Προχωρημένο σεμινάριο Λειτουργικής Αξιολόγησης Κάτω Άκρων – Διαμόρφωση Πελμάτων ’18 – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

--Διαθέσιμες θέσεις: 25

Πληροφορίες & Δικαίωμα συμμετοχής

Το ΚΔΒΜ1 «epimorfosis» προτίθεται να διοργανώσει Προχωρημένο σεμινάριο Λειτουργικής Αξιολόγησης Κάτω Άκρων – Διαμόρφωσης Πελμάτων με θέμα “Η επιρροή των Formthotics στην κινητική αλυσίδα του κάτω άκρου” υπό την αιγίδα της Foot Science International Academy σε συνεργασία με την Formthotics™ Academy.

Προαπαιτούμενο: Ολοκλήρωση του Βασικού Σεμιναρίου Formthotics.

Το σεμινάριο διαρκεί 2 μέρες και θα διεξαχθεί

στην Θεσσαλονίκη στις 20 – 21 Οκτωβρίου 2018

Το κόστος του σεμιναρίου ανέρχεται στο ποσό των 270 ευρώ

Με την αποπληρωμή εκδίδεται τιμολόγιο ή απόδειξη.

Για την εγγραφή σας, παρακαλούμε συμπληρώστε την δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά.

Για την οριστικοποίηση της συμμετοχής θα πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 100 ευρώ σε έναν από τους παρακάτω λογαριασμούς:

Εθνική Τράπεζα: 217/441034-39 (IBAN GR6801102170000021744103439) ή
Τράπεζα Πειραιώς: 5238-070348-955 (ΙΒΑΝ GR5501722380005238070348955) ή
Alpha Bank: 708002002013410 (ΙΒΑΝ GR4801407080708002002013410) ή
Eurobank: 0026.0037.01.0201090153 (ΙΒΑΝ GR4502600370000010201090153)

Δικαιούχος: ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΕ

Μπορείτε επίσης να κάνετε τις πληρωμές σας με ΧΡΕΩΣΤΙΚΗ ή ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ (χωρίς δική σας επιβάρυνση) από τα παρακάτω links:

money-coinΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ (100€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΠΟΣΟΥ (170€) money-coinΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ (270€)

 

 

 

το αργότερο μέχρι τις: 20 Σεπτεμβρίου 2018

Το υπόλοιπο ποσό των 170 ευρώ θα πρέπει να κατατεθεί σε έναν από τους τραπεζικούς μας λογαριασμούς ή μέσω κάρτας, τουλάχιστον δύο μέρες πριν την έναρξη του σεμιναρίου.

Σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου από υπαιτιότητα της “epimorfosis” η προκαταβολή επιστρέφεται αμέσως.

Η πραγματοποίηση του σεμιναρίου θα επιβεβαιώνεται με email ή/και sms που θα αποστέλλεται στους συμμετέχοντες.

Παρακαλείσθε να μην αγοράζετε το αεροπορικό σας εισιτήριο έως ότου λάβετε το παραπάνω email (ή/και sms) επιβεβαίωσης ότι το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί.

 

logoΤόπος Διεξαγωγής Θεσσαλονίκη:
Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «ΑΡΩΓΗ EUROMEDICA»
Τέρμα 17ης Νοέμβρη, Ελαιώνες – Πυλαία, Θεσσαλονίκη
Τηλ.: +30 2310 986000

 

Το ΚΔΒΜ1 “epimorfosis” διατηρεί το δικαίωμα της αλλαγής της αίθουσας διεξαγωγής και των καθηγητών ανάλογα με την διαθεσιμότητα τους.

Αριθμός Συμμετεχόντων: Ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 25 άτομα. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι είναι περισσότεροι από 25 θα τηρηθεί λίστα αναμονής με βάση την ημερομηνία οριστικοποίησης της συμμετοχής (κατάθεση προκαταβολής).

Στους συμμετέχοντες χορηγείται βεβαίωση συμμετοχής και παρέχεται έντυπο υλικό (σημειώσεις) παρακολούθησης.

Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε όσους παρακολούθησαν το Βασικό σεμινάριο.

Γλώσσα του σεμιναρίου θα είναι η Ελληνική.

