμμετεχόντων με ανταλλαγή ρόλων
10:45 Διάλειμμα
11:00 Universal Reformer μέσο/προχωρημένο: εξέλιξη σε πρηνή κατάκλιση, τετραποδική, στα γόνατα και σε όρθια στάση (γενικοί στόχοι, εξέλιξη και τελικό σχήμα, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Κατανόηση σωστής εκτέλεσης, πως γίνεται η διδασκαλία και χειρισμοί του θεραπευτή, πως επιλέγονται ή τροποποιούνται για να προταθούν στους ασθενείς ανάλογα με τις μεμονωμένες ανάγκες τους ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ συμμετεχόντων με ανταλλαγή ρόλων
13:00 Διάλειμμα
14:00 Universal Reformer μέσο/προχωρημένο (συνέχεια)
15:30 Διάλειμμα
15:45 Ασκήσεις στο Universal Reformer με εξοπλισμό και με την ενσωμάτωση του μικρού εξοπλισμού (γενικοί στόχοι, εξέλιξη και τελικό σχήμα, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Κατανόηση σωστής εκτέλεσης, πως γίνεται η διδασκαλία και χειρισμοί του θεραπευτή, πως επιλέγονται ή τροποποιούνται για να προταθούν στους ασθενείς ανάλογα με τις μεμονωμένες ανάγκες τους ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ συμμετεχόντων με ανταλλαγή ρόλων. Πρακτική μεταξύ συμμετεχόντων με ανταλλαγή ρόλων
17:00 λήξη 2ης μέρας

PILATES FISIOS® CADILAC

3η μέρα

09:00 Γενική επανάληψη και εισαγωγή στο Cadillac
09:30 Cadillac Βασικού, Μεσαίου και Προχωρημένου επιπέδου: ύπτια κατάκλιση (γενικοί στόχοι, παραλλαγές και τελική εκτέλεση, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης πώς να διδαχτούν και τεχνικές του θεραπευτή, επιλογή και τροποποίηση των ασκήσεων από το θεραπευτή για την εκτέλεσή τους από ασθενείς ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ συμμετεχόντων με ανταλλαγή ρόλων
10:45 Διάλειμμα
11:00 Cadillac Βασικού, Μεσαίου και Προχωρημένου επιπέδου: ύπτια κατάκλιση (συνέχεια)
13:00 Διάλειμμα
14:00 Cadillac Μεσαίου και Προχωρημένου επιπέδου: πρηνή και πλάγια κατάκλιση (γενικοί στόχοι, παραλλαγές και τελική εκτέλεση, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης πώς να διδαχτούν και τεχνικές του θεραπευτή, επιλογή και τροποποίηση των ασκήσεων από το θεραπευτή για την εκτέλεσή τους από ασθενείς ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ συμμετεχόντων με ανταλλαγή ρόλων
15:30 Διάλειμμα
15:45 Cadillac Βασικού, Μεσαίου και Προχωρημένου επιπέδου: καθιστή θέση (γενικοί στόχοι, παραλλαγές και τελική εκτέλεση, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης πώς να διδαχτούν και τεχνικές του θεραπευτή, επιλογή και τροποποίηση των ασκήσεων από το θεραπευτή για την εκτέλεσή τους από ασθενείς ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ συμμετεχόντων με ανταλλαγή ρόλων
17:00 λήξη 1ης μέρας

4η μέρα
09.00 Cadillac Βασικού, Μεσαίου και Προχωρημένου επιπέδου: γονυπετή και όρθια θέση (γενικοί στόχοι, παραλλαγές και τελική εκτέλεση, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης πώς να διδαχτούν και τεχνικές του θεραπευτή, επιλογή και τροποποίηση των ασκήσεων από το θεραπευτή για την εκτέλεσή τους από ασθενείς ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ συμμετεχόντων με ανταλλαγή ρόλων
10:45 Διάλειμμα
11:00 Συνδυασμός χρήσης μικρού εξοπλισμού μαζί και Cadillac (γενικοί στόχοι, παραλλαγές και τελική εκτέλεση, ενδείξεις, αντενδείξεις και προφυλάξεις). Πρακτική επίδειξη των ασκήσεων. Εκμάθηση σωστής εκτέλεσης πώς να διδαχτούν και τεχνικές του θεραπευτή, επιλογή και τροποποίηση των ασκήσεων από το θεραπευτή για την εκτέλεσή τους από ασθενείς ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες τους ή την παθολογία. Πρακτική μεταξύ συμμετεχόντων με ανταλλαγή ρόλων
11:45 Πρακτική σε ομάδα. Αξιολόγηση και εκτέλεση θεραπείας σε επιλεγμένες κλινικές περιπτώσεις ή εξάσκηση θεραπευτικών πρωτοκόλλων σε παθολογίες με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους συμμετέχοντες: νόσος του Parkinson, Πολλαπλή Σκλήρυνση, Παραπληγία, Σπαστική Παράλυση, παθολογίες λειτουργικότητας του άνω τεταρτημόριου (υπακρομιακή προστριβή) και του κάτω τεταρτημόριου (πρόθεση ισχίου, χειρουργείου αποκατάστασης συνδέσμων του γόνατος) κ.τ.λ. συνδυάζοντας τη χρήση του Universal Reformer και του Cadillac
13:00 Διάλειμμα
14:00 Κατευθυντήριες γραμμές για θεραπευτικά πρωτόκολλα Pilates Fisios: παθολογίες της σπονδυλικής στήλης (οσφυαλγία, αρθρίτιδα, στένωση, σπονδυλολίσθηση, οστεοπόρωση, προ-μετεγχειρητικά, σκολίωση)
15:30 Διάλειμμα
15:45 Εφαρμογή ομαδικών συνεδριών στον εξοπλισμό και σε ελεύθερο σώμα: Το ιστορικό αξιολόγησης, η εξέλιξη των ασκήσεων, ο συντονισμός των διαφορετικών επιπέδων· συνεδρίες σε δυο άτομα ή ημι-ατομικές, κυκλικές. Πρακτική μιας συνεδρίας σε ομάδα ή κυκλική σε Cadillac, Universal Reformer και σε ελεύθερο σώμα με ανταλλαγή ρόλων μεταξύ συμμετεχόντων
16:45 Συμπεράσματα, παράδοση πιστοποιητικών και των μορίων
17:00 λήξη 2ης μέρας

Προτεινόμενα ξενοδοχεία διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξενοδοχείο ΠΕΥΚΑ*** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 2310 341282 ή fax: +30 2310 341035