Γενικές Πληροφορίες

ADV_ORTHOTICS6Αντικείμενο: “Η επιρροή των Formthotics στην κινητική αλυσίδα του κάτω άκρου”

Ο στόχος αυτού του 2ήμερου προχωρημένου σεμιναρίου είναι η αναθεώρηση και η εμβάθυνση σε τομείς κλινικής πρακτικής σχετικά με τη επιλογή και τροποποίηση των ορθωτικών πελμάτων Formthotics. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου η υπάρχουσα γνώση συνδέεται με πιο προχωρημένες διαδικασίες αξιολόγησης και τροποποίησης.ADV_ORTHOTICS5

Η επικέντρωση αυτού του προχωρημένου σεμιναρίου αφορά την αξιολόγηση του κεντρικού κομματιού της κινητικής αλυσίδας του κάτω άκρου και του κάτω τμήματος του κορμού. Οι συμμετέχοντες εμβαθύνουν σε στασικές και λειτουργικές στρατηγικές αξιολόγησης ασθενών με παρεκκλίσεις του άκρου πόδα. Κατά αυτό τον τρόπο μπορούν να αξιολογηθούν αποτελεσματικότερα οι επιρροές των παρεκκλίσεων του άκρου πόδα και της ορθωτικής υποστήριξης σε σχέση με την κινητική αλυσίδα του κάτω άκρου.

Επιπρόσθετα, το σεμινάριο παρέχει τη δυνατότητα για προχωρημένη κλινική σκέψη σε σχέση με ασθενείς που παρουσιάζουν προβλήματα στα κάτω άκρα.

Σημαντική σημείωση: Φέρτε μαζί σας το προσωπικό σας ζευγάρι Formthotics!

 

Orthotics

 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο link:
www.footscienceinternational.co.nz

 

 

 

& στο link:
www.formthotics.com

 

 

 

Καθηγητές

Κυπριώτης ΚωνσταντίνοςΚώστας Κυπριώτης PT, MSc, IMTT Instructor

Ο Κώστας Κυπριώτης ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Η κύρια ενασχόληση του αφορά τη φυσιοθεραπευτική προσέγγιση ασθενών με κινητικές δυσλειτουργίες, λόγω βλαβών του κεντρικού νευρικού συστήματος και ιδιαίτερα το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο και την πολλαπλή σκλήρυνση. Παράλληλα, ασχολείται με προβλήματα μυοπεριτονιακών δυσλειτουργιών, που προκύπτουν σε διάφορες ομάδες ασθενών.

Εκπαίδευση – εξειδίκευση

Αποφοίτησε, το 2003, από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών.

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων επιπέδου Master of Sciences από τα πανεπιστήμια Brunel του Λονδίνου (2005, MSc Neurorehabilitation) και Καποδιστριακού Αθηνών (2011, MSc “Μεταβολικές Παθήσεις των Οστών”, Ιατρική Σχολή Αθηνών).

Σε επίπεδο μεταπτυχιακής κλινικής μετεκπαίδευσης έχει πιστοποιηθεί από μεθόδους αποκατάστασης όπως:
• Maitland Concept (IMTA)
• PNF (IPNFA)
• Clinical Neurodynamics (NDS και NOI)
• Acupuncture (Norris Health)
• Kinematic Taping (IKTA)
• Fascial Manipulation (Stecco).
• Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια καθηγητών, όπως ο Mark Jones, ο Paul Hodges, ο Lorimer Moseley και ο Angelo Maravita

Διδακτικό Έργο

Mετά την απόκτηση μετατπυχιακού τίτλου στη Νευροαποκατάσταση από το πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου παρακολούθησε το πρώτο σεμινάριο της προσέγγισης Bobath, για την αποκατάσταση ενηλίκων ασθενών με διαταραχές του κεντρικού νευρικού συστήματος, το 2008. Έκτοτε έλαβε μέρος σε κλινικά σεμινάρια της προσέγγισης σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ιταλία και Πορτογαλία, ενώ παράλληλα διετέλεσε υποψήφιος εκπαιδευτής της International Bobath Instructors Teaching Association (IBITA). Η IBITA αποτελεί ένα διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό, που παρέχει μεταπτυχιακή κλινική εκπαίδευση σε Φυσικοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές, Ιατρούς και Λογοθεραπευτές σχετικά με την προσέγγιση Bobath. Από το 2017 είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής σεμιναρίων Bobath από την IBITA.

Παράλληλα, ανέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ρόλο του μυοπεριτονιακού συστήματος σε θέματα κινητικού ελέγχου και κινητικής δυσλειτουργίας. Το 2009 ξεκίνησε την παρακολούθηση σεμιναρίων μυοπεριτονιακής δυσλειτουργίας της Interessengemeinschaft für myofasziale Triggerpunkt-Therapie – IMTT®. Η IMTT (imtt.ch) είναι ένας Ελβετικός οργανισμός που παρέχει μεταπτυχιακή κλινική εκπαίδευση σε Φυσικοθεραπευτές, και Ιατρούς, σχετικά με την αξιολόγηση και τη θεραπεία μυοπεριτονιακών δυσλειτουργιών. Το 2010 μετά από κλινική εκπαίδευση στην Ελβετία πέρασε επιτυχώς τις εξετάσεις για την απόκτηση της πιστοποίησης IMTT Trigger Point Therapist και συνέχισε την εκπαίδευση του ως υποψήφιος εκπαιδευτής της μεθόδου. Από το 2014, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής κλινικών σεμιναρίων της IMTT.

Το 2015, έγινε εκπαιδευτικό μέλος της διεθνούς επιστημονικής ομάδας Foot Science (footscienceinternational.co.nz). Η foot science είναι διεπιστημονική ομάδα που ασχολείται με τη μελέτη προβλήματων του άκρου πόδα, καθώς και με την αντιμετώπιση τους μέσω της διαμόρφωσης ορθωτικών πελμάτων.

ΔημοσιεύσειςΣυνέδρια

Kypriglis-Kypriotis K., Tsiringakis G., Lampropoulou S. and Nowicky A. V. (2006) Corticospinal Excitability Changes Following Functional Electrical Stimulation of the Tibialis Anterior Muscle in Healthy Humans. Proceedings of Physiological Society 1, PC18 Poster Communications.

Lampropoulou S., Tsiringakis G., Kypriglis-Kypriotis K. and Nowicky A. V. (2006) The Impact of Exercise on Performance of an Arm Flexion Force-matching-task. Proceedings of Physiological Society, 07/06 PC 50 Poster Communications.

Κυπριώτης Κ. (2007) Νευρομυϊκές Δυσλειτουργίες σε Μυοπάθειες. Παρουσίαση: 17ο Συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2008) Ρομποτική Εξάσκηση για τη Λειτουργική Αποκατάσταση του Άνω Άκρου, μετά από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο. 18ο Συνέδριο του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2012) Η Διαδρομή από την Αξιολόγηση στη Θεραπεία για την Φυσιοθεραπευτική Προσέγγιση Ασθενών με Αγγειακό ΕγκεφαλικόΕπεισόδιο. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 11η Ογκολογική Ημερίδα. Νοσοκομείο Αθηνών «ο Άγιος Σάββας».

Κυπριώτης Κ. (2014) Tο μυοπεριτονιακό σύστημα ως πηγή συμπτωμάτων στον σπονδυλικό πόνο. Παρουσίαση: 28ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρίας Φυσικοθεραπευτών. Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2015) Ο ρόλος των αισθητικών ερεθισμάτων στο στασικό προσανατολισμό. Κλινική συσχέτιση με τη μέθοδο Bobath. Παρουσίαση: 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη.

Κυπριώτης Κ., Μαντά Ευαγγελία (2015) Η επιλεκτική κίνηση της πυέλου ως μέρος του στασικού ελέγχου και της λειτουργικής δραστηριοποίησης στον ενήλικα. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 3ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, Θεσσαλονίκη.

Κυπριώτης Κ., Μαντά Ευαγγελία (2015) H δυναμική σταθεροποίηση της ωμοπλάτης πάνω στον θωρακικό κλωβό, για την κίνηση του χεριού μακριά από το σώμα (προσέγγιση) σε νευρολογικούς ασθενείς. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 29 Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2015) Αξιολόγηση και αποκατάσταση ενηλίκων νευρολογικών ασθενών σε επίπεδο δραστηριότητας. 29ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα

Κυπριώτης Κ. (2016) Επίδραση Μυοπεριτονιακών Παρεμβάσεων στον Πόνο και στην Κινητική Δυσλειτουργία της Οσφυϊκής Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης. 30ο Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα.

Κυπριώτης Κ. (2016) Μυοπεριτονιακές Εφαρμογές σε Πόνο και Κινητική Δυσλειτουργία της ΟΜΣΣ. Εργαστηριακή Παρουσίαση: 30 Ετήσιο Συνέδριο ΕΕΕΦ, Αθήνα.

 

12ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΡΙΓΓΑΚΗΣ (4)Τσιριγγάκης Γεώργιος PT, MSc, CGA
Απόφοιτος του τμήματος φυσικοθεραπείας ΤΕΙ Αθηνών. Οι μεταπτυχιακές του σπουδές συνεχίστηκαν στις κατευθύνσεις της Nευροαποκατάστασης (MSc Neurorehabilitation, Brunel University of London, UK) και της Κλινικής Εμβιομηχανικής Ανάλυσης Κίνησης Βάδισης (Clinical Gait Analysis, Leuven Univesity, Belgium). Παράλληλα, σε επίπεδο σεμιναρίων έχει μετεκπαιδευτεί σε μεθόδους θεραπείας όπως Maitland, Neurodynamics, Pain Management, Myofascial Trigger Point και Medical Taping.
Από το 2014 είναι πλέον και πιστοποιημένος εκπαιδευτής Formorthotics.
Κύριο κλινικό ενδιαφέρον αποτελεί η συνεργασία και εφαρμογή της εμβιομηχανικής ανάλυσης κίνησης σε συνεργασία με manual therapy και τον κινητικό έλεγχο στη θεραπεία των χρόνιων μυοσκελετικών παθήσεων με απώτερο στόχο την επίτευξη καλύτερου και ουσιαστικότερου προσδόκιμου θεραπείας.
Κλινικά, εργάζεται στο κέντρο αποκατάστασης ΙΔΙΟΚΙΝΗΣΗ στην Αθήνα.

Πρόγραμμα Σεμιναρίου

Ημέρα 1η
08.30 – 09.00 Εγγραφές
09.00 – 09.30 Εισαγωγή – Συζήτηση / Απορίες μετά το βασικό σεμινάριο.
09.30 – 10.30 Αναθεώρηση: Οι 6 δοκιμασίες της Formthotics
10.30 – 10.45 Διάλειμμα
10.45 – 12.00 Αναθεώρηση: Τα 6 βήματα της Formthotics
12.00 – 13.00 Διάλειμμα
13.00 – 14.30 Αναθεώρηση: Αξιολόγηση της ευθυγράμμισης και της λειτουργίας του κάτω άκρου
14.30 – 15.30 Πρακτική: Αξιολόγηση της ευθυγράμμισης και της λειτουργίας του κάτω άκρου.
15.30 – 15.45 Διάλειμμα
15.45 – 16.45 Πρακτική: Αξιολόγηση των στροφικών αξόνων του κάτω άκρου
16.45 – 17.30 Πρακτική: Εφαρμογές τροποποίησης των Formthotics

Ημέρα 2η
09.00 – 09.45 Διάλεξη: Ανισοσκελία
09.45 – 10.30 Πρακτική: Αξιολόγηση ανισοσκελίας
10.30 – 10.45 Διάλειμμα
10.45 – 12.00 Πρακτική: Αξιολόγηση ανισοσκελίας
12.00 – 13.00 Διάλειμμα
13.00 – 14.30 Παρουσίαση: Ενσωμάτωση των πληροφοριών
14.30 – 15.30 Πρακτική: Εφαρμογές τροποποίησης των Formthotics
15.30 – 16.00 Ερωτήσεις / συζήτηση

Προτεινόμενα Ξενοδοχεία Διαμονής

Μπορείτε να κάνετε απ’ ευθείας την κράτησή σας δηλώνοντας το όνομα της epimorfosis.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ξενοδοχείο ΠΕΥΚΑ*** τιμή μονόκλινου με πρωινό 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο
τηλ.: +30 2310 341282 ή fax: +30 2310 341035